3.

7.7K 407 9
                                    

Louis zmateně zastříhá ouškama a zvědavě se na mě podívá.
"Já tě teď vemu papat a pak se vrátíš na dečku"usměju se na něho a od dveří sleduju Louiho jak sedí na dece a nerozhodně si mě měří "P... Papat? " zvědavě natočí hlavu a přitáhne si deku k sobě. "Dostaneš masíčko a mlíčko"snažím se ho nalákat. Lou po pár minut usoudí že jídlo je zajímavé a pomalu i s dekou se vydá ke mě .Těsně zamnou si sedne a zvědavě na mě kouka.
"Chceš vzít do náruče?" zeptam se a Lou rychle přikývne a už natahuje ručičky. Jemně ho zvednu a podepřu zadeček aby nespadl. Spokojeně zavrní, obmotá ocásek kolem mého pasu spolecně s nožkama a hlavičku si položí na rameno. Nuceně se usměju na tu paní a vyjdu směrem k autu. Najednou Lou stuhne a zakňourá.
"D...Deka?"
"Koupím ti jinou zlato"konejšivě ho škrabkám ve vláskách a několikrát se opatrně dotknu oušek. Niall už čeká u auta a hned jak mě uvidí otevře zadní dveře a ja opatrně Louiho položím na sedačku. Já si přelezu na místo řidiče zatímco Niall zavře dveře a sedne si vedle mě. Zavřu centrálně všechny dveře když vidím jak se Lou na všechno kouká a ťapka po oknech. Usměju se a on se rozkňourá něco v tom smyslu že chce dečku. Povzdechnu si a dám víc nahlas písničky a snažím se tomu kňourání nevěnovat pozornost.  Až když se zezadu ozve sycení a trhání látky prudce přibrzdím a otočím se dozadu.
"Louisi! " zakřičím naštvaně a sleduju kotě lezoucí ze země kde spadl při brzdění a na moje roztrhané potahy. "Okamžitě se uklidní a lehni si zpět nebo tě nechám tady! " naštvaně se otočím, vyjedu znovu na silnici a snažím se nevnímat syčení a mlácení ocásku všude kolem.
"Louisi! "Napomenu ho když oťapkáva okna a snaží se je olíznout.
"S...Slíbil papu! " zavrčí na mě na zpět a dál se snaží dostat přes zavřené okno.Povzdechnu si a doufám ze to brzy skončí. Niall jenom pobaveně sleduje Louiho jak se mračí na sklo a celé ho zapatlává svýma ručičkama. Po pár minutách ho to přestane konečně bavit a lehne si do klubíčka kde usne. Ja si oddychnu a pošlu Nialla koupit další kapsičky a mlíko než ho navyknu na normální stravu. Niall se vrátí s plnou krabicí blbosti pro kočky kterou dá do kufru,veme mističku a mlíko a nalije ji do půlky pak se otočí dozadu kde pohladí Louiho mezi schovanýma ouškama a postaví vedle něho misku s mlíčkem.  Lou zamžourá proti sluníčku a roztomilé si protře očka. Zvědavě se podívá na Nialla a když vidí kde ukazuje nadšeně se vrhne na misku s mlíkem kterou skoro převrhne a rozcáka mi půlku po sedačkách.Vylíže všechny kapičky, olízne si pusinku a v očekávání další dávky mlíčka nadšeně vrtí ocáskem. Niall je tak nadšený stejně jako Louis tak mu furt dolíva až je půlka flašky pryč, to už Niall uzná za vhodné přestat. Zavře láhev a položí ji do palubovky.  Lou se ještě několikrát olízne spokojeně zapřede a stočí se do klubíčka a usne.
Nejdřív vyhodím Nialla před bytem a pak jedu k sobě kde zaparkuju v garáží,všechny krabice vynesu do kuchyně a až pak se vracím pro to klubíčko které spinká na sedačce. Jemně ho vemu pod zadečkem kdy Lou něco zamumlá a dál spí na mém rameni.Odnesu ho do postele a pořádně přikryju.Chvilku ho jestě pozoruju a pak se vydám do kuchyně něco připravit až vstane. Vyndám Whiskas kapsičky a natrhám pár rohlíku a uvařím brambory. Mezitím co se vaří brambory se dívám na televizi a odbíhám si dělat i věci do práce. Pak už jenom do misky nahazím brambory kousky rohlíku a nějakou kapsičku s masem a šťávou nechci ho hned učit na talíř a normální stravu kdy by to jeho střeva stejně nezvladly a poblinkal by se. Vemu i hadr a rozprostřu ho kolem misky abych neměl celý zacákaný koberec.Přinesu i misku mlíčka a dojdu připravit ručníky abych ho pak mohl vykoupat podle toho jak vypadal ho koupali tak maximálně před týdnem.
Potichu zavřu dveře a přilehnu si k němu a opatrně ho pohladím po vláskách. Roztomile našpulí pusinku a vydá zvuk podobný zakňourání.
"Vstávej zlato máš papu a mlíčko"uculím se když otevře očka a začne se rozhlížet kde má to slíbené jídlo.

----------------------------------------------
Hi sun ^^
Já vím že to trvalo ale jsem v novém bydlení a je pro mě těžké si zvyknout. Od října dělám 12. To bude teprve sranda.  Pokusím se napsat další díl zítra a pak by byl zase až v pátek.

Harry's cat (larry) KorekceWhere stories live. Discover now