#11 Johanna Laima Astrauckas

2.1K 245 8
                                    

Johanna Laima Astrauckas, 21 let, Kaisiadorys, Litva

Bylo mi šestnáct, když jsem začala dělat mou práci. Vedlo mě k tomu hned několik okolností.

1. neměla jsem peníze, jednoduše jsem nedostávala žádné kapesné, nemohla jsem si koupit ani zpropadenou bagetu, která by alespoň mě alespoň trochu zasytila

2. má matka byla troska, vždy jsme spolu měly krásný vztah, ale v mých patnácti všechno tohle skončilo, matku vyhodili z práce a ona zůstala doma, občas na mě jen tak bezdůvodně křičela, nedávala mi peníze, nestarala se o mě, nekupovala mi oblečení, začala se zajímat jenom sama o sebe a o její pitomé románky

3. můj bývalý přítel, nejsem si jistá, jestli ho můžu nazývat přítelem, jelikož jsme spolu nikdy oficiálně nechodili, jenom jsme spolu spávali... teda spali - jenom jednou, od té chvíle jsme spolu nemluvili, skončili jsme spolu, ani jsme se nevídali

Všechny tyhle tři 'maličkosti' mě vedly k tomu, abych se začala živit jako prostitutka. Prvně jsem to dělala jenom ve škole. Na záchodech jsme spala se svými spolužáky, s kluky ze školy a oni mi za to platili. Věděl o tom každý. Takové věci se roznášejí šíleně rychle. Ale mně to nevadilo. Měla jsem peníze a byla jsem spokojená.

Později mi to ale přestalo stačit. Začala jsem stopovat u silnice. Auta zastavovala a já uspokojovala každého bez ohledu na věk, vzhled a cokoliv jiného. Dostala jsem peníze a byla jsem spokojená. Nebudu vám lhát, občas se mi stalo, že mi zastavil týpek v obleku, odvezl mě někam daleko od civilizace, užil si se mnou, a pak mě nemilosrdně vyhodil z auta a odjel bez toho, aby mi dal požadovanou částku. Ale tohle bylo riziko téhle práce a já ho vzala.

Po dvou letech, kdy jsem oslavila své osmnácté narozeniny, jsem se odstěhovala od matky a ukončila studium, do školy jsem stejně přestala chodit.

Pořád jsem stávala u silnice a vydělávala si touhle špinavou prací, ale byla jsem mladá a nevadilo mi to. Měla jsem sex a dostala jsem za to zaplaceno, v tom věku to bylo to nejlepší, co jsem mohla dělat.

Po roku jsem začala dělat u agentury, která mě vždy na několik dní vyslala do určitého státu, ubytovala mě v hotelu a já začala spávat s klienty, které mi dohodili. Vydělala jsem si tam o dost větší obnos peněz, ačkoliv jsem musela určitá procenta darovat právě té agentuře. Naučila jsem se perfektně anglicky a německy. Objevila jsem nová místa. Nemohla jsem si představit, že bych dělala něco jiného.

Ale po pár měsících přišel zlom. Poznala jsem kluka. Bylo to náhodné setkání, když jsem byla zrovna pracovně v Německu a procházela jsem místní obchody. Vyměnili jsme si čísla, v jeden volný večer, který jsem měla, jsme si zašli do baru. Rozuměli jsme si. Po pár dnech jsem ale musela odjet. Slíbili jsme si, že si budeme volat a zůstaneme v kontaktu. A taky se tak stalo. Volali jsme si, psali jsme si, skypovali jsme a bylo to nějakým způsobem pěkné. Musím přiznat, že jsem si přála víc než cokoliv na světě ho znovu vidět. Vyplnilo se mi to. O víkendu jsem si vzala volno a odjela do Německa. S Maxem jsem strávila celé dva dny a bylo to krásné. Ale bylo mezi námi tajemství. Moje tajemství, které jsem mu nemohla ani za nic prozradit. Noc před odjezdem jsme se spolu vyspali. Bylo to naprosto jiné, než když jsem to dělala s klientem. Musela jsem odjet. Znovu mezi námi nastal ten nesmyslný vztah na dálku. Věděla jsem, že jsem se do něj zamilovala. Několikrát jsem se přistihla, jak se mu chystám říct pravdu, ale vždy jsem nakonec zmlkla. Tušila jsem, že kdybych se o tom zmínila, všechno by skončilo.

A přesně tak to bylo i u mé matky. Při každé návštěvě jsem se nenáviděla za to, jak jí lžu. Vymyslela jsem si, že pracuju v agentuře, kde lidem zasíláme objednané květiny. Bylo to pro mě těžké, ale na druhou stranu lehčí než říct pravdu.

Jednu noc, kdy jsem si s Maxem skypovala, jsem se mu odhodlala říct pravdu. Vysypala jsem to ze sebe tak strašně rychle, že se do teď divím, že mi vůbec rozuměl. Probíhalo to přesně tak, jak jsem si myslela. Řekl, že mě už nikdy nechce vidět, že jsem pro něj jen obyčejná šlapka a že nemůže uvěřit, že si se mnou někdy začal. Všechno to skončilo. Ale já i přesto v téhle práci pokračovala dál. Nikdy jsem si nepřipadala jako dě*ka. Ani teď si tak nepřipadám. Jsem prostě jenom společnice. Uspokojuju mužské služby a vydělávám si tím. Lidé by měli pochopit, že je to naprosto normální práce, ať už je třeba v některých zemích nelegální.

Dělám tuhle práci do teď. Určitě plánuju někdy přestat a vymazat tuhle část mého života, ale teď to ještě není a mám takový pocit, že ještě pár let v tom budu pokračovat.

Lives [CZ]Where stories live. Discover now