Hoofdstuk 3: eerste les

2.1K 54 2
                                    

Hermelien maakte me zachtjes wakker. ik opende mijn ogen en ik zag ze naar de badkamer lopen. het was dus geen droom ik ben echt op Zweinstein. ik ging recht zitten en liep toen ook naar de badkamer. zachtjes klopte ik op de deur.

"ja kom maar binnen hoor."

ik opende de deur en zag dat Hermelien al helemaal klaar was. ze liep de deur uit en ik begon met me wat te verfrissen. toen ik mijn kleren aan had kamde ik mijn bruine haren die ik liet los hangen. ik ging terug op bed zitten en Hermelien keek me blij aan.

"Kijk je uit naar je eerste dag?"

"ergens wel, ik ben een beetje bang dat ik het niet ga kunnen."

"natuurlijk ga je het kunnen. Alles komt wel goed!"

we liepen naar het ontbijt in de grote zaal, Harry en Ron waren er al. ik nam een boterham en deed er wat choco op. Hermelien was aan het bladeren in een boek en Harry en Ron waren aan het praten over zwerkbal. Ik vroeg me af wat dat was maar ik vroeg er niet verder over, ik was te moe. mijn blik daalde weer af naar de tafel van Zwadderich waar mijn ogen weer bleven steken bij Draco. hij was aan het praten met nog een paar andere jongens. ik dacht weer aan de woorden van Ron. Hij keek mijn richting uit en snel keek ik naar beneden. zou hij gezien hebben dat ik keek of niet? na het eten liepen we samen naar het lokaal waar we Spreuken en Bezweringen hebben. net voor we binnen liepen passeerde Draco en nog een paar jongens.

"wel wel het modderbloedje is er ook weer. je zou het beter opgeven je hoort hier niet thuis." Zei Draco gmeen.

Oke dat is wel gemeen van Draco ik had het eigenlijk niet zien aankomen.

"hou je bek Malfidus." zei Ron dreigend terug.

"ooh nee ga je me anders vervloeken met je tweedehands toverstokje succes hoor."

Ze liepen verder en ik merkte dat Hermelien een traan weg veegde. Ik snap niet dat Draco zo iets kon zeggen. tegen mij was hij zo lief en nu plots zo bod. Ik vroeg me eigenlijk wel af wat ze bedoelde met een modderbloedje, maar nu was niet echt het moment om dat te vragen. we liepen het lokaal binnen en ik ging naast Hermelien zitten. gespannen wachte ik tot de professor binnen kwam.

"goedemorgen. welkom terug op school en ook van harte welkom aan onze nieuwe leerling ik ben professor Banning. Als ik me niet vergis was het Alice Smith toch"

zachtjes knikte ik, ik werd ook wat rood want iedereen keek me aan.

"goed dit is je eerste jaar toch?"

"ja professor."

"dan zullen we beginnen met een simpele spreuk. Wingardium Leviosa."

hij deed het een keer voor en toen was het aan mij. alle ogen waren op mij gericht en ik was best zenuwachtig, wat als er helemaal niets zou gebeuren? ik concentreerde me en sprak toen de woorden "Wingardium Leviosa" uit. al snel vloog de veer die voor me lag door de lucht. het was me gelukt en dat nog wel van de eerste keer!

"goed gedaan." fluisterde Hermelien.

na die les hadden we Geschiedenis van de Toverkunst. blijkbaar werd dit vak gegeven door een geest maar wegens omstandigheden kregen we dit nu van Professor Sinistra. we liepen naar het lokaal en we gingen zitten, deze les hadden we samen met Zwadderich. ik ging terug naast Hermelien zitten en professor Sinistra begon met haar les.

"goedemorgen iedereen blij om jullie terug te zien vandaag gaan we het hebben over de Reuzenoorlog neem jullie boek op pagina 7"

ik bladerde naar die pagina en professor Sinistra begon te vertellen. Draco zat schuin achter me en stiekem probeerde ik even naar hem te kijken, hij was in zijn boek aan het kijken. Waarom doet hij zo gemeen tegen iedereen maar was hij zo lief tegen mij? ik was in gedachten verzonken terwijl ik naar hem aan het staren was. plots keek hij op en ik draaide me snel terug om, hopelijk heeft hij het niet gezien.

die avond zat ik na het eten met Hermelien op bed. ze was aan het bladeren in een boek en ik was aan het prutsen met een veer. Hermelien had me ook een lijst geschreven met allemaal spreuken dat ze al hadden geleerd. sommige probeerde ik en ze lukte allemaal direct , Ze zei dat ik echt talent had. Ik dacht de hele tijd aan aan Draco, waarom weet ik niet maar ik kreeg hem niet uit mijn hoofd. Hij is zo lief tegen mij maar als ik dan kijk hoe hij doet tegen Hermelien en zo.

Verliefd?Where stories live. Discover now