11. BÖLÜM

1.7K 85 34
                                    

CAN ÖZER

Ilgın ameliyata girerken her ne kadar endişeli de olsam farkettirmemeye çalıştım ve Ilgın'a baktım söylediğim sözden sonra bana dönmüş ve şirince gülümsemişti. Gülümsediğinde kısılan mavi gözlerinin güzelliğini izleyemeden doktor yardımı ile ameliyathaneye girmişti. Benim yapacağım tek şey ise beklemekti.

ÖYKÜ SU ÖZER

Gözlerimi kendi odamda açtığımda şaşkınca  etrafıma baktım. Ama en son ben hastanede annişimin yanındaydım. Hemen yataktan kalktım ve aşağa indim. Bakıcım olan Masal ablayı görünce yanına koştum.

"Masal abla?"

"Efendim bitanem?"

" Ben en son annemin yanındaydım buraya kiminle ve nasıl geldim?"

"Baban getirdi bir tanem. Annen ile hastanede biraz daha durup geliceklermiş. Sen hastanede hasta olursan annen üzülür ve daha geç iyileşir."

"Peki Masal ablacım. Bana yemek hazırlar mısın?

"Tabiki de hazırlarım sen de o sıraa üstünü değiştir olur mu?"

Masal ablamı onayladım ve öpücük attım. Masal abla bana şaşkınca bakarken ben de yukarıya odama koştum.

CAN ÖZER

Yaklaşık bir saatir Ilgın'ın ameliyat'dan çıkmasını bekliyordum. Ama sadece beklemekle kalıyordum. Doktor haber bile vermemişti ama benim buna ihtiyacım vardı. Gözlerimi kapattım ve derin bir nefes alıp rahatlamaya çalıştım. Ama olmuyordu. Daha fazla sinirleniyordum. Başımı kaldırdım ve sedye ile ameliyathane'den çıkan Ilgın'ın yanına koştum.

"Durumu nasıl Arya hanım?"

"Ameliyat gayet başarılı geçti Can bey. Ilgın hanım uyanınca kontrol edeceğim. Sonra durumuna bağlı olarak taburcu olabilir."

Arya hanımı onayladım ve sağıma baktım. Ilgın yoktu. Endişe ile koşarak odasına gittim. Yatağında yattığını gördüm ve rahat bir nefes verdim. Hemen yanındaki sandalyeye oturdum ve beklemeye başladım.

ILGIN DUMAN ÖZER

Başımın ağrısı ile yavaşca gözlerimi açtım. Başımı yana çevirdiğimde sandalyede uyuyan Can'ı gördüm ve gülümsedim. Benim yüzümden yorulmuştu ve uyandıramazdım. Bu yüzden beklemeye karar verdim.

30 Dakika Sonra

Başımın ağrısı birazcık gitmişti ama hala kendini belli ediyordu. Ama Can hala uyanmamıştı. Tam uyandırcakken hemşire odaya girdi ve benim yanıma geldi.

"Kendinizi nasıl hisediyorsunuz Ilgın hanım?"

"Biraz başım ağrıyor onun dışında iyiyim."

Hemşire beni onayladı ve bir hap ile su verdi. Hapı yutup suyu  içtim. Bu sırada doktor gelmiş ve hemşire ile konuşmuş ve bana akşama hastaneden çıkabileceğimi söylemişti. Bende biraz uyumaya karar verdim.

CAN ÖZER

Ilgın'a baktığımda uyuyordu. Sessizce telefondan saate baktım. Saat 18.30 du. Yavaşca Ilgına döndüm ve dürttüm.

"Ilgın kalk hadi."

"Tamam. Biraz daha. Lütfen."

"Ama eve gidicez güzelim."

"Ne eve mi? Hemen kalkıyorum"

Dediği gibi hemen kalktı ve bana baktı.

"Can."

"Efendim papatya'm"

"Ben ne giyeceğim?"

"Ben kıyafet getirdim sana dolapta var. Hastaneye gelirken giydiğin kıyafetler çantada. Ben çıkış işlemlerini hallederken sen üstünü değiştir. Sonra  hastaneden çıkalım. Olur mu?"

"Olur tabi."

Diye onaylayan sesle odadan çıktım.

ILGIN DUMAN ÖZER

Odadan çıkan Can ile kıyafetlerimi  aldım ve banyoya girdim. Aynaya baktığımda göz altlarımın kızardığını gördüm. Hemen yüzümü yıkadım ve üstümü giydim. Saçımı at kuyruğu yaptım ve banyodan çıktım.


                                 

Odaya girdiğimde Can beni bekliyordu. Odadan çıktım ve asansöre bindik. Asansörden inip hemen arabaya doğru ilerledik arabanın içine oturduk. Can arabayı çalıştırınca konuşmaya başladım.

"Can pasta alalım mı?"

Can hem beni dinliyor hemde arabayı sürüyordu.

"Olur. Gel şurdaki pastacıya gidelim."

Başımla onayladım ve aşağı indik. Can elimi tutunca heycenlanıp elimi çekmeye çalıştım.

"Elin öyle kalsın olur mu güzelim?"

"Ol..olur." dedim heycanla kekeleyerek.

Bana baktı ve gülümsedi. Çok güzel güĺüyordu. Pastaneye girince bakışlarımı ondan çektim.

"Pasta neyli olsun bitanem?"

Sorusunda geçen 'bitanem' ile şaşırarak pastalara baktım.

Gülümsedim ve pastayı gösterdim.

"Bu olsun Can."

"Güzel seçim papatya'm tam sana göre bir pasta."

Bayanı çağırdık ve pastayı paketledi.

"O pastayı alana bu tacı hediye ediyoruz  dedi ve pasta ile tacı Can'a verdi. Borcumuzu ödedik ve çıktık. Arabaya binince Can başıma bir şey koydu. Bu o taçdı.

"Teşekkür ederim." Deyip yanağına küçük bi öpücük kondurdum.

"Çok yakıştı." Dedi ve arabayı sürmeye devam etti.

Nihayet eve geldiğimizde direk içeri girdik. Can pasta ile mutfağa yönelirken ben banyoya yöneldim. Hastane kokusunu üzerimde atmalıydım.

Buraya zaten bavul getirmiştim ve kendime ait bir odamda vardı. Hemen odaya girdim ve bornozumu aldım. Sonra odamdaki banyoya girdim ve suyu ılık olarak ayarladım.
Kısa bir duştan sonra kurulandım ve bornozumu giydim. Birden uykum gelmişti ve mayışmıştım. Hızlıca iç çamaşırlarımı ve şort askılı olan papatyalı geceliğimi giymiştim.
Her ne kadar aşağı inip pasta yemek istesemde dayanamadım ve yatağıma yattım. Bir dakika bile geçmeden uykunun  o huzurlu kolları arasında karanlığa giriş yaptım.

Genç kurguda yaklaşık 1000 kitap var ve biz 145. sıradayız. Ödül olarak bu bölümü paylaşmak istedik.

Normalde duyuruları silerdim ama bunu silmek istemedim. Umarım tekrar o ana şahit olabiliriz.

Tercih Meselesi #Wattys2016GİZLİCEVHERLERKazananı |TAMAMLANDI|Where stories live. Discover now