27~ Kliniek

594 52 32
                                    

Chayenne pov

'Ze mag nu wel eens wakker worden vind je niet?'

'Fiona, ze herinnert zich waarschijnlijk niets meer je zag toch hoe de jongens eraan toe waren toen ze haar binnenbrachten.'

'Ja, dat weet ik Autumn, maar ze mag nu wel wakker worden, ik wil mijn nieuwe kamergenoot leren kennen.'

'Wees nu stil weet je niet meer hoe jij hier aan kwam?'

'Ja, ik zag er net iets minder erg uit als zij.'

'Fiona niet zo gemeen, kijk, nu heb je haar wakker gemaakt.'

'Wat is er?' Vraag ik helemaal versuft waardoor ik niet echt goed besef wat er om me heen gebeurt. 'Niet recht gaan zitten!' Zegt het meisje op een manier alsof het gebouw afbrand als ik wel recht ga zitten. Ik kijk haar even niet begrijpend aan maar neem niet de moeite om me recht te zetten. Ik kijk naar boven naar het witte plafond en kijk dan weer naar de twee meisjes die voor me staan. Ze staren me allebei aan waardoor ik me een beetje ongemakkelijk voel. Ik zet me iets rechter waardoor een helse pijn zich door mijn hoofd verspreidt. Ik grijp ernaar en voel een windel zitten. Dat ook nog? Ik ben op een totaal vreemde plek met twee totaal vreemde mensen die me aanstaren en dan ook nog eens hoofdpijn? Wat een pretje.

'Waar is Calum?' Vraag ik om de stilte te verbreken. De twee meisjes kijken elkaar aan met een blik die mijn verstand even te ver gaan en kijken dan naar mij. 'We zullen ons anders eerst even voorstellen.' Ontwijkt het ene meisje mijn vraag. 'Ik ben Fiona.' Stelt ze zich voor. Het is een meisje met een keurig gezicht en bruin haar dat ook keurig om haar schouders hangt. Ze draagt niet veel make-up maar rond haar lippen hangt een kleine glans. 'En ik ben Autumn.' Zegt het andere meisje. Autumn is iets langer dan Fiona en heeft net als Fiona half lang bruin haar. Ze verschillen niet zoveel als ze me zouden vragen of ze zussen waren zou ik ja zeggen.

'Welkom in de kliniek Chayenne.' Glimlacht Fiona. 'Kliniek?' Herhaal ik vragend en kijk de kamer rond -die helemaal wit is-. Ze kijken beide weg net of dit het verboden en gênante onderwerp is. De sfeer die in de kamer hangt kan je vergelijken met het moment waarop een seks scene word afgespeeld in een film die je samen met je ouders aan het kijken bent.

'Ting. Ting'

'Het is tijd.' Mompelt Fiona. 'Tijd voor wat?' Vraag ik. 'Groepstherapie.' Mompelt Autumn die er duidelijk veel zin in heeft. Niet.

'Maar hoe komt het eigenlijk dat ik hier zit?' Vraag ik mezelf luidop af in de hoop een antwoord te verkrijgen.

'Gisteren ben je binnen gebracht door een stel jongens die aardig verwond waren ze zeiden dat je de traumas uit je verleden niet meer aankon en daardoor jezelf vaak verwond.' Zegt Autumn formeel en ik kan er niet uithalen of ze me begrijpt of me net heel zielig vindt.

'Hoe zag de persoon die me binnenbracht er net uit?' Fiona haalt haar schouders onverschillig op. 'Een beetje Aziatisch, waarom?' Ik mompel iets en rol met mijn ogen. Calum. Dus hij is de schuldige die ervoor gezorgd heeft dat ik hier vast zit. Als ik hier ooit uitkom vlieg ik sito presto (=onmiddellijk) het gevang in voor moord.

Als we aan het einde van een naar mijn mening veel te lange gang zijn opent Fiona een deur. We komen uit in een soort podium zaal waar zes stoelen in een kring staan. 'Ga maar zitten.' Beveelt een vrouw die ons glimlachend aan staart. Ze ziet er nog niet zo oud uit maar haar manier van doe is dat wel, als je begrijpt wat ik bedoel. Als we even in stilte onze nagels aan het bewonderen zijn komen er twee jongens binnen.

