24. BÖLÜM

447 21 0
                                    

İYİ OKUMALAR

ILGIN DUMAN ÖZER

Kalktım ve telefonumu aldım. Saat henüz 06:00 dı. Okul 08:00 da başlıyordu. Bir saat daha uyuyabilirdim ama hiç uykum yoktu. Kısa birduş almaya karar verdim. Duştan sonra üstüme dar siyah pantalonumu giydim. Bir tanede kırmızı gömlek giydim.  Saate baktığımda 07:15 olduğunu gördüm. Hızlıca siyah deri ceketim ve siyah spor ayakkabılarımı giydim. Çantama o gün için olan kitap ve defterlerimi koydum. Daha sonra çantam ve arabamın anahtarını alıp aşağı indim. Hızla merdivenleri inip binadan çıktım. Arabamın yanına helince kilidini açtım ve şöför koltuğuna  oturdum. Arabayı çalıştırıp ilerlemeye başladım.

Okula geldiğimde telefonumu ve çantamı alıp okula girdim.  Sınıfa çıktım ve  sırama oturdum.  Bizimkilerden Mira hariç herkes gelmişti.

"Nasılsınız kızlar?" Soruma karşılık hepsi koro şeklinde "Kötüyüz." Cevabı aldım. Nedenini sorduğumda matematik sınavı olduğunu söylediler. Hemen arka cebimden telefonumu çıkarıp tarihe baktım. Bugün 13 aralıktı. Matematik sınavına çalışmayı telefonuma not ettiğim halde unutmuştum. Aslında derslerimiz genel olarak iyiydi. Fakat bize gereksiz yere bir nefret besleyen hoca bize inat kazık sorular sorabilirdi.

"Matematik hocası bizden sebepsizce nefret ediyor. Soruları bize inat kazık sorabilir. Bizim yapmamız gereken ise bir şekilde o sınavdan en yüksek notu almak ve hocayı daha da sinir etmek."

"Bence haklısın Elis. Bu bizim yapabileceğimiz bir şey. Zaten matematiğimiz kötü değil. "  Diyerek hak verdi bana Alisa.

Derslere çalıştığımız söylenemezdi. Ama ders iyi anlatıldığı sürece anlayabiliyorduk. Bu da bize yetiyordu zaten.

"Elis sen dün biraz hasta gibiydin. Şimdi nasılsın?"  Diye soran Ada'ya gülümseyerek cevap verdim.

"Şuan daha iyiyim canım."

Verdiğim cevaptan sonra  Mira geldi ve Alisa'nın yanına  oturdu.

En arkada Alisa ve Mira. Bir önünde Derin ve Ada. Derin ve Ada'nın önünde de ben tek başıma oturuyordum.

Matematik hocası sınıfa girdi ve ilk olarak sınıfa baktı. Daha sonra ise kapının önünden birilerini çağırdı.

"Günaydın kızlar. Aramıza iki kişi daha katıldı. Umarım iyi anlaşırsınız. Oturabilirsiniz. "  dedi. Daha sonra bahsettiği kızlar içeri girdi. İkisi de onlara dikkatle bakan sınıfı görünce utanarak kafalarını eğdiler.

"Melisa sen Ilgın'ın yanına geç. Güneş sende  Aslı'nın  yanına geç."

Kızlar başları ile onayladılar. Benim yanıma çekingen bir tavırla oturan Melis'e gülümseyerek konuşmaya başladım.

"Merhaba canım. Ben Elis Ilgın Özer."

Melisa'da gülümsedi ve cevap verdi.

"Bende Melis. Tanıştığııza memnun oldum."

"Ben de memnun oldum. Benden utanma lütfen. Bu arada Güneş ile tanışıyor musunuz?"

"Evet. 2. Sınıftan beri arkadaşız."

"Tenefüste seni ve Güneş'i bizim kızlarla tanıştırmamı ister misiniz?"

"Onlar rahatsız olmazlarsa neden olmasın."

Konuşmamı matematik hocasının sesi ile kesildi.

"Diğer ders sınav var kızlar.  O yüzden sessiz olun ve  sınavda çıkıcak olan son konu ile ilgili soru çözelim."

