hoofdstuk 15

1.6K 39 3
                                    

eric

 Met bonzend hart tikte Eric op de schouder van een zevende jaars Ravenclaw. Hij had al een heel plan uitgestippeld over wat hij precies ging vragen. Hij was namelijk tot de conclusie gekomen dat er een kans was dat een zevende jaars misschien de Marauders had gekend. Misschien leefden de Marauders nu zelfs nog wel, of zaten ze hier op school!

De lange jongen draaide zich om en keek Eric vragend aan.

‘Ehm... Ik wou wat vragen... Ken je misschien een groepje leerlingen dat zich de Marauders noemt?’

Even keek de jongen raar maar toen leek er een lampje bij hem te gaan branden. ‘De Marauders... Ja, waren dat niet een stel Gryffindors die allemaal kattenkwaad uithaalde?’

‘Zou best kunnen,’ Zei Eric en hij voelde zenuwachtig aan zijn broekzak, waar de kaart in zat. De lange jongen keerde zich om toen hij een van zijn vrienden hoorde roepen. ‘Hé misschien moet je het aan een zevende jaars Gryffindor vragen. Die weten er wat meer van. Vraag maar aan Joe. Maar ik moet gaan.’ Joe was Eric’s oudere broer, die in het zevende jaar zat.

‘Dom van me,’ zei Eric hardop, waardoor er een stel Ravenclaws opkeek van hun huiswerk. Joe was een Gryffindor en had net zulk rood haar als Eric en een berg sproeten. Snel liep Eric naar de toiletten, checkte of er niemand op zat en opende toen de kaart. Hij zocht naar het paar voetjes dat bij Joe hoorde en zag dat die zich op het Quidditch veld bevonden, waar de trainingen bezig waren.

Toen Eric aankwam op het Quidditch veld zat Joe op zijn bezemsteel. Hij was een chaser, en één van de beste van heel Gryffindor house.

‘Hee Joe!’ Riep Eric naar zijn broer, die zich omdraaide waardoor er een bludger tegen zijn kop aanstootte. Joe tuimelde naar beneden en belande op het zachte gras.

‘Joe!’ Snel rende Eric naar zijn broer toe die kwaad over zijn knie wreef.

‘Kijk nou wat je doet jij...’ Joe’s hoofd was even rood als zijn haar maar kalmeerde al weer een beetje toen Eric hem een zakje Bertie Botts Every Flavour Beans overhandigde. Het was de beste manier om zijn broer om te kopen...

‘Wat moet je?’ Vroeg Joe, nog steeds een beetje kwaad.

‘Weet jij wie de Marauders zijn?’

‘De Marauders...’ Joe keek bedenkelijk. ‘Ja, dat was zo’n stel gasten die van alles uithaalde. Totdat twee van hen plotseling in het vierde jaar verdwenen. Toen zat ik in de eerste. Het was altijd een vrolijk stel totdat twee van die kinderen van school afgingen en toen zijn ze met hun clubje gestopt.’ Joe leek nu heel zeker van zijn zaak en stond alweer op om verder te gaan met de training.

‘Wacht! Hoe heetten ze?’

‘Ik weet niet, maar één van hen was de oudere broer van Regulus Black.’ 

Hogwarts Lost SecretWhere stories live. Discover now