1. BÖLÜM

8.3K 290 17
                                    

Bölümün sonunda olan açıklamayı okursanız sevinirim.

¤Olay akışı değiştirilmeden düzenlenilmiştir¤

İYİ OKUMALAR

Ilgın Duman

Bugün o gündü. O kazanın olduğu benim çocukluğumu ve ailemi benden aldığı gündü. Ailem ben on yaşındayken ölmüştü. Bana ailemden kalan tek şey ise resimleriydi. Mezarlığa geldiğimde kapının önünden bir buket gül ve su alıp içeri girdim. İlk önce mezarı suladım sonra ise gül yapraklarını mezara döktüm ve oturup sanki ailem yanımdaymış gibi konuşmaya başladım.

"Merhaba ailem. Neden bırakıp gittiniz ki beni? Biliyorum beni izliyorsunuz, ya da ben kendimi böyle avutuyorum ama yetmiyor. Keşke hep benimle kalsaydınız. Hani sizinle hayalini kurduğumuz dans okulu vardı. Hatırlıyor musunuz? Onu kazandım. Umarım mutlu edebilmişimdir sizi mutlu edebilmişimdir. Benden bu kadar bahsetmemiz yeterli bence. Siz nasılsınız? Ya kardeşim o nasıl? Annem senin gibi sarışın mı kardeşim? Ya da babam gibi esmer mi? Gözleri hangi renk? Benim gibi inatçı mı?  Daha gözlerini açamadan neden sonsuza kadar kapattı? Peki ya siz nasılsınız? Benden mutlusunuzdur umarım. Siz orada beni izlerken ben burada neden yalnızım? Neden her çocuk geceleri anne ve babasınından masallar dinleyerek uyurken ben hıçkırık seslerimi dinleyerek uyuyorum?

Konuşmam boyunca ağlamıştım. Ve şuan çok yorgundum. Yerimden kalkacak halim yoktu. Bana az bir süre gibi gelse de hava kararmıştı. Mezarlıktan çıktım ve yürümeye başladım. Yürürken gelen fren sesiyle bilincim kapanırken duyduğum son ses ;

"Baba anneme çok benzeyen çok güzel bir abla yerde yatıyor." Diyen küçük bir kız çocuğuna aitti.

Tercih Meselesi #Wattys2016GİZLİCEVHERLERKazananı |TAMAMLANDI|Where stories live. Discover now