Herkes hocayı onaylayan mırıltılar çıkartırken kafamı sıraya koydum ve yan tarafımdaki kaloriferden gelen sıcaklık ile mayışarak gözlerimi kapattım ve kısa sürelik bir uyku ile kucaklaşarak kendimi karanlığın  huzuruna bıraktım.

------------------------------------------------------

Yan taraftan gelen sesler vardı. Bunları kesik kesik duyuyor fakat cevap veremiyordum. Çünkü aylardır hiç uyumamış, o geçen ayların sonunda şimdi uyumuş gibiydi. Yan tarftan gelen seslere dikkat ederek anlamaya çalıştım.

"Ne yapacağız? 5 dakika sonra sınav var uyanması gerek."  Diyen ince bir ses  gelmişti.

Daha sonra bunlar gibi olan bir kaç konuşma daha geçti. Sonra da yanıma birisi oturdu.

"Ilgın. Kalk hadi. "
"Ilgın. Bizi duyuyor musun? "
"Heyy Ilgıncım kalkarmısın?"

Gibi cümleleri duymuştum. Daha sonra göz kapaklarım yavaşca açıldı.  Gözlerimi ovalayarak etrafa baktığımı gören Melis kızlara haber verdi.

"Ilgın iyimisin?" Diye hepsi bir anda sordular. Bende kısaca "Evet." Dedim  ve konuyu kapattım.

Daha sonra Alisa ve Melis yanıma geldiler.

"Ilgıncım. Gel elini yüzünü yıkayalım." Dediler ve beni kaldırmak için  elimi tuttular. Daha sonra Alisa elini çekti ve alnıma koydu.

"Ilgın senin ateşin var." Diye bağırdı. Ben hala uykulu olduğum için cevap vermedim. Ama kızlar beni kaldırıp okulun lavabosuna götürdüler.  Elimi ve yüzümü yıkadıklarında az da olsa kendime gelmiştim. Çok zayıf bir bünyem vardı. Çok çabuk hasta olurdum. Yağmurun altında beklemiş olmam normalinden daha fazla çabuk hasta olmamı sağlamıştı ve ateşim  çıkmıştı.

Elimi ve yüzümü yıkayınca sınıfa geri gittik. Biz sınıfa girdikten bir kaç dakika sonra matematik hocamız geldi. Hemen iki kişi çağırdı ve sınav kağıtlarını verdi. Kağıdımı aldım ve adımı soyadımı yazarak sınava başladım.

------------------------------------------------------

ILGIN DUMAN ÖZER

İkinci derste sınav olduktan sonra diğer derslerde aynı sıkıcılıkta ilerlemişti. Bugün Salı günüydü. Yeni ders programımıza göre Pazartesi ve Salı normal dersleri işleyecek, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri de dans eğitimi alıcaktık. Ders programının fotoğrafını çektik. Daha sonra eve gitmek için dağıldık. Gün boyunca Melisa ve Güneş ile konuşmuş ve çok iyi anlaşmıştık. Öğrendiğimize göre haftaya okula gelecek okan yeni öğrenciler ile tanıdıklardı. Yeni öğrenciler Melisa'nın kuzenleriydi. Melisa ve Güneş'in anlattığına göre Şevval ve Bora ile iyi anlaşacağımızı düşünüyorduk. Bora bizden 1 yaş büyüktü. Şevval ise bizimle yaşıttı.

Eve girdiğimde fazla bir ses yoktu. Sadece mutfakta yemek yapan Masal'ın sesi vardı. İlk olarak odama çıktım ve üstümü değiştirdim ve telefonumu şarja takıp yatağıma yattım ve kendimi uykuya bıraktım.

Böyle kısa bir bölümdü. Yeni karakterlerden biraz bahsettim. Umarım yeni karakterlerimizi beğenirsiniz.

Geçen bölümde kitaba bir okurun adı ile bir kız karakter alıncağını söylemiştim. sevvalbayezit seçildi. Umarım karakterinden memnun olursun.

Sizleri seviyorum ♥♥♥♥♥♥♥

Tercih Meselesi #Wattys2016GİZLİCEVHERLERKazananı |TAMAMLANDI|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin