Hoofdstuk 35: Het feest (deel 1)

1.3K 40 8
                                    

Alice pov.

Ik had mijn kleren aan getrokken voor het feest en mijn haar had ik los gelaten. Ergens had ik niet zo veel zin in het feest. Maar ik had hun beloofd mee te gaan. Ik deed mijn schoenen aan en liep naar onze leerlingenkamer. Harry lachte toen ik aankwam gelopen.

"Je ziet er mooi uit zusje." zei hij lief.

"jij ook hoor broertje." zei ik lief en lachend terug.

Hermelien zag er ook prachtig uit. Ze had een jeans shortje aan met daarop een los topje. We liepen samen naar buiten waar een grote feesttent stond. er waren ook allemaal kampvuurtjes. Er hingen ook lampionnetjes in alle kleuren op het zag er allemaal zo leuk uit. Hermelien lachte lief naar me en ik lachte terug. Ze wist dat ik het best moeilijk had, maar ik probeerde me sterk te houden. Iedereen was blij en vrolijk waarom zou ik dat dan niet zijn? 

"Zullen we wat eten eerst? dan kunnen we daarna lekker feesten." Vroeg Hermelien enthousiast. 

"voor mij is dat goed." Zeiden Harry en ik tegelijk.

We moesten lachen en gingen om eten. Heel veel honger had ik niet maar toch probeerde ik te eten. Het word echt een leuke avond! we gingen aan tafel zitten en begonnen met eten. Marcel, Luna, Ginny en ook Fred en George kwam en bij ons zitten. Harry keek heel de tijd naar Ginny. Hij is dan ook verliefd op haar ook al wilt hij dat niet echt meer toe geven. Hermelien keek heel even verdrietig maar dat was al snel weer over. Ik snap haar wel Ron was haar beste vriend en ook haar vriendje en ik weet dat ze hem mist. 

"Ik heb echt zo een goed gevoel over vanavond!" Zei Luna dromerig.

"Hoezo?" Vroeg ik nieuwsgierig.

"Ik weet het niet zeker maar een konijntje zei me dat er liefde in de lucht hing en liefde is goed dus heb ik een goed gevoel voor vanavond." Zei ze vrolijk.

We moesten allemaal lachen. Luna is echt een raar meisje maar wel een super leuk meisje! Bij het eten waren we aan het praten over van alles en nog wat toen Marcel me plots bedenkelijk aankeek.

"Nu je het weet dat jullie broer en zus zijn valt het wel op dat jullie ogen bijna het zelfde zijn." Zei Marcel plots.

"Wel ja en ik ben blij dat ik haar mijn zusje kan noemen!" Zei Harry trots.

Ik moest lachen maar ergens ook blozen. Door dat ik bloosde moest de rest ook lachen. Tijdens het eten was het echt gezellig ik ben blij dat ik ben meegekomen. Het werd donker en het eten werd vervangen door hapjes. De meeste tafels verdwenen zodat er plek was op te dansen. Luna en Hermelien trokken me mee de dansvoer op. Tijdens het dansen vergat ik echt alles. Het was zo leuk ik had me in geen tijden meer zo een plezier gehad! Na een paar uur werd ik best moe. Ik nam wat om te drinken en ging even naar buiten ik ging op een boomstam zitten voor één van de kampvuurtjes. Al snel kwamen Harry en Hermelien naast me zitten.

"We zijden dat we je niet alleen gingen laten dus doen we dat niet." Zei Hermelien lief.

Ik moest lachen en even was het stil tot de stilte verbroken werd.

"Hermelien kunnen we eens praten?" Het was Ron. Hermelien keek geschrokken op.

"Was het niet zo dat je met mij niets meer te maken wou hebben Ronald?"Zei ze bod.

"Hermelien laat het me je uitleggen." Vroeg hij smekend.

"Laat me raden je andere vriendinnetje wilt niet je niet meer en nu kom je maar smekend terug om niet alleen te zijn?" Zei ze bod maar wel gekwetst.

"Neen Hermelien luister Belinda heeft liefdesdrank gebruikt en daardoor was ik stapel van haar. Ze zorgde dat ik net op tijd nieuwe drank binnen kreeg waardoor het niet uitwerkte nu was ze te laat. Je weet dat ik haar haat." Zei hij bijna huilend.

Verliefd?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin