Kapitel 6

3.6K 53 4
                                    

~~Bellas perspektiv~~

Jag vaknar av alarmet som ringer jag suckar högt och kollar på klockan den är 06:23. Jag går upp ur sängen går in på toan och tvättar ansiktet, mitt ansikte är blekt när jag kollar in i spegeln och jag suckar. Jag går till min wic och tar vita tajta jeans o en svart långärmad tröja till. Plattar mitt hår och tar på mig mascara o eyeliner och lite läppglans. Jag går ner till köket och tar fil med flingor i. Mamma är redan på jobbet så det är bara jag och Cleo hemma under helgen typ. Cleo kommer ner från trappan och in i köket där jag står och äter medan jag scrollar genom flödet i appen Instagram.

- Wow grattis jag behöver inte väcka dig för en gångs skull, flinar jag åt henne, hon slänger iväg en irriterad blick åt mig
- Käft, säger hon och jag skrattar åt hennes respons mot mig
- Du borde skynda dig lite, klockan är ju 07:06, säger jag jag medan hon kollar på mig allvarligt och kollar på klockan innan hon springer upp på sitt rum i panik.

Jag börjar skratta åt henne medan jag går till hallen och tar mina svarta högklackade skor. Jag tar min skinnjacka och mina bilnycklar för att sedan sätta mig i bilen och kör iväg till skolan som börjar kl 8. När jag är framme på skolan är det första jag ser Filip. Han går in mot skolans ingång, plötsligt ser jag Sara komma mot mig med ett enormt leende. Jag ler mot henne och kramar henne och hon besvarar kramen.
- Jag såg allt det, säger hon till mig, jag kollar på henne frågande
- Att du kollade på Filip, säger hon och flinar åt mig
- Nej det gjorde jag inte alls! Säger jag till henne och ler till svar
- Jo, skrattar hon och buffar mig lite på axeln.

Jag struntar i vad hon säger för jag har inga känslor för honom, tänker jag så gott jag kan. Jag börjar gå med Sara bredvid mig och jag går ensam till mitt skåp medan Sara går till sin lektion, hon är tyvärr Matte som start på dagen. Jag ser Emma komma mot mig och jag ler mot henne.

- Heeej! Säger hon och kramar om mig
- Heej! Säger jag och besvarar kramen.
- Ska vi gå till lektionen tillsammans? Frågar hon mig och jag nickar
- Ja, säger jag och ler.

Längre bort i korridoren ser jag Filip med sina kompisar, tur att det inte är med en tjej han är med. Men Bella vad tänker du med, du gillar inte Filip! Eller gör jag?
- Hallå Bella! Väcks jag av mina tankar och det är Emma som pratar med mig.
- Ja vad är det? Frågar jag henne
- Ska vi gå till lektionen IDAG eller? Frågar hon mig och lägger till på rösten på 'idag'
- Ja såklart, svarar jag henne och ler
- Vem tittade du på? Frågar hon
- Ingen, svarar jag, jag försöker undvika ämnet så gott som det går
- Okej säger Emma osäkert.

Vi går in i klassrummet och sätter oss på våra platser, som vanligt kommer Filip försent till sina lektioner. Han kommer och sätter sig bredvid mig och läraren börjar prata om svenska men jag lyssnar inte så noga på vad hon säger utan jag tänker mer på killen som sitter bredvid mig. När läraren går ut från klassrummet börjar alla prata massor med varandra. Linnea kastar en lapp till mig och jag tar emot den, jag öppnar den och på den står det 'är fest nu på fredag hos Liam kommer du?' Står det. Jag ropar på Linnea och nickar åt henne och hennes uttråkade leende ändras till ett lyckligt leende, typ. När läraren kommer in igen blir alla tysta igen som om dom aldrig öppnat sin käft. När lektionen är slut går jag till Linnea som är påväg till sitt skåp.
- När är festen? Frågar jag henne
- 20:00 men kom till mig 18:30 så gör vi iordning oss hos mig, Sara och Emma kommer också, säger hon och ler vänligt
- Okej, säger jag och ler tillbaks

Vi går mot mitt skåp och jag tar mina material till lektionen. När lektionen är slut är det lunch som tur är. Jag sätter mig hos Sara, Linnea och Emma, när vi ätit klart går vi ut på skolgården och sätter oss på en bänk. Vi pratar om allt mellan himmel och jord tills klockan ringer in. Efter 3 lektioner kommer slutar vi äntligen den här dumma skolan som aldrig typ tar slut! Jag har typ inte sett Filip på hela dagen förutom i korridorerna och på lektionen men han har inte pratat med mig på hela dagen. Linnea kommer fram till mig.

- Ska vi åka då? Frågar hon och ler mot mig.
- Japp kom, säger jag till henne och vi går ut från skolan tillsammans.

Vi går mot min bil men sen ser jag Filip idag igen med en tjej mot vägen men idag kysser han henne. Det gör lite ont i hjärtat att se honom där, varför gör det ont för?Jag sätter mig snabbt i bilen och kör iväg med Linnea. Varför var han tvungen att kyssa henne framför alla i skolan? Skit i det Bella, tänker jag.

- Jag ska bara hämta pengar säger jag till henne
- Okej skynda, säger hon och jag går snabbt i till huset där ingen är hemma. Jag springer upp till mitt rum och tar min plånbok och går ner till Linnea igen som sitter otåligt i sitt säte.

_________________________
Hej långt kapitel idag men hoppas ni gillade det! Hejdå ses i nästa kapitel.

Kram💗

My own bad boyWhere stories live. Discover now