Dan Osmi - Petak

7.3K 526 23
                                    

Gužva u Neptuniji je sve veća. Svako malo gledam prema ulazu Neptunije, ne bih li ugledala Marka, ali još ga nema. Na moju sreću Maja je rekla da će dovesti Ines, tako da je Marko bio oslobođen obaveze.

- Hej curo!! - uzvikne Maja i sjeda za šank. Ines sjeda odmah do nje. U kratkim haljinama izgledaju odlično i pomalo sam ljubomorna na njihov izgled dok je moj sasvim običan.

- Bok cure, što pijete? - naručuju i dok im ja dajem piće Marko stiže za šank. Osmijeh mi se odmah pojavi na licu. Odmjerim ga od glave do pete, što ga nasmije.

- Zdravo malena..- pozdravlja me, dok curama samo klimne glavom u znak pozdrava.

Naručuje piće, sjedne pokraj cura, zapravo pokraj Ines i čeka svoje piće. Nakon što mu stavim pivo na stol, dolazi još par mušterija, i poslije toga više ne staju narudžbe.

Iako nemam vremena za priču s njim. Pogled mi svako malo bježi prema njemu. Svaki put me gleda, gleda u mene nekim svojim zamišljenim pogledom. Ines nešto priča njemu i Maji, ali kako mi se čini, oni je baš i ne slušaju. Ines se naginje prema Marku svako malo, a ja bi najradije preskočila šank i zadavila je. Ali znam da nikakve koristi od toga. Ne bi me ni trebalo biti briga za nju.

Dok Kristina, druga šankerica odlazi na pauzu, preuzimam drugi dio šanka. Usredotočim se na mušterije i jedva čekam svoju desetominutnu pauzu. Kad pogledam prema Marku, više ga ne vidim na istom mjestu. Ali ne brinem se, vratit će se.

...

Kad se Kristina vraća za šank, odlazim na svoje mjesto za šank, i više nikog od njih nema. Vidim Maju i Ines kako plešu, dok Marka ne vidim nigdje.

- Ne brini, upravo sam ga vidjela s Dominikom. - govori mi Tatjana, dok ja gledam po gužvi tražeći njega.

- Ma ne brinem. - govorim joj i primam narudžbu neke cure.

Kad cura ode sa šanka, dolazi Marko. Ostavlja praznu bocu na šanku i ja mu odmah dodajem drugu. Naginje se prema šanku i daje mi znak da mu priđem. Približavam se prema njemu, i on mi daje poljubac i šapne mi u uho.

- Kad će ti pauza, malena? - krenem odgovoriti, ali ne stignem.

- Ajde Ela na pauzu, dečku je dosadno. - dovikuje Tatjana, dok Marko potvrđuje njene riječi i smije se.

Ne govorim ništa, nego samo izlazim iz šanka i kako vidim da Marko ide za mnom, odlazimo na stražnja vrata i u ulicu. Čim izađem, udišem svježi zrak. Marko me bez riječi gura prema zidu i počinje ljubiti.

- Moramo stati, neću se moči zaustaviti. - šapće mi na uho dok staje. Čujem njegovo disanje i osjetim njegovu izbočinu u hlačama. Neko vrijeme samo dišemo jedno na drugome.

- Kad ćemo raditi sljedeću tetovažu? - odjednom me upita i pogleda u oči.

- Stani malo, mislim da su dvije u tjedan dana dovoljne. -

- Obožavam crtati po tvojemu tijelu. - govori mi dok po ramenu prolazi prstima crtajući nevidljive krugove.

- Ja volim kad me dodiruješ i kako mi šapćeš u uho. -

- I ja to volim. - kaže nasmiješeno.

Kako je deset minuta moje pauze prošlo ulazimo nazad unutra. Kad se približimo šanku, zaustavi me.

- Vozim te doma poslije posla. -

- Čekat ćeš me. -

- Naravno, malena. - odlazim prema šanku, dok jedva čekam da završi posao.

I tad mi dođe u glavu, jesam li ja to zaljubljena?

Zauvijek ✔️Where stories live. Discover now