18. Magie in zijn werking

52 1 0
                                    

Mike Schmidt, 2030

Ik loop met Loena over de straatjes, hand in hand, wanneer ik het ineens doodsbenauwd krijg. "Wow, Mike? Gaat het wel?" Loena ondersteunt me, en kijkt me bezorgt aan. Ik zak in elkaar, maar blijf wel bij bewustzijn.

"Mike..."

Een stem roept naar me, zoekt me door een gordijn van gedachtes... Verschillende mensen op straat kijken me raar aan, maar ik negeer het. Ik ken de stem: Chelsea.

De vlekjes voor mijn ogen verschijnen weer, en het meisje staat voor me. Niemand kan haar zien, behalve ik. Loena kijkt me angstig aan, maar weet ook wel wat er gebeurt. Ik houd haar hand vast.

"We hebben een noodgeval", zegt Chelsea kort. Ik blijf me er over verbazen hoe volwassen en wijs ze is, ook al is ze in feite nog steeds maar 8 jaar oud... "N... Noodgeval?" Kerm ik. "Wat is er aan de hand?" "Jason", antwoordt ze. "Jason geeft moeite met het wederkeren naar zijn pak". Springtrap... Jason werd gekoppeld aan Springtrap, Keith's eerste moord. "Hoe zit dat met jullie en de pakken?" Vraag ik stilletjes. Ik snap nog steeds vrij weinig van de geestenwereld. "Het... Het verhaal is lang. Ik wil het je vertellen, echt... Maar je moet naar me toe komen. Hier kan het niet, nee. Kom naar Fazbear Fright, samen met de rest. Iedereen, ja. Ik leg jullie alles uit. Haast je..."

En ze verdwijnt. Ik schiet overeind, en hap naar adem. "Hij is oké, geen zorgen!" Roept Loena. Ze kijkt me onderzoekend aan. "Chelsea?" Ik knik. "En we hebben haast..."

Ik ren als een idioot het park door, gevolgd door Henry, Loena, Katniss, Jenna en Zack. Het is niet lang geleden dat ik de meeste heb gezien, maar toch voelt het vreemd om zo weer bij elkaar te zijn. We hebben tenslotte veel meegemaakt... "W... Waar moeten we zijn?" Hijgt Henry achter me. Hij heeft zeker niet stil gezeten de afgelopen jaren. Na een bedrijf te hebben gerund voor een extra zes jaar besloot hij onder een pseudoniem een hotelketen te beginnen: Gerald INC. Natuurlijk werd het succesvol, zoals altijd bij Henry in de business, maar toen moest hij gedwongen zijn eigen door in scène zetten om een excuus te hebben voor het niet verouderen te verklaren. Best triest, maar hij ziet er vrolijk uit. Zack en Jenna zijn getrouwd, en hebben hun leventje gespendeerd door helemaal door Australië te reizen, van boven naar onder. Katniss heeft misschien wel het meest wilde leven gehad. Na de bevriezing is ze naar Amerika vertrokken waar ze is uitgegroeid tot een actrice, waarna ze vijfentwintig jaar in Hollywood heeft gewoond. Helaas werd ze gedwongen om terug te komen, natuurlijk... Van Kytthin hebben we niks meer waargenomen, maar ik wil niet geloven dat ze toch gewoon verouderd is...

Ik duw de personeelsingang van Fazbear Fright open. Er lopen mensen door de gang, die zich helemaal kapot schrikken wanneer wij ineens naar binnen rennen. "Sorry", mompel ik, en ik neem de leiding weer. Waar zal Chelsea zijn? Die Kay moet me niet zien, we kunnen het hem niet vertellen... Ineens valt mijn oog op de grond, die een pijl bevat. Klein, rood als bloed, maar zeker daar. Een wegwijzer. "Kom!" Roep ik, en ik loop in de richting van de pijl. Ergens verderop staat er nog één. Uiteindelijk komen we bij een kleine ruimte achter het kantoor van de night guard, wat een kleine opbergkast is voor allerlei schoonmaak spullen. "Moeten we hierin?" Vraagt Jenna. "Denk 't", antwoord ik, en ik loop naar binnen. Er is net genoeg plek voor ons alle, en snel sluiten we de deur. Ik ben blij dat ik Lana niet heb meegevraagd, anders was er geen plek meer.

Het blijft een tijdje stil.

"Chelsea?"

Mijn stem klinkt hol in de ruimte, maar dan ineens schiet er een paarse lichtflits in het rond. Het meisje staat in het midden van de ruimte, met achter haar vijf even kleine gedaantes: mijn vijf vermoorden vrienden. "Mike, Loena, Henry, Zack, Jenna, Katniss... Jullie zijn er". Perry, het jongetje wat in Foxy gevangen zat, begint te juichen. "Julie zijn er nog!" Ik glimlach. "We laten jullie echt niet alleen, hoor", zegt Katniss. Ze kijkt zelfverzekerd voor zich uit. Wat is ze veranderd... Met Keith Trepp als haar neef, tja. Dat is niet bepaald leuk. Ze was altijd onzeker, en toen haar neef haar gevangen had en bijna haar eigen dood had meegemaakt was ze helemaal een wrak. Maar nu... Ze straalt zekerheid uit, een vechters blik. Ze is er klaar voor.

Purple never fades • FNAF boek 2 [SNEAK PEEK]Where stories live. Discover now