XIII. Possibilitatem

1K 80 8
                                    

Хейли

Хардин е странен човек.

Първо се държи мило, след това е безразличен, после пък е пълен със злоба и омраза и накрая е надменен. Има нещо сбъркано в това момче, май много са го изпускали на земята, когато е бил бебе.

Все още съзнанието ми не побира как може да ме мрази толкова, че не само да прави всичко против волята ми и срещу каквото и да е мое удобство, а и да вкарва най-близките ми хора в тази извратена игра. Мрази ме, разбирам, взаимно е. Но да причини това на Макензи, знаейки че ме боли двойно повече, ако й се случи нещо. Освен това се опитва да ме експлотира и контролира чрез заплахи, че заради моето държание, на най-добрата ми приятелка ще й се случи нещо лошо. Ако все пак отправех някакво обвинение срещу него, дори и в нормален наш разговор (ако имаше такъв), той нямаше да каже открито това, което и двамата знаехме, а ще увърти, използвайки дадената му власт. Така че, да, той е ужасен човек.

Вече нямаше да съм сама, поне понякога щях да виждам Мак и да говоря с нея. Искам най-накрая да си изповядам всичко, но така само ще я натоваря още, а и дори ще я уплаша. Тя трябва да бъде подготвена за всичко, което щеше да й се стовари, но не мога да я тормозя със собствените си проблеми. Това ще е първият път, в който ще крия нещо от най-добрата си приятелка. И вече се чувствам ужасно. От друга страна бих дала всичко да я измъкна от това място и само ако Хардин предложи нещо такова, ще направя абсолютно всичко, за да я върна при семейството й. Но жестоко се съмнявам, че това ще се случи.

Вървях по коридора, по все така познатия ми път към кабинета на Хардин, когато Фелиси ми го препречи. Застана пред мен с дългите крака и сви единия, отпускайни се на него. Ръцете й бяха скръстени, издавайки намеренията, че иска да говори с мен.

- Интересно е, как винаги се появяваш в неподходящия момент, а когато те търся, не си в стаята си.

- Търсила си ме?

- Има нещо, което трябва да ти кажа.

- Какво?

- Знаеш ли, че Хари назначи Бен за личен треньор на малката ти приятелка?

Какво?!

- М-моля?

- Казах, че Бен ще тренира Макензи. Защо си толкова учудена? Така ще имаме повече време с теб.

Деца на Анархията - WATTYS WINNER 2017Where stories live. Discover now