32~ Real Music

532 47 35
                                    

Chayenne pov

'Chayenne!' Hoor ik een stem schreeuwen. Ik draai me om maar heb daar al meteen spijt van. 'Kom.' Zegt Calum en hij staat een paar meter achter me en steekt zijn hand naar me uit. Zijn stem gaat over in een echo. 'Vertrouw me.' Probeert hij me te lokken. Ik zet twijfelend een stap dichterbij en daarna nog één en nog één tot ik voor hem sta. Ik wil achter me kijken maar het lukt niet want Calum's ogen houden mijn blik vast. Als ik twee meter van hem verwijdert sta glimlacht hij. Ik glimlach niet terug. Hij rijkt me zijn hand en ik neem hem aan. Net of hij me bestuurd via zijn ogen. Hij trekt me in een legt zijn handen rond mijn nek. Ik kijk op naar Calum en hij staat te grijnzen. Ik probeer me los te rukken maar het lukt niet. Calum wurgt me.

Schreeuwend word ik wakker. Ik grijp naar mijn hoofd en probeer mijn ademhaling onder controle te krijgen 'Chayenne?' Vraagt de slaperige stem van Autumn.

Ik wil reageren maar er komt alleen maar een schrale piep uit mijn keel. Meteen staat Autumn op en doet het licht aan. 'Wat is er aan de hand?' Vraagt ze als ze me zwaar ademend op mijn bed ziet zitten. 'Nachtmerrie?' Vraagt ze meteen als ze me in haar armen trekt. Ik begin te trillen als ik aan mijn droom terug denk en kruip tegen Autumn aan. 'Wat is er?' Vraagt Fiona die door het licht ook wakker is geworden. 'Slechte droom.' Antwoordt Autumn. Fiona wandelt naar de tafel en schenkt een glas water voor me uit. 'Hier, drink maar even.' Ik neem trillend het glas aan en neem een kleine slok. 'Wil je vertellen waar het over ging?' Vraagt Fiona en ze komt aan de andere kant naast me zitten. 'Calum, hij vermoorde me.' Antwoord ik want door het water is mijn keel weer open. 'Allemaal door Mona.' Gromt Fiona. 'Ze had gewoon Amnesia niet mogen opzetten.' Ik haal mijn schouders op en het trillen neemt langzaam af. 'Misschien wou ze me testen.' Trek ik als conclusie. 'Zoals kijken hoeveel je aan kon?' Vraagt Fiona. Ik knik en leg mijn hoofd tegen de schouder van Autumn. 'Is er iets waardoor je je weer op je gemak kan voelen?' Vraagt Autumn die over mijn hoofd aait. Net als ik wil antwoorden gaat de wekker. 'Ontbijt.' Antwoord ik en probeer te glimlachen. 'Kom we kleden ons om, een goed ontbijt en dan maken we het Mona lekker moeilijk tijdens de therapie.' Grijnst Fiona. We knikken en we kleden ons om.

Als we klaar zijn met ontbijten wandelen we naar de zaal waar we groepstherapie hebben. 'Goedemorgen.' Glimlacht Mona als we binnen komen. We glimlachen naar haar en gaan dan bij Jay en Luca zitten.

Mona wil beginnen praten maar ik onderbreek haar. 'Mona?' Vraag ik. Ze kijkt me vragend aan en knikt. 'Ik vind dat wat je gisteren gedaan hebt niet gepast.' Zeg ik en de rest van de groep knikt. 'Het was niet ontspannen.' Vult Luca aan. 'En ik denk toch dat dat de bedoeling was.' Kaatst Jay.'Oké.' Mompelt Mona. 'Hoe zou jij het dan doen Chayenne?' Vraagt ze en ik zie een vijandige blik in haar ogen. 'Wil je weten hoe ik het zou doen?' Vraag ik als ik naar mezelf wijs. Ze knikt en neemt plaats op mijn stoel als ik recht sta.

'Oké.' Grijns ik. 'Geef me een minuut.' Ik loop naar mijn kamer en haal mijn gitaar, die de jongens gelukkig hadden meegegeven, uit mijn kast. Ik grijp ook meteen mijn camera en mijn statief mee. Als ik binnen kom installeer ik de camera en wandel dan weer naar de rest. 'Goed, vandaag gaan we ons eens echt ontspannen met muziek.' Grijns ik. 'Ik doe voor jullie na.' Beveel ik en meteen krijgt iedereen, behalve Mona, een glimlach op zijn gezicht.

'Klap, stap.' Zeg ik en doe het voor. 'Klap, stap.' Doe ik weer. 'Zeg maar mee.' Zeg ik terwijl ik verder doe. Ze doen allemaal mee en ik hang mijn gitaar om. 'Dit is jullie tekst.' Grinnik ik.

