XVIII. Furorem

812 87 52
                                    

Далия

- Как така си затворил Хейли в тъмницата?

- Много лесно, Далия, с ключове.

Хари се направи на ударен, подхвърляйки ми пистолета. Сложи своя в панталоните си и пусна черната си тениска отгоре. Аз и Джейс направихме същото. След това Хардин взе още две оръжия и ги прибра също. Бих казала, че това да побереш три пистолета в панталоните си е доста впечатляващо.

- Какво толкова е неправила?

- Нещо, за което ще съжалява. Разпитът свърши ли?

- Остави го, Лия, виждаш, че не му е ден - Джейс изкоментира, сменяйки пълнителя на своето оръжие.

- Какво трябва да значи това, Джейс? Ден е като всички други.

- Май си недоспал, а?

- Бях в офиса и гледах камерите в тъмницата.

- Колко часа прекара в наблюдаване на Хейли?

- Кой каза, че съм гледал нея?

- Е, че какво, искаш да гледаш разлагащите се трупове в другите килии?

- Стига, Далия, хигиената в подземието не е чак толкова зле.

- Ти защото прекарваш много време там. Но сега след като прати Хейли с затвора, май ще слизаш долу значително по-често. Поне й занеси ароматизатор.

- Никой няма да й носи нищо, тя не заслужава и въздуха, който диша.

- Щом е така, Хари, защо е жива? - атакувах го с най-логичния въпрос. Все говори как не я понася и има един милион причини да я убие, но тя някак си не умира и дори той й спасява живота.

- Да, на това не можеш да отговориш - засмя се Джейс, а Хари го замери с тениската, която сваляше. Взе си друга и я облече на мястото на старата.

- Сериозен съм, Хейли ще си изтърпи наказанието.

Отсече Хари и излезе от помещението. Имахме мисия, на която трябваше да отведем и новобранците и той се притесняваше, че нещо може да се обърка. Може би затова е на тръни цяла сутрин. Но със сигурност и Хейли има нещо общо.

- Прави й го напук - каза Джейс, докато слагаше защитната си жилетка. - Сърдит е на себе си, че й е повярвал и, наказвайки нея, вярва, че ще му е по-добре. Според мен се чувства предаден.

- Защо да е предаден? Логично беше, че Хейли не е била предана на него и Хидра никога. Тя едва ли би се променила, а и има толкова причини да го мрази след всичко, което й е сторил.

Деца на Анархията - WATTYS WINNER 2017Where stories live. Discover now