'Hallo, jij bent het nieuwe meisje, toch? Ik ben Luca.' Zegt een jongen met zwart haar die zijn hand naar me uitsteekt. 'Chayenne.' Antwoord ik en doe mijn best om naar hem te glimlachen. 'Welkom en ik ben Jay.' Stelt de andere jongen zich voor. Ik schud ook zijn hand en hij neemt ook plaats op één van de stoelen.

Als ik heel mijn levensverhaal heb vertelt en de rest van de groep ook heeft vertelt waarom hij hier zit begint de therapie pas echt. Dit was al vreselijk wat gaat de rest dan zo meteen inhouden.

Anders leg ik eerst even uit waarom iedereen hier zit. Fiona, mijn kamergenoot, zit hier omdat ze een gewapende overval heeft meegemaakt. Autumn zit hier omdat ze een ongeval heeft gehad waarbij ze haar moeder heeft zien sterven, Jay zit hier omdat hij heel zijn leven gepest is -Wat ik niet snap want het is echt een mooie jongen- en Luca is ontvoerd.

'Chayenne?' Haalt de stem van de begeleidster me uit mijn gedachten. Ik kijk op met een vragende blik en voel het bloed naar mijn gezicht stromen als ik merk dat iedereen me aanstaart. 'Ik zal de vraag voor je herhalen.' Ik knik en kijk haar nu aan met een blik waarvan ik hoop dat hij geïnteresseerd over komt. 'Wie haat je het meest?' Alleen al door het woord "haat" loopt er een rilling over mijn rug. 'Luke.' Antwoord ik met een stem die ik nooit eerder bij mezelf heb gehoord. 'Kan je iets specifieker zijn?' Vraagt de begeleidster die even voor de duidelijkheid Mona heet.

'Lucas Robert Hemmings.'

Er wordt geknikt en Luca glimlacht naar me.

'Iedereen verzint nu een rede waarom hij of zij Luke ook haat.'

Het is even stil tot Autumn begint te praten.

'Ik haat Luke omdat hij ervoor gezorgd heeft dat je nu in dezelfde hel zit als wij.'

Mompelt ze en ze kijkt naar Mona om haar reactie te pijlen. Die knikt

'Ik haat Luke omdat hij je broer is en hij je zou moeten beschermen.'

Mompelt Fiona dan en doet net hetzelfde als Autumn.

'Ik haat Luke omdat hij je pijn heeft gedaan.' Zegt Luca iets zelfzekerder dan de meisjes.

'En ik haat Luke omdat hij nu de van niets wetende persoon uithangt en hij niet eens sorry zegt.' Schreeuwt Jay. Net of hij echt kwaad is.

'Rustig Jay.' Mompelt Luca en hij geeft Jay een schouderklopje.

'Chayenne jou beurt, waarom haat jij Luke?'

Ik wrijf in mijn handen.

'Omdat hij egoïstisch is.'

Er valt een kleine stilte tot dat Mona in haar handen klapt.

'Morgen gaan we verder want ik zie dat het tijd is.' Zegt ze. Er word geknikt en iedereen wandelt afwezig terug naar zijn kamer.

Hey lamacorns en unicorns

Een hoofdstukje :) lang geleden he :) oops.

Maar goed ik hoop dat er nog een paar mensen zijn die het lezen en er plezier in hebben.

En voor de mensen die niet begrijpen wat er gebeurt is: Chayenne heeft een posttraumatische aanval gehad (zoals in de kamer en op Luke zijn bruiloft.) ze heeft Calum weer geslagen toen die haar rustig wou maken en daarna heeft Calum haar naar een kliniek gebracht zodat ze leert met haar verleden om te kunnen gaan. Bij deze.

Dus ik wil van niemand in de comment horen dat mijn verhaal onduidelijk is ik heb het beschreven wat er is gebeurt.

~Pray for the world~

XxElisexX

I don't want to be his sister! Where stories live. Discover now