4. De jacht is geopend

410 29 2
                                    

Kytthin Grey, 2030

K,
We hebben er een.
Vavavond begint ze.
Als M. komt bel ik je meteen.

-

"Dat werd tijd..." Mompel ik. Het gaat eindelijk beginnen, na dertig jaar rond deze wereld gezweeft te hebben. Al snel kwam ik erachter waar die verdomde Mike voor had gezorgd: Ik zal voor dertig jaar niet verouderen, dus hier ben ik, nog steeds 18 jaar, fris en fruitig, in een of ander flatje met mijn nieuwe, beste vriendin, Aleya DelRay.

"Sup?" Mompelt Aleya, die verzonken achter haar laptop zit. Ik kijk haar aan. Ze ziet er moe en onverzorgd uit, daar in haar stoel verzonken. Haar golvende, rode haren staan alle kanten op, en de wallen onder haar blauwe ogen zijn dikker en geler dan normaal. Maar voorderest is het gewoon Aleya. Dezelfde Aleya die ik ontmoette die dag, toen ik die agent doodstak op klaar daglicht, en niemand mij, behalve Aleya, zag. Ze vond het niet erg. Zelf was ze net ontsnapt uit een jeugdopvang, nadat ze haar daar hadden gestopt vanwege een lastige jeugd. Dat kind had en heeft echt problemen. Vanaf toen zijn we beste vriendinnen. Het was een jaar geleden. Zij is 17, ik 18. Ze weet over mijn 'dingetje', en helpt me nu Mike te pakken en het klusje van Keith af te maken omdat ze geen enkel doel heeft in haar leven en anders waarschijnlijk zou eindigen als junkie onder een brug. Mijn vader, Atticus Grey, is na al die jaren natuurlijk nog niet vrij. Maar ja, wat wil je dan. Hij is op Keith Trepp na de afschuwelijkste crimineel van Australië. Ik bezoek hem elke eerste donderdag van de maand. Vertel hem mijn plannen. En hij helpt me dan. Hoe ik binnenkom zonder opgepakt te worden? Gewoon erlangs sneaken. Die bewakers zijn een stuk blinder dan je zou denken, gelukkig maar. Mike, Loena en de rest van hun zielige stuipje hebben volgens mij tot nu toe een luizenleventje gehad. Mike en Loena hebben zelfs voor vijftien jaar in Amerika gewoond, las ik. In Orlando nog wel. Maar gelukkig zijn ze nu al weer drie jaar terug. Mike weet ook wel dat de tijd er weer aan zit te komen. Maar hij weet één ding niet, dat ik er zal zijn...

"Hij smste me. Ze hebben een nachtbewaker voor Fazbear Fright", zeg ik. "Dus dat betekent..." Zegt Aleya. Ik knik. "Het gaat beginnen, Aleya. Hier heb ik dertig jaar op gewacht". "En ik ga je helpen", zegt ze. Ik grinnik. "Wie is het eigenlijk?" Vraagt ze. "Geen idee", zeg ik. "Het is een meisje. Maar daar gaat het ook niet om. Het gaat om Mike, die het ook door gaat krijgen, vroeg of laat. Chelsea gaat het hem wel vertellen".

"En alleen hij moeten we hebben?" Vraagt ze. "En als het even kan de rest van dat groepje ook. Daarmee bedoel ik dus Mike Schmidt, Loena Smith, Katniss Jaeger, Jenna Craig en Zack Pinkpan, ook al is het nu misschien wel Jenna Pinkpan, omdat ik laatst iets had gelezen over een trouwerij van ene Zack en Jenna". Aleya knikt instemmig. "Komt goed", zegt ze. "Ik weet het", zeg ik zelfverzekerd.

"Ik weet het allemaal, Aleya. Dit word nog leuk ook".

Purple never fades • FNAF boek 2 [SNEAK PEEK]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu