Hoofdstuk 7: geheim houden

1.7K 47 5
                                    

We waren al weer een maand verder en tot nu toe weten ze nog steeds niet dat Draco en ik vrienden zijn. nu ja je zou het ook niet echt zeggen hoor we waren enkel maar bij elkaar tijdens toverdranken en heel af en toe zagen we elkaar is aan de boom, maar veel zeiden we dan niet. alles was best rustig en Hermelien en ik zijn heel erg close geworden. Harry en ik zijn ook best close maar met Ron liep het nog wat stroef. we waren wel vrienden maar hij vertrouwde Draco niet. hij zou eens moeten weten want hij denkt dat we enkel contact hebben met toverdranken, daar hebben we het wel altijd leuk. Soms vraag ik me af of hij nog vrienden wilt zijn als hij weet dat ik een modderbloedje ben. Nu hadden we Geschiedenis van de Toverkunst, professor Sinistra had net uitgelegd dat we een soort van opstel moesten maken over de Reuzenoorlog . we moesten per twee werken maar we mochten niet kiezen met wie, daarvoor ging de professor briefjes trekken. ik was een beetje aan het tekenen in mijn teken boekje terwijl professor Sinistra briefjes trok. ze had al een paar namen gezegd en er waren er al een paar bij elkaar gaan zitten.

"Hermelien Griffel met Vic Vleerix."

Hermelien stond op en draaide met haar ogen. blijkbaar had ze niet zo veel zin om met Vic samen te werken, wat ik best raar vond. Vic is lief, sportief en best wel knap. ik trok er me niet te veel van aan en tekende verder. ik tekende de rivier en de boom, het deed me denken aan Draco.

"Draco Malfidus en Aliceson Smith."

Ik keek op en keek naar Draco hij lachte eventjes lief, ik nam mijn spullen en liep naar hem. uit mijn ooghoeken zag ik dat Ron nogal boos keek. Ik snap niet zo goed waarom, Hermelien en Harry zijn ook geen voorstander van Draco maar Ron gaat er soms wel wat over, Of misschien is het wel zijn goed recht. ik weet ook niet wat er allemaal gebeurt is tussen hun. ik ging zitten en keek Draco aan. Hij zag er niet zo goed uit, hij zag er moe uit.

"he." hij glimlachte en automatisch deed ik dat ook.

"hey"

"Zullen we dan maar beginnen?"

ik knikte, we hadden besloten dat ik het eerste deel van het hoofdstuk las en Draco het tweede deel, de belangrijke dingen schreven we op. terwijl ik aan het bladeren was keek ik som naar Draco, ook al ziet hij er zo moe uit hij blijft zo knap... ik moet echt stoppen met die gedachten.

"bevalt het je?"

zei Draco terwijl hij verder schreef. en ik wist niet goed wat zeggen dus zei ik niets.

"Ik zie je wel kijken hoor."

Hij keek op en ik voelde dat ik bloosde. snel keek ik terug naar mijn boek, ik hoop dat hij niet zag dat ik bloosde.

"Je bent wel cute als je bloost." f*ck hij had het gezien. ik wist totaal niet meer wat ik moest zeggen nu dus zei ik weer niets.

"ga je nu helemaal niets meer zeggen?"

hij schoof een beetje dichter en hij streek zachtjes een plukje haar achter mijn oor zodat hij mijn gezicht terug kon zien. ik kreeg overal kippenvel en er ging een steek door mijn buik, weer geen pijnlijke maar een leuke. ik wil niet verliefd zijn. niet op Draco.

"Ik euhm jawel ik ga wel nog iets zeggen." zei ik snel

"wel beviel het uitzicht je nu, waarom keek je naar me?"

snel probeerde ik iets te bedenken. ik merkte dat Harry en Katja Bell aan het tafeltje naast ons zaten. ja dat was het! denk ik...

"Ik keek niet naar jou maar naar Harry." ik glimlachte en hij keek me een beetje raar aan.

"Waarom kijk je naar Potter? hebben jullie iets?"

"nee hebben we niet."

"maar je wilt wel?"

neen ik wil niet met Harry. hij is gewoon een vriend maar ja als ik dat zeg gelooft hij me nooit dat ik naar Harry keek.

"ik weet het niet." zei ik zachtjes en twijfelend.

"oh" zei hij zacht terug.

hij draaide zich terug naar voren en las verder. Het voelde niet goed aan dat ik dit gezegd had. Hij deed ook afstandelijk, misschien dacht hij dat ik anders tegen hem ging doen als ik iets zou beginnen met Harry, ook al ben ik zeker dat dat nooit zal gebeuren. ik keek naar beneden en probeerde me terug te consenteren, niet dat het heel goed lukte maar toch. het was tijd voor het middag eten en iedereen stak zijn boeken weg. Draco stond op en wou het lokaal verlaten.

"Euhm Draco voor je weg gaat."

hij draaide zich om en keek me aan, hij zag er nog slechter uit dan deze morgen. zou alles wel goed gaan met hem?

"Wat is er?" Vroeg hij wat hees

"Zullen we anders vanmiddag afspreken om twee uur in de bibliotheek om verder te werken?"

"Wat jij wilt." Zei hij best bod.

Hij liep het lokaal uit, ik keek hem na tot ik hem niet meer zag. Hermelien stond ondertussen naast mij maar ik staarde nog steeds de gang in. zachtjes legde ze haar hand op mijn schouder. ik keek op en ze keek me nogal bezorgd aan.

"Alice... Ik denk dat we eens moeten praten."

Verliefd?Where stories live. Discover now