♥<2>♥

2.5K 109 0
                                    


Zaparkovala som tri bloky od bytu v ktorom býva Candy. V aute sa rýchlo prezlečiem do starších obnosených riflí a čierneho tielka s tenučkými ramienkami.

Na ruku si dám zopár pletených náramkov a z uší si vytiahnem strieborné náušnice.

Hnedé vlasy som si rozpustila a pár krát prečesala kefou. Ešte  si obujem čierne vychodené členkové topánky a môžem vyraziť do ulíc.

Keď sa človek prechádza ulicami v tejto časti mesta, je zrejmé, že tu bývajú chudobnejší ľudia. Občas stretnete nejakého bezdomovca alebo partiu feťákov. Preto si so sebou nosím čo najmenej hotovosti.

Candy žije v malom byte v staršej budove. Vybehla som po pár schodíkoch ku vchodu. O zábradlie sa opieralo pár deciek z domu.

,,Sevas, Cat!" pozdravili ma.

,,Čaute. Aj vy idete na párty?" opýtam sa.

,,Jasné. Vidíme sa!" žmurkne na mňa Tony. Iba sa usmejem a ponáhľam sa do vnútra. Už bude osem. Candy ma určite sfúkne, že meškám.

Zaklopem na dvere. Takmer okamžite sa rozletia.

,,Ahoj, Rose." pozdravím sa Candynej mladšej sestre.

,,Meškáš." povie detským hláskom. Musím sa zasmiať. Je ako Candyna kópia.

,,Prepáč. Zavoláš Candy?"

,,Candy! Je tu Cat!" zakričí a rozbehne sa do izby. Z tej istej izby zrazu vybehne Candy.

,,Dočerta Cat! Na teba sa človek načaká!" rozhodí rukami nahnevane. Vlasy jej pritom o pár centimetrov poskočia hore a vrátia sa späť. Vždy som jej ich závidela. Je afroameričanka. 

,,Prepáč." usmejem sa. 

,,Iba prepáč? Aspoň si si mohla vymyslieť nejakú výhovorku." zasmeje sa.

,,Vieš, ocov osobný šofér nemal čas, tak som sa sem musela doviesť sama. Vieš aké je ťažké zaparkovať drahé auto v tejto časti mesta..." poviem úprimne. Áno rada som sa pohybovala po tenkom ľade. Candy vybuchne smiechom. Pridám sa k nej.

,,Ideme?" opýtam sa.

,,Jasné, poď....Mamí, už idem!" zakričí ešte Candy a zavrie za sebou dvere.

Spoločne sa rozbehneme dolu schodiskom.

,,Čo máš nové?" opýta sa ma keď spoločne kráčame po ulici.

,,Ale nič... Rodičia ma stále ignorujú. Škola v pohode. A tak. Ty sa pochváľ! Ako to ide s Milesom?" rada som otáčala rozhovor na niekoho iného, pretože vždy hrozilo, že sa môžem niečím preriecť.

,,To s rodičmi mi je ľúto... Kiež by si mala takú super mamu ako ja." povie úprimne, ale hneď na to sa rozžiari. ,,Ja a Miles...Čo ti poviem. Asi ho milujem." So zamysleným úsmevom sklopí zrak.

,,To naozaj? A už spolu ste? Akože oficiálne?" opýtam sa prekvapene.

,,Neviem. Je to trochu zložité. Vieš, on je v zlej partii... Keby vedela mama, že s ním niečo mám, asi by ma zabila. Neviem čo mám robiť." prizná. 

,,V akej zlej partii? Akože v gangu?" opýtam sa nechápavo. Vedela som, že v týchto častiach mesta ešte stále fungujú rôzne gangy, ale o Milesovi som nič také nevedela.

,,Nie som si istá, či sú gang. Asi hej... Ale proste často sa púšťajú do rôznych bitiek a kšeftov...A vieš aké je to v tejto časti mesta nebezpečné. Hocikedy ťa môžu odkrágľovať. Bojím sa oňho. Ak by sa mu niečo stalo... alebo ak by mňa alebo moju rodinu priviedol do problémov...Je to zložité." Rukou si prehrabne kučeravé vlasy. Jej nálada sa zrazu zmenila. Bála som sa, že sa rozplače.