'Oh, Lord, heaven knows. We belong way down below.'

We sturderen het zinnetje in en ze beginnen weer met de beat. 'Blijf maar verder doen, en als ik nu zeg dat je moet meezingen doe je dat iedereen akkoord?' Vraag ik. Iedereen knikt en ik zie hun ogen glinsteren.

(Alles wat in het donker staat zingen de andere, wat gewoon staat zungt Chayenne, btw in de youtube video dat is Chayenne zelf.)

"Jimmy's in the back with a pocket of high
If you listen close
You can hear him cry."

Oh, Lord, heaven knows
We belong way down below."

'Sing it!' Schreeuw ik en meteen zingen ze mee.

'Oh, Lord, heaven knows
We belong way down below
Way down below, way down below.'

Ik ga weer alleen verder terwijl zij klappen en stampen.

"Judy's in the front seat picking up trash
Living on the dole
Gotta make that cash
Won't be pretty
Won't be sweet
She's just sittin' here on her feet
Sing it.
Oh, Lord, heaven knows
We belong way down below.'

'Go.' Geef ik als ze weer verder moeten zingen, wat ze dan ook doen.

"Oh, Lord, heaven knows
We belong way down below.'

"Sing
Oh, Lord, tell us so
We belong way down below."

Zing ik weer alleen en daarna doen ze weer mee.

"Oh, Lord, tell us so
We belong way down below
Way down below, way down below
Way down below, way down below"

Terwijl ik verder ga op de gitaar zing ik weer alleen verder.

"I've had better days, man
I've seen better days
I've had better ways, man
I know better ways."

Ik stamp mee om de grond terwijl ik gitaar speel en zing uit volle borst de tekst.

"One, two, three and four
The devil's knocking at your door
Caught in the eye of a dead man's lie
Start your life with your head held high
Now you're on your knees
With your head hung low
Big man tells you where to go
Tell 'em it's good
Tell 'em okay
Don't do a goddamn thing they say."

Ik doe teken met mijn handen en ze beginnen weer mee te zingen.

"Oh, Lord, heaven knows
We belong way down below
Oh, Lord, tell us so
We belong way down below
Way down below, way down below
Way down below, way down below"

Ik stop en iedereen, inclusief Mona, begint te klappen. 'Heb je dat zelf geschreven?' Vraag Mona duidelijk onder de indruk.' Ik knik en haal mijn schouders op. Ik wandel naar de camera om de opname stop te zetten. 'Heb je het opgenomen?' Vraagt Jay die mijn richting uit komt. Ik knik weer. 'Wil je het zien?' Vraag ik en reik heb de camera. Hij neemt hem aan en bekijkt het filmpje dat ik gemaakt heb. 'We moeten een clip maken!' Schreeuw hij als hij klaar is met kijken. 'Dit kan een hit worden met die stem van je.' Ik haal mijn schouders onverschillig op. Mona staat op en wandelt naar ons om het filmpje ook te bekijken. 'Dat is een goed idee Jay.' Glimlacht ze. We kijken haar allemaal verwondert aan. 'We hebben toch twee keer in de week ontspanning, waarom maken we de clip niet tijdens die uren?' Stelt ze voor. 'Jullie vinden het leuk en volgens mij kunnen we veel van elkaar leren.' Glimlacht ze. 'Dat is geweldig!' Schreeuw ik. Iedereen glimlacht en geeft me men high-five. 'Waarom vormen jullie geen band?' Vraagt Mona die glimlacht door ons bezig te zien. 'Wat dacht je van 4 seconds of winter.' Grinnikt Jay. 'Nee 6 seconds of Autumn.' Grijns Autumn. We beginnen te lachen. 'Maar nee, wat denken jullie van "Escape from hell".' Stel ik voor. Iedereen begint te joelen en stemt in. 'Daar zit nog betekenis achter.' Merkt Mona op. 'Die paar uurtjes dat je vlucht van de hel in het centrum.' Iedereen knikt en grijnst. 'Dit wordt echt top!' Schreeuwt Fiona die op en neer begint te springen. 'Je wordt veel beroemder dan je broer!' Grijnst Jay die me een schouderklopje geeft. 'Zeker weten.' Grijns ik. 'Zeker weten.'

Hai lamacorns en unicorns

Weer een nieuw hoofdstuk.
Ik hoop dat jullie het een leuk hoofdstuk vinden. Volgende hoofdstuk komt de Calum pov, dan zie je hoe hij reageert op de afbeelding die Chayenne geplaatst heeft.

Ook sorry dat het hoofdstuk iets trager kwam dan verwacht. Ik zit dicht tegen mijn examens dus ik ben echt heel de tijd aan het leren.

❤Houd van jullie❤

XxElisexX

I don't want to be his sister! Where stories live. Discover now