hoofdstuk 9

1.7K 46 0
                                    

Pamela

 Met open mond staarde ik naar de kaart voor me. Heel de school stond erop, inclusief de geheime gangen die we hadden ontdekt. Er liepen hier en daar stipjes met een naam er in het nette handschrift van Remus naast geschreven.

‘Wow…’ Zei ik en ik keek Remus met respect aan. ‘Hoe heb je dit ooit voor elkaar gekregen?’

Remus werd een beetje rood. ‘Nou kijk, het is eigenlijk een mengeling van bepaalde spreuken uit een paar boeken die James van de verboden afdeling had.’

‘Zitten de beledigingen er ook bij?!’ Vroeg Destiny gretig. Remus lachte geheimzinnig en sloot de kaart met de spreuk. ‘Probeer het maar,’ Zei hij en hij overhandigde haar de kaart.

Met trillende handen opende Destiny de kaart, maar meteen vertrok haar gezicht. ‘Wat?! Dat is helemaal niet waar!’ Ze werd helemaal rood en toen we wouden kijken wat er stond sloot ze hem snel en drukte ze hem tegen zich aan.

‘Wat stond er?! Wat stond er!?’ Riep Peter opgewonden en hij danste om haar heen van de spanning.

‘Niks… Niks… Blijf er van af!’ Ze probeerde met alle macht de kaart te beschermen maar Peter had hem al te pakken en opende hem. Meteen werd hij helemaal paars, toen groen en toen rood.

‘Wat een stomme, stomme, stomme onzin!’ Hij gooide de map op grond en Remus pakte hem weer.

‘Jullie zien, dat je dus eerst I solomnly swear I’m up to no good zeggen!’ Hij tikte met zijn toverstok op de kaart en meteen verscheen het hele stelsel van gangen weer.

‘Wow Remus, echt super…’ Ik keek mee over zijn schouder en mijn wang streek even langs zijn zachte haar. Geschrokken en met een luid kloppend hart keek ik een andere kant op. Ik voelde dat mijn gezicht rood werd en dus ging ik maar weer op een van de banken zitten.

Er kwam iemand de trap richting de meisjesafdeling afgestommeld. Het was Lilly in haar lange witte badjas.

‘Zijn jullie nou nóg wakker?’ Vroeg ze geeuwend en ze keek nieuwsgierig naar wat Remus in zijn handen had.

‘Was dat?’

Remus liet haar de kaart zien en ook zij was verbaasd. Haar grote groene ogen waren nog groter dan anders en haar rode haar viel langs haar gezicht.

‘Maar je moet eerst I solomnly swear I’m up to no good zeggen.’ Legde hij ook haar uit.

Ze knikte even en wende zich toen tot mij, van onderwerp veranderend. ‘Pam, weet jij wanneer we dat boek voor Muggle Studies uit moeten hebben?’

Ik strekte met uit, bedacht me dat het al heel laat was en ging toen maar samen met Lilly en Destiny mee naar boven. 

Hogwarts Lost SecretWhere stories live. Discover now