Capitolul 19 Tragedia Partea 1

5.9K 269 16
                                    

Perspectiva lui Lucy

Am plecat la mall. Trebuia sa imi cumpar o rochie. Merg prin mall, cautand o rochie cand o vad pe Amy.

-Amy! o strig eu. Aici!

-Lucy! zise ea entuziasmata.

-Ce faci aici?

-Iti caut o rochie. Tu ce faci aici?

-Imi caut o rochie.

-Of. Noroc ca am gasit eu una perfecta. Fii atenta!

Amy ma trase intr-un magazin micut, unde, pe un manechin, atarna o rochie alba, pana la genunchi. Era superba.

-Ce zici? intreba ea.

-E superba! Cat costa? intreb.

-Vreo 1000 de dolari...

-Cum?! Nu am atatia bani!

-Glumeam! 600 de dolari.

-Asa mai da. Fie. O probez.

Dupa ce am probat-o si am constatat ca era perfecta, am cumparat-o si am plecat spre casa. Dupa liniste totala pret de 5 minute , am anuntat-o pe Amy:

-Merg cu Jake la bal.

Ea se intoarse uimita. Pe fata ii aparuse un zambet ironic si isi ingusta ochii, privindu-ma din cap pana in picioare. A dat din umeri indiferenta si a zis:

-Stiam. Era logic.

O privesc uimita. Dar imi dau seama ca nu glumea. Chiar stia ca voi merge cu Jake. Ea mereu a crezut ca e perfect pentru mine.  Dar, Amy nu stia de sarutul Jake-Kimmy. Dau din cap aprobatoare. Nu voiam sa intram in detalii. Dar, in urmatoarele 4 minute mi-am dat seama ca nu mergeam la mine acasa.

-Amy? Unde mergi? o intreb.

-Acasa. Banuiesc ca vii. zise relaxata.

-Ok. Pai si cum o sa ma pregatesc?

-Doar nu vrei sa te duci acasa! Asa nu te-ar putea lua de undeva.

-Ok...

-Apropo, o sa iti imprumut eu niste pantofi.

-Pan...pantofi! Nu am cumparat pantofi!

-Stiu. Eu iti voi imprumuta o pereche super. Si asa nu sunt masura mea. Erau cadoul de Craciun dar toamna vine mai repede ca iarna. zise si se stramba.

-Merci. Pentru tot.

-Nu ai de ce!

Dupa asta, am ajuns la casa lui Amy si ne-am aruncat ambele pe o canapea. Ma privi si spuse:

-Ora 15:57. La ora 19:00 vin baietii sa ne ia.

-Aha. Sa ne pregatim! zic si sar de pe canapea.

In urmatoarea ora, eu si Amy am facut dusuri lungi si apoi , cu halatele pe noi si parul ud, am inceput sa dansam pe piesa ,, It's my life." a lui John Bon Jovi. Eram chiar comice. Ne-am imbracat si apoi am inceput sa ne machiem. Cand am terminat cu machiajul era 18:40. Mai aveam 20 de minute pentru par. Mi-a luat 15 sa imi ondulez parul si lui Amy sa ii fac un coc frantuzesc.

Cand au sunat baietii la usa,  eu ma incaltam. Am coborat repede si am deschis. In fata mea statea Jeff , cu un trandafir alb , intr-un frac rosu, asemanator cu nuanta de rosu a rochiei lui Amy. Trebuie sa recunosc, nu arata asa rau. L-am poftit inauntru si am inchis usa , dezamagita. In urmatoarele 3 secunde se auzi din nou soneria. Cand am deschis, Jake statea in fata mea intr-un frac negru, cu un papion alb. Era super dragut. In mana avea un trandafir rosu-portocaliu. Erau foarte rari. Cand ma vazu, intepeni.

-Lulu...esti fenomenala! zise si zambi.

Am inceput sa ma inrosesc dar doar am dat din cap. Jake a intrat, asezandu-se pe un fotoliu. Peste 5 minute am auzit tocurile gigantice a lui Amy coborand scarile. Arata super. Dupa ce a coborat, am plecat cu totii spre bal. Cand am ajuns, am fost uluiti. Balul se tinea in sala de sport. Deobicei, sala nu arata tocmai...ok. Dar acum, sala era perfecta. Totul era perfect.

Ne-am pus la o masa. Eu si Amy ne-am lasat gentile si am pornit pe ringul de dans, urmate de baieti. Am dansat pana la ora 23:00. Atunci ne-am intalnit cu Zack. Partenera lui, Sarah, era o tipa miniona, cu un par saten scurt. Era draguta. Am dansat cu totii dar intr-un final, Zack l-a luat pe Jake spre masa. Am vrut sa intervin dar Jake doar m-a rugat sa ii aduc niste suc. M-am dus sa iau suc , dar cand am ajuns la masa i-am auzit pe baieti vorbind in soapta.

-Jake, e aproape miezul noptii. Nu mai ai timp. Pierzi pariul. zicea Zack.

Pariu? Ce pariu?

-Las-o moarta , Zack! Da, Lucy a fost un pariu dar... incepu Jake.

Nu am mai ascultat. Am lasat paharul jos, pe podeaua salii de sport. Am fugit. Disperata, mi-am cautat masina. O lasasem la scoala saptamana trecuta. Cand am gasit-o, am intrat in ea si am apasat acceleratia cu toata puterea.  Am inceput sa plang. Stiam eu ca nu merita! Ca ma uraste! Nu ma iubeste! Acum, de abia mai vedeam ce e in fata mea. Tot ce vedeam era intunericul din fata mea. Tot era periculos de negru. Si atunci am realizat ce voiam. Voiam la mama. Am apasat cu toata puterea pe acceleratie si am intrat pe contrasens. Am intrat in prima masina. La coliziune, tot ce mai vedeam era moartea.

Pariuri , Zambete Si... IubireWhere stories live. Discover now