KANKALIK

870 28 6
                                    

BİR KANKADA OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER:

multimedia: Gigi Hadid ve Kendall Jenner dostluğu. #KenGi 💞

1-Güvenilir
2-Dürüst
3-Mizahşör
4-Manyak
5-Zeki
6-Kurnaz
7-Yaratıcı
8-Kurtarıcı
9- Sınırsız
10- Samimi

1-Güvenilir:  Bir kanka güvenilir olmadıktan sonra ne işe yararki? Ona sırrınızı veremezsiniz, eşyanızı emanet edemezsiniz, arkanızı dönemezsiniz... (abarttım :D ) Arkanızı dönemezsiniz derken; "siz arkanızı döner dönmez sizden gizli birşeyler çevirir." Güven çabuk kırılır ama çabuk onarılmaz. Güveninizi defalarca kıran birisini değil kanka arkadaş olarak bile edinmeyin.

2- Dürüst: Kankanız ne olursa olsun size yalan söylememeli. Bu bir nevi sizden gizli iş çeviriyor anlamına gelir. Mesela sizi gidip birine kötüledikten sonra size "ben yapmadım" diyebilen birisiyse direk ondan uzak durun. Böyle biri size daha çok yalan söyler. Ama hocaya "hocam ödev evde kalmış" gibisinden küçük bir yalan söylerse de yalancı muâmelesi yapmayın. Bunu öğrencilik hayatında herkes bir kere olsun yapmıştır.

3- Mizahşör: Kanka dediğin komik olur. Onun yanında gülmekten ağzın ağrımalıdır. Bu yüzden kankan mizahşör olmalı. Değilse bile hareketleriyle güldürmeli. Onun yanında gülerken herşeyi unutmalısın.

4-Manyak: Bir kankanın en önemli özelliği manyak olmasıdır. Suskun suskun oturan biriyle kim eğlenirki? Deli dolu hemen herşeye "varım" diyebilen biri olmalıki eğlencenin dibine vurasınız. Saçma sapan hareketleriyle sizi güldürebilmeli, riski seven, korkusuz biri olmalı.

5- Zeki: E tabi tembel biride olmamalı. Yani tembel derken her sınavdan 20 alan biri olmamalı. Yoksa sınav günü görürsünüz eğlenceyi şamatayı 😄 Kankanız zeki olsunki sizi sınavdan önce çalıştırsın, veya sınavda kopya versin. Zeki değilse bile en azından iyi olduğu bir ders olsun.

6-Kurnaz:  Bu özellik de bir kankada olmazsa olmazdır. Kankan saf salağın teki olursa başınıza çok şey gelir. Mesela annene kankama gidiyorum diyip sevgilinle buluştun. Annende şüphelendi kankanı aradı. " Merhaba kızım Ayşe sizde değil mi?"  Kankan olayı anında çakmalı ve "Evet bizde şimdi lavoboda birazdan sizi arar" gibisinden şeyler uydurmalı. Ama saf bir kankanız olursa "Yoo bizde değil" der. ve siz eve gelince dee; terlik+anne=isabetli atışlar  😄😂😁

7-Yaratıcı: Kankanız kesinlikle yaratıcı olmalı. Sınıfta verilen proje ödevinde ikiniz grup olur ve harika işler çıkartırsanız hocanın gözünede girersiniz. Hocanın gözüne girersenizde yaptığınız ufak hatalardan dolayı size kızmaz. Kısacası kankanız hem ödevlerde hemde düştüğünüz zor bir durumda yaratıcılığını öne sürmeli.

8-Kurtarıcı: Eğer zor durumda kalır ve ne yapacağınızı bilemediğiniz bir anda olursanız kankanız devreye girmeli. Önemli bir fotokopiyi yapmayı unuttunuz ve o fotokopinin o gün gösterilmesi gerekiyordu. O zaman kankanız anında kendi fotokopisini çektirip üzerinden kalemle geçmek gibi bir fedakarlıkta bulunmalıdır.

9-Sınırsız:  Kankanızla eğlenebilmeniz için bu özellik kesin olmalıdır. Eğer katı sınırları olmayan bir kankanız olursa daima eğlenirsiniz. Sınır derken ne demek istediğimi anlatayım. Mesela kankanızla beraber lunaparka gideceksiniz. Ona arayıp sordunuz ama "annem izin vermez ya" dedi veya "yok ya ben gelemem" gibisinden bahaneler uydurdu. Ama asıl kanka dediğin "Gel hadi dışarı çıkalım." dediğinde 5 dk'da yanına gelendir. Her sıkıldığında seninle eğlenip moralini düzeltendir. Annesi hiçbirşeye izin vermeyen biriyle kim eğlenir, takılır ki?

10-Samimi:  İşte en temel özellik. Samimilik. Samimi olmayan biriyle kimse kanka olmaz. Çünkü samimi olmayan ya soğuk davranır yada yapmacık. Samimi olmayan kişinin yanında sizde samimi olamazsınız zaten. Sırlarınızı, dertlerinizi rahatça anlatamazsınız. Sorunda bu ya. Rahat olamazsınız yanında. Kelimelerinizi seçe seçe resmi gibi konuşursunuz. Sizi bilemem ama böyle kankam olacağına hiç olmasın daha iyi. Kankalarınızla ağda günü yapamayacaksanız kankalığın ne manası kalır 😄😁😂

EĞER BU ÖZELLİKLERDEN 5 VEYA 5'İN ÜSTÜNDE ALDIYSANIZ HARİKA BİR KANKASINIZ!

upuzuun bir bölüm ✔haniymiş voteler?

Kızlara Öneriler ∞Where stories live. Discover now