8.Bölüm

7.2K 639 230
                                    


Selamlaaar!

Şimdiden bayramınız mübarek olsun canımlar. Hepinizi öpüyorum. Hayırlı bayramlaar!

ADİOS!!

Sekizinci Bölüm: Sabah sabah bu muzipliği tuhafiyeden alıp mı geldin?

Ben salağım. Kendimi yermeyi pek sevmem, o yüzden bu kısım literatüre geçsin. Ben katıksız bir salağım. Süzme mi dersiniz, pastörize mi yoksa direkt ilavesiz mi hangisini seçerseniz. Ama garanti olan konu salak olmam.

Salak olmasam gidip bir ayıya aşık olmazdım.

Aşık olmaktan daha zor olan kabul etmek biliyor musunuz? Şey gibi bu biraz. Bir hata yapıyorsunuz, içten içe yanlış olduğunu bildiğiniz halde beyninize suçsuz olduğunuzu ispatlamaya çalışıyorsunuz, ama vicdanınız bir yerlerden suçlu olduğunuzu bağırıyor ya, onun gibi. Vicdanın lokasyonunu bilen var ise, ameliyatla aldırmaya dünden hazırım. Hiç affetmem.

Bir yandan bakarsak, aşık olmamam turuncu ayıya haksızlık olurdu. Cidden. Herif resmen aşık olunsun diye yaratılmış gibi geziniyor ortalıkta. O yüzden çok absürd bir şey değil dimi aşık olmam?

Ben herkesin yaptığını yapmayı sevmem ama sorun bu.

Herkesin ilgisini çeken benim ilgimi çekmez. Özellikle seçiyormuş gibi hep sevilmeyen şeylerle uğraşmayı severim mesela. Monotonluk tarzım değil. Sebebinin bir önceki hayatımda bir koyun olduğumdan olduğunu düşünüyorum. Çok fazla biri ne yaparsa hepsi aynısını yapacak kafasından sıkıldım bence, o yüzden şu an hiç hoşlanmıyorum. Mantıklı, olabilir.

Saçlara bakın, kıvırcık. Bence önceki hayatımda koyundum. Gerçekten. Olabilir bu.

Ya da acaba küçükken büyükbabamın aldığı kurbanlık koyunu çok sevip gözlerimin önünde kesildiğini gördüğüm için alttan alttan çocukluk travması gibi bir şey olabilir mi? Kendimi onun yerine koymuşumdur belki sonra da depresyona falan girmişimdir ters etki yapmıştır?

"Kanka tebrikler," dedi Bora gülerek. "Kalbin varmış lan, bunu kutlamamız lazım!"

"Tipsiz kertenkele o nasıl laf. Deniz anası mıyım lan ben kalbim olmasın!"

"Bu ihtimali de düşünmedim değil." Şakağını işaret parmağı ile kaşıdı. "Tahminlerime göre ortadan yok olduğun müddette aşık olmak ile meşguldün, doğru muyum?"

"Aynen."

"Ve yine tahminlerime göre herif ablanın düğününe geç kalma sebebin?"

"Aynen."

"Bir tahmin daha yüz vermiyor dimi?"

"Duble aynen."

"Ve sen bir hipopotam götüsün."

"Kesinlikle aynen-Nee!"

"Beni dinliyor musun diye test ettim." Kollarını birbirine bağladıktan sonra güldü. "Her zamanki gibi beynin denden moduna geçmiş."

"Saçmalamaya devam edersen senden moduna geçerek dalağını deşeceğim." Sonunda gözlerimi Bedirhan'ın biraz önce döndüğü yoldan çekebildim. "Hem nereden biliyorsun ablamın düğününe geç kalma sebebim olduğunu?"

"Tahmin etmesi zor değil," dedi. "Hatırlıyor musun bir ayı yüzünden geç kaldığını söylemiştin? Ayı fetişin olmadığını düşünüyorum. Eh, avcı da olmaz senden. Her gün bir ayı ile uğraşacak halin yok. Oradan düz orantı kurdum."

Turuncu AdamHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin