Sedmo poglavlje

1.2K 174 50
                                    

Lagala bih kad bih rekla da nisam bila uplašena. Silas, Jakeov otac, u mene je ulijevao strah kakvog nikad do sad nisam osjetila. Bio je to visoki čovjek, proćelave smeđe kose i ogromnih smeđih očiju zbog kojih je izgledao kao bumbar. Na licu mu je cijelo vrijeme titrao neki poremećeni osmijeh zbog kojeg su mi trnci prošli kralježnicom jedno deset puta, najmanje. A dok je pričao, zvučao je kao da priča s malim djetetom zbog čega su se sve moje sumnje da je psihopat samo potvrdile. 

"Ti si, dakle, Alice", rekao je. Iskreno, da ga vidim negdje na ulici, prvo što bih pomislila bilo bi Oh, ovo je jedan fini, obiteljski čovjek. Čovječe, izgled baš vara. "Ja sam Silas. Ovo su Ryder i Jake." 

Zastao je i promotrio me, a kad je shvatio da mu ne namjeravam odgovoriti, nastavio je priču, iako malo ukočenija osmijeha.

"Znam sve što misliš sad o nama", otpio je nekoliko gutljaja viskija i oblizao usnicu zbog čega je izgledao kao kakav napaljeni starac. Uzeo je kubanku, stavio ju među zube i zapalio šibicom. Isphuao je dim prije negoli je nastavio s pričom, "I u redu je da to misliš. I ja bih mislio to o sebi da se otmem. Ali mogu ti obećati da ti ništa neće nedostajati s nama."

Podigla sam obrvu, odjednom osjetivši neki nalet neustrašivosti. "Misliš, osim slobode?"

Jake pored mene se zagrcnuo i ispustio neki zvuk sličan smijanju, kojeg je prikrio lažnim kašljem. Silas me pogledao pogledom zbog kojeg sam požalila što sam išta rekla.

"Gledaj, imaš sreće što si ovdje, Jake ti je na neki način spasio život. Mogla si završiti kao neka seksualna igračka nekom Rusu ili nekome drugome."

Ovoga puta je izletjelo prije negoli sam se uspjela suzdržati. "A ja sam, eto, završila kao striptizeta i to protiv svoje volje. Blago meni", podrugljivo sam dodala zadnje.

Silas je pogledao u Jakea, izgledajući kao da ne vjeruje onome što čuje, a Jake je slegnuo ramenima i odvratio pogled. Ryder me zabavljeno promatrao.

"Ako mi nastaviš tako odgovarati, ne piše ti se dobro. Inače sam poprilično zaštitnički nastrojen prema svojim djevojkama, ali neće mi biti problem prodati te dalje. Jedna, ni manje ni više."

I u tom trenutku mi se zgadio još više, ako je to ikako bilo moguće. Zvučao je kao da priča o vremenu i zbog toga sam mu poželjela opaliti šamar. Mislim da nikad neću shvatiti kako mogu biti tako bezosjećajni.

"Tata", Jake je procijedio kroza zube prije negoli sam ja stigla reagirati. "Mislim da je bilo dosta, prijeđi na stvar."

U bilo kojem drugom trenutku bih ga zahvalno pogledala, ali zbog njega sam ovdje trenutno. Pa, zbog njega i Maxa. Namrštila sam se sjetivši se tog kučkinog sina koji me i uvalio u cijelo ovo sranje.

"Dobro, imaš pravo", odložio je kubanku na pepeljaru i ispuhao dim ravno meni u facu. Iz principa nisam ni trepnula. "Dakle, show počinje u osam, a ti nastupaš u pola jedanaest. Pablo će ti pokazati sve pokrete koje tebaš znati, ako ti nešto ne bude bilo jasno, pitaj njega ili neku od cura. Zatvaramo u dva i onda se vraćate u kuću i idete spavati. Ujutro se budite pa sve ispočetka. Nekih pitanja?"

"Da, ustvari imam", rekla sam, na što je Ryder preokrenuo očima. Ignorirala sam ga. "Čemu sve ovo ako postoje cure koje dobrovoljno žele biti striptizete?"

Uzeo je cigaru, ali prije nego što ju je stavio među zube, ispio je viski do kraja. "Stvar je u kontroli", odvratio je i ustao s barske stolice. "Nema ništa bolje nego kad vidiš sve te djevojke koje se pokoravaju tvojim željama i zapovijedima. Nikad to nećeš razumjeti."

TradeWhere stories live. Discover now