XVII. Reputatis

691 85 27
                                    

Хардин

Преди много, много години, когато Старият свят все още съществувал, когато хората не живеели в страх, когато Анархията била в сянката на политическите разногласия, в едно малко градче в южната част на Перу се били събрали най-важните личности от подземния свят, за да обсъдят и решат важен проблем. Проблем, който засягал не само тях, а и цялото човечество.

Всичките спонсори по проект "Фиахло 007" били извикани по спешност без право да откажат в Южна Америка. Било направено революционно откритие на базата на стотици проучвания и опити, чието заключение гласяло: всеки човек има двойник.

Какво означавало двойник, какво значело въобще това, хората не знаели. Така и не научили, защото правителството го запазило в тайна. А как правителството се намесило в това - всеки политик бил корумпиран и работел за Хидра. Светът бил пред трета световна война, ала малцина го осъзнавали, защото медиите криели абсолютно всичко от населението. Атентати, терористически групировки, масова икономическа криза и постоянни протести застрашавали мира на Земята. Политиката се ръководела само и единствено от Хидра, която все още се криела под други имена и не желаела да покаже истинската си същност на хората.

Проект "Фиахло 007" бил спонсориран от всеки милионер, който поне веднъж се бе замислял над израза "световно господство". Той включвал редица учени, които изучавали съвпаденията на избрани на случаен принцип човешки индивиди. Заключението, до което стигнали след десетки години в лабораториите, било, че в света има по двама напълно еднакви човека. Дефиницията на еднакви - хора с еднакви клетки. Разбира се, клетка значело съвсем друго нещо от познатото на биологията. Конкретните двама души нямали никаква роднинска връзка, не винаги били от един и същи пол, не изглеждали по един и същи начин - освен цвета на очите, и нямали телепатични връзки. Деляли само цвят на очите и кръвна група. Нямали еднакво тегло, нито ръст или цвят на косата или кожата - по външен вид никой не можел да каже, че са двойници. Но ако се направили нужните изследвания - определен брой показатели, които никога няма да мога да запомня, били напълно еднакви. Първоначално смятали, че това е генетично заболяване или някаква генетична аномалия, но с много проведени тестове успяли да докажат твърдението си.

Но какво всъщност значели двойниците и заплашвали ли човечеството? Отговорът не клонял нито към да, нито към не. Например - ако в една съдебна зала, в която се води дело, двамата адвокати биват двойници, нито един от тях не би победил другия. Ако на олимпийските игри има двама финалисти в една категория, които биват двойници, нито един от двамата не би спечелил. Делото щеше да се прати на втора инстанция, а финалистите щяха да завършат наравно. Лудост, но факт. С какво обаче това засягало Хидра и й пречело?

Деца на Анархията - WATTYS WINNER 2017Where stories live. Discover now