KIŞ KIYAFETLERİ

586 22 3
                                    

Şuan yaz mevsimindeyiz . Okulun açılmasına 22 gün kaldı :( Biliyorsunuz okulun büyük bir süreci sonbahar-kış mevsimleri içerisinde geçiyor. Bu yüzden size sonbahar-kış mevsimleri ağırlıklı tavsiyelerde bulunacağım. Vote verirseniz daha çok bölüm yazarım :))

Öncelikle kışın okula giderken kızlar için dikkat edilmesi gereken şeyleri biliyorsunuzdur 😄 Montlar, kazaklar, hırkalar, ceketler, çizmeler, botlar, bereler, atkılar, eldivenler...
Size bu kıyafetlerle ilgili harika tavsiyelerde bulunacağım...

Mont seçimi: Bence artık büyüdüğünüzü göstermek için uzun, renkli montları bi kenara bırakın. Göğüs kafesinizin hemen altında biten, uzun kollu, dışı keten ve içi yün montları tercih etmenizi öneririm. Daha havalı ve şık görünürsünüz. Ama "Ben dış görünüşe önem vermem , sıcak olsun yeter." diyorsanız siz bilirsiniz ^-^

Kazak seçimi: Bu hem kış ayının hemde okulun en vazgeçilmez kıyafetidir. Tabi okulunuz izin veriyorsa. Bence kazak seçimini kalın ve sade olanlardan yana yapın. Üstünde kesinlikle resim olmasın. Belki yazı olabilir. Ama sakın cırtlak pembe falan almayın. Toz pembe yünlü bir kazak yada krem rengi kenarı metal detaylı bir kazak alabilirsiniz. Bende var ve giydiğim an herkes bayıldı. Birde kazağın kesimine dikkat etmelisiniz. Yarım ve kolları uzun siyah bir kazak ile çok havalı bir görünüş kazanabilirsiniz.

Hırka seçimi: Hırka okul kıyafetinin vazgeçilmezidir. Tabi izin veriliyorsa. (Ha bu arada bazı kitaplarda izin verilmiyorsa okul hırkanıza rozet takın falan denilmiş. Ama çoğu okul hırkasında rozet çirkin ve çocuksu duruyor. Bence hiç takmayın daha iyi.) Ayrıca hırka seçimi olarak bol ve siyah olanları tercih edin hem zayıf gösterir hemde havalı. Ama gri, mavi ve yeşil olanlarda çok hoş durabiliyor. Bence bir kapşüonu da olursa çok hoş, salaş ve şık bir görünüm kazanırsınız.

Ceket seçimi: Ceket sonbahar ayının vazgeçilmezidir. Tabi görünüşüne göre. Bana göre ceket olarak siyah ve metal detaylı deri olanları tercih etmelisiniz. Çok havalı durur. Ama alcak durumunuz yoksa veya egoist gibi gözüktüğünüzü falan düşünüyorsanız, kalçanız hizasında krem veya sütlü kahve renginde, büyük düğmeli hafif birşey tercih edebilirsiniz. Bir diğer seçimde mavi ve siyah kot ceketler olabilir. Üstüne birkaç tane rozet de eklerseniz mükemmel durur. (multimedia Gigi Hadid'in kot ceketi.)

Çizme seçimi: Ben genelde kış aylarında çizmeyi tercih etmiyorum. Çünkü güzel modellerini bulmakta zorlanıyorum genelde. Ama giymek isteyenler için; bence diz kapağınızın hemen altında biten siyah veya kahverengi bir çizme hoş durabilir. Fazla bağcıklı olmasın. Bilirsiniz işte, kovboy çizmesi gibi olsun. Çok havalı durabilir. Tabi böyle bir çizme bulabilirseniz. Ama formanız etekse çizmeyi kesinlikle tercih etmeyin. Çok kötü durur. Bunun yerine kısa şeyler tercih edin.

Bot seçimi: Sonbahar ve kış mevsimlerinin vazgeçilmezi diyebilirim. Ben genellikle bot tercih ediyorum. Pantolona da eteğede harika uyum sağlıyor. Bence kahverengi Lumberjack'ler harika *-* Okulda izin veriliyorsa hafif topuklu ince bağcıklı, sivri uçlu, metal detaylı, siyah botlar tercih edebilirsiniz. Harika görünmeniz garanti haline gelir :)

Bere seçimi: Belkide sonbahar ve kış mevsimin en güzel aksesuarı :) Bence genç kız olarak herkes berelere bayılır. Büyük ponponlu yünden bereler, ayıcık kulaklı bereler... Hepsi harika duruyor. Ama benim tercihim ve sizlere tavsiyem siyah veya gri bereler. Üstünde yazı yazanlar bence çok havalı duruyor 💓 Helede 8. veya 9. sınıfsanız kesinlikle bu bereleri tercih edin. Ama 6. veya 7. sınıfsanız pandalı veya ayıcık kulağı detayları olan şirin bereleri tercih edebilirsiniz. Upuzun ucunda ponpon olan şeyler bence çok kötü durur en azından bende öyle duruyor :D

Atkı seçimi: Ben kış aylarında atkıyı pek tercih etmiyorum. Onun yerine boyunluklar tercihim. Ama siz atkı istiyorsanız fazla renkli ve uzun olmaması şartıyla boynunuza dolayabilirsiniz. Bazen boynunuza doladıktan sonra iki ucunu montunuzun içine koyup fermuarını çekince hoş durabiliyor.

Eldiven seçimi: Belkide takmasını en çok sevdiğim şey 👌 Kesinlikle harika duruyor ama yine sizin seçiminize bağlı. Bana göre sonbahar mevsiminde siyah deri eldiven takmalısınız. Avuç kısmı gri yün, üst kısmı siyah deri olan eldivenler özelliklede... Bayılırım *-* Ama kışın bunları takarsanız ellerinizi ısıtmaz ve elleriniz kıpkırmızı durur. Kışın da birleşik parmaklı yün eldivenler güzel bir seçimdir. Bazılarının üst tarafı açılıyor yarım parmaklıda olabiliyor bence harika. Ama siz sıcak tutmasından yanaysanız. İçi yünlü, kalın ve tek renk eldivenleri tercih edebilirsiniz.

BU BÖLÜMDE BÖYLEYDİ :d LÜTFEN EMEĞE SAYGI 👇 VERİN :(
V
O
T
E

Kızlara Öneriler ∞Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin