Bir genç kız nasıl davranmalı? (1)

3.8K 29 18
                                    

Merhaba bu bölümü okuyan kişi 😄 Yani umarım orada biryerde okuyan birileri vardır. Kitabımı okuduğun için teşekkürler 😄 Hazırsan yeni bölümü okumaya başla 😉

🔱 Küfür etmemeli. Zaten itici birşey kızlarda da daha itici duruyor! Küfür edince havalı olmunmuyor.

🔱 Okulun kavgacı kızı olmamalı. Kavga edince havalı bir kızdan çok erkek fatmaya benziyorlar. Bunun yerine karşısındakini lafıyla dövmeli.

🔱 Sesini incelterek konuşmak gibi ergen davranışlardan uzak durmalı

🔱 Kendi olmalı. Özenmeyip, özendirmeli.

🔱 İdollerin olmalı, ama heryerde ergen gibi onları savunup, resimlerini profili yapmamalı. Veya onların soyadını soyadın yapmamalı ( Ayşe Bieber, Fatma Lovato) fazla kezbanca ve ergence.

🔱 Erkeklerin ilgisini çekcem diye Türkçe Rap falan dinlememeli. Merak ediyorsan dinlemeli. Yada erkeklerin gözüne gireyim diye "justin bieber da erkek mi ya, top" vs. şeyler dememeli.

🔱 Bir insanla fazla polemiğe girmemeli. Uzatmadan lafını söylemeli. Karşısındaki daha ısrar ederse o ortamdan uzaklaşıp, uğraşmamalı.

🔱 İnsanların her dediğini kafaya takıp üzülmemeli.

🔱 Sinirlerini kontrol etmesini bilmeli. Unutma bir insanın asıl karakteri sinirlenince ortaya çıkar. Daima kendini tutmasını öğrenmelisin.

🔱 Sosyal medyada kezbanca durumlar paylaşma. "Oyş, asdfg, knk, sjsjsj" gibi tabirlerden kesinlikle uzak dur.

🔱 İlgi çekmek için heryerde panda, unicorn, ejderha ve uzaylı diyip durmamalı. (pandalar çok ponçik vs.)

🔱 Kıyafetlerine dikkat etmeli. Kezban gibi giyinmemeli. Mutlaka mağaza çalışanlarından veya iyi giyinen birinden yardım almalı.

Kızlara Öneriler ∞Where stories live. Discover now