Incident na hodině letectví

531 40 8
                                    

,,Postavte se vedle svého koštěte a řekněte hop!" Řekla Hoochová. Tohle byla první hodina létání, Hoochovou přepadla Voldemortova nejoddanější stoupenkyně Anete Hraskeová {Anet, jestli tohle čteš tak tím vůbec nemyslím tebe}.
Mary-kate se postavila vedle koštěte a řekla HOP.  Kus dřeva si to ale nenamířil do její dlaně, ale rovnou mezi oči. Bolestně zakňourala. Histerka, pomyslím si. Nebýt úplňku bych si to neřekla. Kvůli Anete jsem přišla o půl roku létání. Moje kometa 2 60 mi vyletěla do dlaně hned napoprvé. Byla pátá a poslední dnešní hodina. Lily a Sirius a Remus a James mají pak ještě dvě hodiny, ale teď mají volno. Stejně jako někdo kdo seděl na chladné zemi a opíral se zády o kmen staré a široké vrby. Vedle něj ležela rozevřená kniha v červené kůži a starý pergamen s lehce ohnutými stranami převysoval přes rohy spisu. Ruce měl zkroucené na prsou a stínil tak zmiozelský erb u hábitu, na který by měl být naopak hrdý. Černé vlasy a hákovitý nos. Snape. Ten idiot, co zhruba před týdnem nazval Lily šmejdkou. Byla s tím v přátelství a on takhle. Když se o tom před ní mluví tak se rozbrečí a začne si namlouvat že mohl být pod kletbou imperius. Tsss, tak to určitě. Normální Debil. Myslím Snapa, ne Lily.....

Vytáhla jsem zpod hábitu lehce hůlku, že nebyla skoro vidět.
Švihla jsem s ní a Snapa polil proud vody. To mi jako pomsta pro Lily ale stejně nestačilo... Dalším švihnutím mu podrazím nohy on se skací k zemi (protože před tím se zvednul a rozhlížel se, kdo mu to provedl). Ještě jednou a pak ještě a ještě a ještě (protože si furt stoupal a zvedal se).

Jenže to mi furt bylo málo. A to i když byl vzhůru nohama a fackovala ho neviditelná ruka. To už se ale jeho pozornosti dočkal celý můj ročník i s Madame Hoochovou. Jenže ta se nasmála jako ostatní... V tom byl rozdíl.

,,Finite inkankate!" Řekla jsem tiše a on spadnul na temeno hlavy a pak se kotoulem přetočil na záda. Začal těžce vydýchávat. Pohleden mě propaloval pohledem. S vítězným šklebem jsem hůlku nenápadně zastrčila do kapsy.

Najednou jsem si něco brutálního uvědomila.

To NE! Vniknul mi do podvědomí. To snad NE! On mi čte myšlenky! Kéž bych teď neměla hlavu plnou Remuse a vlkodlaků..........

Tajemství Metamorfomága ✅Where stories live. Discover now