Kırmızı Anahtar

11 2 0
                                    

O, tüm Türkiye'de aranan bir kanun kaçağı, izi sürülemeyen bir hacker, belki bir katil, bir hain, belki de bir kahraman? Kamuoyunca bilinen kod adıyla, Redkey; Kırmızı Anahtarlı Adam.

Redkey, suçlu olduğunu iddia ettiği birtakım şahısları yakalayıp boyunlarına kırmızı bir anahtar takarak emniyet güçlerine teslim etmesiyle tanınır. Yasadışı yollarla ülkedeki tüm sosyal medya hesaplarını kontrol ederek propagandasını yapan bu anti-kahramanın yüzü ve kimliği kimse tarafından bilinmemektedir. Fakat bir gün Redkey için işler planladığı doğrultuda gitmez ve çıktığı gizli bir operasyonda yaralanarak rastgele bir apartmana sığınmak zorunda kalır. Apartmanda yaşayan gazeteci kız Deniz ise kapısının önünde kanlar içinde yatan yaralı adamı, mesleki refleksine yenik düşerek evine alır. Ve olaylar gelişir.

Hikaye, yaşadığı travmatik çocukluğu sebebiyle, insanlarla fiziksel ve duygusal hiçbir yaklaşım kurumayan; kan, şiddet, karanlık, cinsellik gibi pek çok konuda fobi sahibi olan gazeteci kız Deniz’in ağzından anlatılıyor. Hayatını belirli kalıpların ve takıntıların içinde sürdüren genç kız, tekdüze giden yaşamına bir anda giren ve tüm yaşantısını tepetaklak eden yaralı bir adamın üzerinden, kendi iç dünyasıyla hesaplaşmaya başlıyor.

Tüm Türkiye’de aranan azılı bir kanun kaçağı ile onu asıl kimliğinden habersiz olarak evine alan gazeteci bir kızın hikayesinin anlatıldığı Kırmızı Anahtar’ı severek okuyacağınızı ümit ediyorum.

Yazar>Lustural

KEŞFEDİLMEMİŞ HAYALLERHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin