♥< 21 >♥

1.5K 93 0
                                    


Spokojne si ľahnem vedľa neho. Ťažká noha v sadre mi prevísa cez posteľ. Ešte stále ma pobolievali rebrá, ale snažila som si to nevšímať.

,,Čo na nich hovoríš?" opýtam sa ticho.

,,Čo na nich hovorím ja?" opýta sa Jared pobavene, ,,Prídu mi ako dvaja dokonalí ľudia. Ja som sa cítil ako idiot...Celý čas." Už sa naozaj smial.

Tlmene sa s ním zasmejem, ale náhle zvážniem. ,,Takže si sa cítil zle?" Prejde mnou vlna nespokojnosti a strachu.

,,Cítiť sa ako idiot, neznamená zle. Sú to dvaja milí ľudia a hlavne nedávali mi najavo kto som. Brali ma ako seberovného...Vieš, mne nevadí na bohatých ľuďoch, že sú bohatí. Vadí mi, keď podceňujú a vysmievajú sa tým menej šťastným." povie vážne.

,,Máš pravdu. Ale...Oni takí nie sú. A ani ja. V živote som sa nikomu nesmiala pre to ako vyzerá, alebo koľko má peňazí." Opriem sa o lakeť, aby som sa mu mohla pozrieť do očí. ,,Veríš mi, však?"

S kopou nehy sa mi zahľadí do očí až ma pichne pri srdci. Keď Jared jemne prikývne na súhlas, usmejem sa.

,,Ľúbim ťa Jared. K nikomu som v živote necítila nič podobné." zašepkám, oči sa mi naplnia slzami. Jaredova ruka sa okamžite dotkne mojej tváre. Na čele mu vznikne drobná vráska. Chce niečo povedať ale zastavím ho jemným dotykom prstov o jeho pery.

,,Nikdy som nebola taká šťastná ako teraz, v tomto momente. Vždy som mala problémy s rodičmi a samotou. Nikde na svete som sa necítila dobre. Musela som stretnúť teba, aby som pochopila čo je to šťastie a sloboda... Ani nevieš, ako ma bolelo srdce vždy keď som ti klamala, alebo zamlčala pravdu. Bola som vystrašená z toho, že ma znenávidíš keď sa dozvieš kto som." Prvá kvapka mojej slzy mu padla na odhalenú kľúčnu kosť.

Jeho oči sa naplnili obrovským súcitom. Okamžite mi poutieral palcami svojich rúk zvyšné slzy, ktoré ešte nestihli spadnúť. Boli horúce a príjemné na dotyk.

,,Catherine..." Moje celé meno vyslovil prvý krát. Z jeho úst znelo ako uspávanka. ,,Už som ti predsa odpustil. Nemusíš sa už preto trápiť... Som tu a všetko je v poriadku." zašepká a prisunie si bližšie moju tvár, ktorú drží v dlaniach.

Jeho pery sa jemne dotknú tých mojich. Sú sladké a jemné. Nie je to naliehavý bozk ako v ten prvý krát pred Murphyho brlohom.

Bol nežný a plný lásky a odpustenia. Pochopila som, že Jaredove city sú rovnaké. Len čo sa odtiahol povedal to aj nahlas. ,,Milujem ťa Catherine Reed. Nikoho už nebudem ľúbiť viac ako teba."

Spokojne sa usmejem.

***

V ten deň som musela zoznámiť Jareda ešte s jednou osobou. Najskôr som ho však musela dôkladne pripraviť.

Keď napokon ktosi zaklopal na dvere mojej izby, Jared sa tváril ako keby mal vojsť sám diabol osobne. Po mojom zvolaní: ďalej, sa vo dverách zjavila vymaľovaná Mandyna tvár.

,,Catherine!" usmiala sa a rýchlo pricupkala ku mne, aby ma objala a pobozkala na líce. Okamžite sa pozrela na Jareda, ktorý v momente vyskočil na nohy. Mandy si ho obzrela od hlavy po päty.

,,Mandy, toto je Jared." Predstavím ich pobavene. Mandy nadšene zapiští. Nie je to však preafektovaný piskot. Hodí sa Jaredovi okolo krku.

Jared sa prekvapene zasmeje nad jej nečakanou reakciou a tiež ju krátko objíme. Mandy ešte stále zakvačená o Jaredov krk začne lamentovať: ,,Hrozne veľa som toho o tebe počula! Catherine mi o tebe hneď povedala! Naozaj som rada, že si jej odpustil tú jej nerozvážnu hlúposť! Ja som jej to vravela, aby ti to povedala..." Konečne sa od neho odtiahla. Potom sa pozrela na mňa so šibalským úsmevom na tvári dodala: ,,Naozaj je pekný."

Na to sme sa obaja s Jaredom nahlas zasmiali. Po trojhodinovom rozhovore Mandy odišla domov.

,,Chceš mi predstaviť ešte niekoho? Alebo si už môže môj mozog oddýchnuť?" opýtal sa pobavene Jared.

,,Viem, veľa toho narozpráva, ale je aj veľmi dobrá poslucháčka. Bola mojou bútľavou vŕbou v tých najhorších časoch." priznám.

,,Som rád, že si ma s ňou zoznámila." povie úprimne. 

,,Jared, mohol by si pouvažovať nad otcovou pracovnou ponukou. Možno by sa našli miesta aj pre ostatných z tvojej partie...Možno by si mohol rozpustiť gang a začať nový život." začnem tlmene s vážnou témou.

Jared zamyslene zatne sánku. ,,Nechcem, aby si o mne ľudia mysleli, že ťa využívam na láskavosti." povedal chladnejšie ako zamýšľal.  

Dve tváreDonde viven las historias. Descúbrelo ahora