,,Tak mu to povedz, že sa bojíš... Ak ťa ľúbi a je to medzi vami vážne, odíde od nich. Teda, mal by. O ženu ako si ty by mal bojovať." poviem odhodlane a usmejem sa na ňu.

,,Prestáň... Možno o mňa ani nestojí tak ako ja o neho." Mykne plecami.

,,Opýtaj sa ho, za to nič nedáš." Nevedela som ako jej pomôcť. Poriadny vzťah som sama nikdy nemala a už vôbec som sa nevyznala do podobných gangov. Pre niekoho bol gang viac ako rodina...

,,Dnes ťa s ním zoznámim... Ak teda chceš." Usmeje sa na mňa. Prikývnem.

,,Som rada, že niekoho máš." Drgnem do nej plecom.

,,Aj tebe musíme niekoho pohľadať." Zasmeje sa a vráti mi to väčšou silou.

Konečne sme pred klubom.

,,U Halla je dnes akosi plno." skonštatujem. Človek by ani nečakal, že v spleti ošarpaných budov bude nejaký populárny bar. Pochybujem, že ho poznali decká z mojej školy...Pri tej myšlienke sa zachichocem. 

,,Hej, nemám rada veľa ľudí..." Candy priam zavrčí. Musím sa znova zasmiať.

Spoločne vojdeme do vnútra. Hudba tu hlasno dunela. Vzduchom sa niesol cigaretový zápach. Pár krát som musela zakašľať.

,,Veľa ľudí tu nepoznám." Pokrútim hlavou. Nevidela som ani Tonyho s jeho partiou. 

,,Vieš, že ani ja?" zasmeje sa Candy. ,,Kto vie kde sú dnes decká z baraku." Tak volala svoju bytovku.

Candy sa začne dookola obzerať.  Hľadala Milesa. Tajne som dúfala, že ho nenájde. Jednak, preto, že ma gangy desili, ale aj preto, že by sa určite venovala jemu a nie mne.

,,Á...Sedí so svojou partiou." povie mi Candy blízko ucha, aby som ju cez hlasnú hudbu počula. Iba prikývnem a nasledujem ju krížom cez bar.

Kým som sa za ňou cez dav predrala, ona sa už vítala s Milesom dlhým bozkom.

,,Čaute." pozdravila som sa všetkým okolo. Nikto sa mi neodzdravil. Bola som ako cudzinec, ktorý prišiel narušiť ich súkromie.

Pohľadom prejdem po všetkých sediacich okolo malého stolíka. Väčšinou decká v mojom veku. Bolo ich tam asi desať, ale iba jeden z nich mi venoval pozornosť.

Pekný modrooký chalan s kapucňou na hlave. Nevedela som preto určiť farbu jeho vlasov. Len čo som sa mu pozrela do očí, zadíval sa inde.

,,Cat! Toto je Miles!" predstavila mi Candy svojho frajera celá rozžiarená.

Usmiala som sa na vysokého chalana. Bol tiež afroameričan. Na hlave mal obrovskú čiapku a všimla som si, že má v obočí piercing. S Candy sa k sebe dokonale hodili.

,,Ahoj, ja som Cat." Podám mu ruku. Miles sa schuti zasmeje a bez varovania ma objíme.

,,Čav, ja som Miles. Veľa som o tebe počul." Sympatický chlapec...

,,Ja o tebe skoro nič. Candy je tajnostkárska čo sa týka teba." Zasmejem sa.

,,Takže som pre teba sexy- tajomný- chalan?" úsmev sa mu rozšíri.

,,Tak nejako." zaškerím sa. 

,,Hééj, aj ja som tu." zvolá zrazu Candy a objíme Milesa okolo pása.

,,To by si nebola ty, keby si sa neozvala." Zasmeje sa Miles a pobozká ju na čelo. Á je to tu. Cítim sa ako piate koleso na voze...


Dve tváreWhere stories live. Discover now