7.Bölüm

6.8K 666 135
                                    


Yedinci Bölüm: Dört tarafı öküzlerle çevrili ayı parçası.

Bir daha gözüme görünme.

Gözüne atlar kaçsın da o göz bebeklerini tepiklesinler inşallah. Gözüme görünmeymiş. Sen kimsin be? Sen benim gözüme görünme turuncu ayı! Ayı!! Ayı!!!!

Görünmez değilim bişey değilim ne görünmicem be gözüne!! Hem gözlerime demedi ki.. Bi tanesini kapasın, diğerinden görürdü beni, dimi? Valla çok mantıklı.

"Çok mu zekisin sen?"

Zekiyim tabi tireğe bak. Zeki olmasam Akasya olmazdım zaten! "Senin kadar olmasın, biz de kendi çapımızda zekiyiz tabi."

Yani neden inatla çapımı daralttırmak istiyordum, bilmiyorum. Halbuki çapım da geniştir he, seneye de giymek için büyük almıştım o kadar. Kendi çapımda zekiyimmiş. Hay senin çapını!

Bi gözlerini kıstı, bi elini yumruk yaptı açtı, bi kafasını sağa sola çıtlattı. "Ne yapayım şimdi sana?"

Allah'ın emri peygamberin kavli ile babamdan iste beni, olmaz mı? "Tamam.. şimdi bi saniye. Eğer terminatöre dönüşmeyeceksen açıklama yapmak istiyorum."

"Sonra da kayboluyorsun."

"Yanlış anlama estağfirullah ailene bir şey demek istemem.. Ama.. Ayı mısın yoksa sonradan mı ayı oldun?"

"Akasya, beni zıvanadan çıkarma."

"Aa zıvana neresi ki? Güzel bir yer mi? Bende gireyim." Üzerime yürümeye başladığını görünce elimi kaldırdım. "Tamam ya tamam. Bir sürü hata yaptım, kabul ediyorum. Sonra hatalarımı telafi edeceğime üzerine birazcık mum diktim. Ama ne yapayım, çok tatlısın."

Şimdi Dünyada tatlı olan bazı şeyler vardır. Yenilen tatlılar dışında. Yeni doğmuş bebekler tatlıdır mesela, ya da yavru hayvanlar. Mesela ablamın benden çaldığı o kot pantolon? Dünyanın en tatlı şeyi. Selena Gomez tatlıdır mesela hatta zorlarsak ben bile tatlıyım.

Bir dağ ayısı, 1.90 boylarında, omuzları arasındaki mesafe Anya'dan Konya'ya olan, turuncu saçlı bir dağ ayısı nasıl tatlı olurdu? Oyuncak ayılarda tatlı olur bak ona da okeyim de, söyle bana sevgili beynim Bedirhan nasıl tatlı olurdu? Tatlı değil; olsa olsa atlı olurdu, şöyle en beyazlısından. Ya da turunculusundan. Beyaz atlı prens sizin olsun, turuncu kafalı ayı benim.

"Akasya, ciddi söylüyorum canımı biraz daha sıkarsan ömründe göreceğin tek tatlı parçaladığın motorumun borcunu ödeyeceğin zaman vereceğin banknotlardaki pembelik olur. Anladın mı?"

Hooo-baaaa.

İşte bu hiç tatlı değildi.

Nedense o an aklıma 10 yaşındayken okul gezisi ile birlikte gittiğim çiftlik gezisi geldi. Atları beslemek için küp şeker veriyorduk ve unicornların varlığına inandığım için şekerleri boyayıp vermiştim atlara. Böylece tek boynuzlu ata dönüşeceklerini düşünüyordum.Tamam, arada ilerizekalılık bir vurup geçer, en azından sonradan olma değil, has be has ilerizekalıyız, bu da bir şeydir, değil mi?

"Eğer öyle bir şey olacak ise pembe banknotların yerine, turuncularından versem olur mu? Çünkü çok tatlısın."

Ellerini önünde birleştirerek karşısında gerizekalı varmış gibi tane tane konuşmaya başladı. "Bak Akasya,"

Böyle tane tane bakakasya deyince, ba-kakasya gibi iletildi beyin hücrelerime. Kafamı sağa eğerek Bedirhan'a baktım. "Hacer teyze, sen misin?"

Turuncu AdamDove le storie prendono vita. Scoprilo ora