Hoofdstuk 92: Ruggenmerg

264 18 2
                                    

Pov Liam

Waarom? Waarom moet dit nu weer gebeuren? Kan er nou nooit eens iets gewoon goed gaan? En waarom Niall? Waarom moest Niall dit overkomen?

Ineens kruipt Alexis op mijn schoot. "Het spijt me, Liam. Dit is allemaal mijn schuld." Zegt ze. Ik sla mijn armen om haar heen en zeg: "Nee, het is niet jouw schuld. Het is de schuld van de bestuurder van die auto. Het is niet jouw schuld." Het is absoluut niet Alexis' schuld. Die automobilist had moeten remmen. Ik hoop gewoon dat alles goed is met Niall. Het moet gewoon goed zijn met Niall.

Ruim drie uur later komt er een dokter naar ons toelopen. We springen meteen overeind. "Ga even zitten." Zegt de arts meteen. Dat is een slecht teken. De vader van Isa heeft Alexis net opgehaald, omdat we het niet verstandig vonden dat zij hier bleef. We waren al zo lang aan het wachten en Alexis werd steeds banger. Ze ging er uiteindelijk mee akkoord dat zij bij Isa zou blijven wachten.

"Wat is er met Niall aan de hand?" Vraagt Zayn. De dokter legt uit: "Door de aanrijding heeft Niall zijn ruggenmerg beschadigd. We waren er gelukkig snel bij, waardoor de druk op zijn ruggenmerg meeviel en we hebben hem op tijd medicijnen kunnen geven, maar we weten niet hoe erg de schade is." Ik haal mijn handen door mijn haar. Beschadiging aan zijn ruggenmerg kan betekenen dat hij verlamd is.

Voorzichtig vraag ik: "Wanneer wordt duidelijk hoe erg de schade is?" Iedereen kijkt bezorgd naar de arts. Ik weet dat iedereen bang is dat Niall de rest van zijn leven verlamd is. "Als hij binnen een week weer gevoel in zijn benen krijgt, is het bijna zeker dat er geen blijvende schade is. Als hij na zes maanden nog geen gevoel in zijn benen heeft, is het bijna zeker dat hij ook nooit meer gevoel in zijn benen zal krijgen. Maar zoals ik al zei we waren er op tijd bij, dus ik heb goede hoop." Verteld de arts. Dus nu is het hopen dat Niall deze week weer gevoel in zijn benen krijgt.

De dokter is weer weg, maar wij mogen nog steeds nietnaar Niall toe. Ze waren nog bezig met iets, ofzo. Harry vraagt nu zachtjes: "Betekenddit dat Niall misschien voor altijd verlamd is?" Ik wend mijn blik af en kijknaar de grond. Ik hoor Zayn zachtjes antwoorden: "Ja. Niall is misschien verlamd."Ik schud mijn hoofd en zeg: "Stop! We moeten positief blijven. Voor Niall.Niall gaat ook te horen krijgen dat hij misschien verlamd is en als wij nietpositief blijven, gaat hij er zeker aan kapot. We moeten sterk blijven voorNiall!"     

Yeeey, ik update een keer vroeg!

Strong (1D Fanfiction)Where stories live. Discover now