Peto poglavlje

1.3K 170 62
                                    

Mrzovoljan ko pas, zaustavio sam auto ispred hotela Lotus i izašao iz njega, popravljajući kravatu u hodu. Izgledao sam dobro, toga sam bio svjestan, a to su mi samo potvrdili pogledi starijih žena kraj kojih sam prošao dok sam išao za Irvom prema skladištu u kojem se održavala aukcija. 

"Mislio sam da si gotov s ovim", rekao je, lupivši šakom dva puta po vratima. Nosio je formalnu odoru hotela i izgledao presmiješno u njoj.

"I ja sam to mislio", promrmljao sam.

Promatrao me nekoliko kratkih trenutaka. "Što se dogodilo?"

"Moj stari." Vrata su se otvorila, a ja sam, ne pogledavši ga, ušao unutra, a neka polu gola cura me uputila prema mom mjestu pa sam sjeo, naslonivši lijevu nogu na koljeno desne. Nikoga nisam mogao vidjeti i nisam znao jesam li bio sam ili je netko već došao.

Cijeli ovaj prostor je bio uređen tako da smo mi sjedili u mraku oko ogromne kupole koja je jedina bila osvijetljena. U tu kupoli su dovodili otete djevojke, a mi smo onda nudili što više novaca za onu koja bi nam se najviše svidjela. To sam uglavnom obavljao ja jer nisam želio sudjelovati u otmicama, što sam dao do znanja svom starom na poprilično jasan način. 

"Hoćeš nešto popiti?" upitala me cura umiljatim glasom. Samo sam odmahnuo glavom jer nisam bio raspoložen za razgovor. Što prije završim s ovim i odvezem nesretnu curu svom starom, to bolje. Ona cura je stala uza zid iza moje stolice, čekajući da joj nešto naredim da mi donese ili napravi. Bio sam uvjeren da bi, da joj kažem da mi sad popuši kurac, to napravila bez razmišljanja. Bilo je žalosno u što su pretvarali jadne djevojke koje nisu zaslužile uopće biti ovdje. 

Naslonio sam leđa na stolicu, duboko uzdahnuvši. Uopće mi nije nedostajalo ovo. Bilo mi je super s Felicity ovu godinu i pol koliko nisam imao nikakvog kontakta s bilo kime s posla. Trebao sam znati da će se to uskoro promijeniti i da će mi uništiti vezu jer je to ono što oni rade i jednom kad uđeš u ovaj posao, teško ćeš izaći iz njega živ. Jedino je smrt spas, a nisam se baš planirao ubiti.

Nakon desetak minuta smo počeli i prva cura je bila dovedena u kupolu.   

Bila je zgodna, to moram priznati. Imala je kratku plavu kosu i krupne plave oči koje su uplašeno gledale oko sebe. Obukli su joj neki izazovni kombinezon, na nogama je imala vrtoglave potpetice i jedva je stajala. Nisam ju kupio. Ustvari, nisam namjeravao nikoga kupiti, ali mišljenje mi se promijenilo kad je na red došla predzadnja cura. Mobitel mi je zasvijetlio i nakratko sam odvratio pogled od predivne brinete na ekran gdje sam ugledao sliku Felicity. Silazila je iz aviona, izgledajući kao da nije spavala tri godine. Oči su joj bile crvene i natečene i znao sam da je plakala, plakao sam i ja. Nekoliko sekundi kasnije mi je stigla poruka.

Bolje kupi nekoga ako ne želiš da ju ubijemo
-K

Glasno sam opsovao i prestrašio onu curu iza mojih leđa, a onda utipkao ogromnu sumu novca na tabletu i pritisnuo gumb pored tableta kojim sam kome već javljao da ju želim kupiti. Netko drugi, ne znam točno tko, ponudio je još veći iznos pa sam ponovno opsovao, ovoga puta sebi u bradu, i utipkao iznos za kojeg sam bio siguran da će svatko tko je želio kupiti ovu brinetu odustati od toga. I bio sam u pravu. Na ekranu su se pojavila zelena slova 'PRODANO' pa sam odahnuo. 

Uskoro mi se opet oglasio mobitel.

Pametan izbor, vidimo se za tri sata u klubu
-K

Naglo sam ustao i zafitiljio mobitel u zid, zbog čega je cura uplašeno poskočila i izletjela kroz vrata iza nje. Otpustio sam malo kravatu, položio ruke na kukove i počeo duboko disati kako bih se smirio. Onoj curi koju sam kupio su stavljali vreću na glavu i odvodili je, a iduću i posljednju su doveli. Sjeo sam nazad na stolicu, bijesno zureći u jednu točku i teško disao. Nisam uopće bio iznenađen razvojem situacije. Moj stari je jednostavno takav, ucjenjivat će te dokle god ne napraviš točno onako kako on želi. 

TradeWhere stories live. Discover now