Hoofdstuk 41: samen zwemmen?

1.4K 41 15
                                    

Alice pov.

We liepen naar de grote zaal voor het ontbijt. Ik zag Draco lopen dus ik liep naar hem toe. Ik had no een hele nacht aan hem gedacht. ik vroeg me echt af wat zijn opdracht was. Soms ben ik veel te nieuwsgierig. Misschien moeten we samen iets gaan doen dan kan hij zijn gedachten wat verzetten.

"Goedemorgen." Zei ik vrolijk.

"Goedemorgen lieve schat." Ik bloosde.

"Ga je nu blozen omdat ik je lieve schat noemde?" Lachte hij.

"Misschien wel." Zei ik lachend terug

"Maar wat ik wou vragen. Heb je geen zin om samen iets te doen vandaag? dan kan je je gedachten wat verzetten."

"Wat wil je dan gaan doen?" Vroeg Draco nieuwsgierig.

"Geen idee denk is na wat je wilt doen en laat het me straks weten." Hij knikte.

Ik gaf hem een kus op zijn wang en liep toen naar mijn tafel. Harry, Hermelien en Ron zaten er al. Blij ging ik naast Harry zitten en begon te eten. Ondertussen was ik aan het denken wat ik met Draco kon gaan doen straks. Ik heb geen idee wat we kunnen doen. Het was best warm buiten dus misschien kunnen we iets buiten gaan doen? Nu ja dat is ook weer niet handig voor Draco want hij moet altijd iets met lange mouwen aan doen. Misschien heeft hij al iets verzonnen om te doen. Ik keek even zijn richting uit en hij zag er nogal somber uit. Hij staarde alleen maar voor zich uit. Waarschijnlijk denkt hij weer aan Voldemort.

"Halloooooo, Alice!?" Ik schrok uit mijn gedachten.

"Euhm wat is er?" Harry moest lachen.

"Ik vroeg of alles oké was."

"Oh ja hoor met jou?" Hij knikte.

"Ik denk dat ik straks even sorry ga zeggen tegen Malfidus." Ik knikte.

Harry gaf me een glimlachje en ik glimlachte even terug. Ik keek terug naar Draco, maar deze keer had hij het door. Hij gaf me een glimlachje en ik gaf hem één terug. Kort daarna stond hij op en liep hij de grote zaal uit. Harry stond ook op en wou hem achterna lopen maar ik hield hem even tegen. Hij keek me niet begrijpend aan.

"Is er iets?" Vroeg hij niet begrijpend.

"Ik beloof dat ik hem niet laat doodbloeden ik ga gewoon sorry zeggen." Hij gaf me een glimlach.

Ik glimlachte terug en liet hem los. Ik vertrouw Harry wel daar niet van maar alles is nu eindelijk rustig dus hou ik dat liever zo.

Harry pov.

Alice gaf me een glimlachje terug en liet me los. Ik snap haar wel ik zou ook zo reageren. Ik heb wel spijt van wat ik heb gedaan. Oké ik mag hem niet maar hij is wel het lief van mijn zusje, van mijn beste vriendin. Hij heeft haar al zo veel pijn gedaan en dat wil ik niet dat verdiend ze niet. Ik wou haar beschermen want ik hou van haar. Eigenlijk hou ik net iets teveel van haar om goed te zijn, maar dat gevoel haat ik enorm. Soms wou ik dat ze mijn zusje helemaal niet was. Dan maakte ik misschien nog een kans. Nu is het gewoon raar. Wie is er nu verliefd op zijn eigen zus? Daarom was ik zo boos de dag na het feest. Ik wou het haar vertellen maar toen moest ze naar Perkamentus. Eigenlijk heb ik haar zelf naar Malfidus geduwd. Ik was ook ergens blij voor haar want ik wou dat ze gelukkig was maar toch. Ach het is misschien beter zo. Stel je voor dat we samen waren en dat we er dan pas achter kwamen dat we broer en zus zijn. Dat zou pas raar zijn... Ik probeer het te accepteren Dat ze met Malfidus is en ik probeer blij te zijn voor haar maar soms word het me te veel. Hij is en blijft een dooddoener en ergens vertrouw ik het niet. Alice is dan mijn lief niet maar ze is en blijft wel mijn zusje en ik bescherm haar met mijn leven. Eigenlijk als ik er zo over nadenk... Het is allemaal beter zoals het nu is. Ze is wel een top zusje en het is beter dat ik haar er niets over vertel. Ik wil mijn zusje niet kwijt. Ik zag Draco lopen, hij liep net terug de toiletten binnen. Snel liep ik achter hem aan. Ik zag dat hij een traan weg veegde. Waarom eigenlijk?

Verliefd?Where stories live. Discover now