10.DIO

2.1K 188 7
                                    

~U vrijeme Milosinog i Eleninog razgovora i poljubca~

Marija POV.
>Bas bi voljela da su par-rekla sam i pogledala Luku sa kojim sam plesala
>Jesam li ti ikada rekao da si prelepa.
>Pa...hvala ti.-rekla sam i zacrvenila se.
>Marija,moram ti jos nesto reci.-rekao je i nastavio-od kada sam te vidio nisam prestao misliti na tebe.Stalno si mi u mislima,dok spavam i dok sam budan.Tvoj osmeh,tvoje prelepo lice,tvoj lik..Sjecas se kada sam ti pricao o onoj devojci?-nemo sam klimnula glavom ne vjerujuci sta cujem-ta devojka si ti.Ti si ta koja je nasla mjesto u mojem srcu.Ti si moje srce.Dok te nije bilo,kao da je u meni bila neka praznina koju si ti popunila.Znam da je ovo iznenada i da vjerojatno zvucim ludo i glupo,ali kada ces biti spremna,odgovorit ces na ovo pitanje.Zelis li biti moja cura?-Neznam sta mi je bilo dok je sve to rekao,jednostavno osjecala sam se...posebno,valjda.Luka je stvarno dobar i drag,mislim da cu mu dati sansu.Prema svemu sto mi je Rina rekla dok smo razgovarale kad voli nekoga,ne pusta ga.I dalje stojim tu i gledam ga u oci.Mislim da nije ocekivao ovo sto sam sada napravila.Nagnula sam se i poljubila ga.To je to.To je moj prvi poljubac,moj prvi decko=Luka.
>Je li to da?-pito me sa osmijehom preko cijelog lica.
>Da,to je da.-kad sam to rekla primio me i zavrtio,pa spustio i zagrlio.-a cini se da nisam jedina rekla da-rekla sam i pokazala na Milosa i Elenu koji se ljube.-Ajmo do njih da im cestitamo.
>A i da oni cestitaju nama-reko je i isprepletao nam prste.Samo sam se nasmijala i krenuli smo prema sretnom novom paru.

Beka POV.

>Stvarno?Napokon ste zajedno?-pitala sam Milosa i Elenu.
>Da,ali nije se samo meni danas san ostvario-reko je Milos i pokazao na Marijine i Lukine isprepletene prste.
>Ne zezajteee!!!Ajme,cestitammm!!-tako sam sretna zbog njih.Luki se zbilja svida Marija,a Mariji vidim da joj je zbilja stalo do Luke.-napokon i Luka naso nekog hahahahah-svi smo se smijali ,a i Luka.

Marija POV.
Luka se cijelo vecer nije odvajao od mene.Cijelo vece smo igrali,zabavljali se i slavili dugo u noc.Milos i Elena se ne razdvajaju,Elena ima srece ako ce ju Milos pustiti u wc samu.Rina i Nikola su isto zajedno,Nikola nije vise toliko pio i ne sjeca se sto je rekao,ionako je buncao.Beka i Uros se stalno negdje izgube,to cu morati pitati Beku sta se dogada izmedu njih dvoje,od onog dana u skoli kad ju je povukao i kad su pricali bas su bliski.A sto se tice Lane i Darka,oni igraju i ne staju.Cudno je to sto Lana nije zaplesala ni sa kim drugim osim sa Darkom,kao ni Darko ni sa kojom drugom osim njom.Trenutno igram sa Lukom na neku brzu pjesmu i dolaze Rina i Nikola ka nama.

>Zamena partnera?-pito je Nikola
>Dobro,ali imas 5 minuta,onda mi ju vracas.-reko je Luka i nasmijao se.Sada ja igram sa Nikolom,a Rina sa Lukom.
>A sada jedna spora pesma.-reko je DJ i pustio neku baladu.Nikola me primio za ruku i pribio sebi,a Luka je onda plesao sa Rinom

Nikola POV.
Plesem sa Marijom i uzivam.Njena mala rukica je u mojoj.Krecemo se u savrsenom ritmu.
>Marija,moras znat da sve sto sam prije rekao,mislio sam i ne planiram to povuci,iako si sa Lukom,bit ces moja.U to se kunem.-kada sam to rekao,pjesma je zavrsila i ja sam otisao,te ju pustio onako zatecenu na plesnom podiju.
Kada sam se malo udaljio i sjeo za nas stol,vidio sam da i dalje stoji tamo i razmislja,no ubrzo dolazi do nje Luka i grli ju od pozadi,te pocinje igrati.Samo uzivaj Luka sada,kasnije ces patiti.Nije da mrzim Luku,ali nikada mu necu oprostiti za ono sto je napravio.Mozda se cini da smo najbolji drugovi,ali i on i ja znamo sta se dogodilo, sto nas je promenilo.Za to niko nezna,osim mene,njega i jos jedne osobe.A tako ce i ostati.
I dalje i gledam.On joj nesto govori,a ona se smije.Luka,tvoja sreca nece dugo potrajati,Marija ce biti moja,to potpisujem,u to se kunem.Prilazi mi Rina i vuce na podij.Igrali smo,svi su gledali,ali meni je samo njezin pogled vrijedio.Kada je Luka to primijetio,poljubio ju je.Neces ju jos tako dugo ljubiti.Ona se nasmijala,nesto mu rekla i otisla za stol.

>Nemoj se praviti da se nista nije dogodilo,jer se je.-reko sam i seo pored nje.
>Nikola,pijan si,oke?Prestani buncati.-rekla je samouvereno
>Malena,nisam pijan i sve sto sam rekao mislim i nece se promeniti.
>Slusaj,prestani vise.Sutra ces se sjetiti sta si rekao i znat ces da si buncao,zato...sada idi do Rine,zagrli ju i reci da ju volis.-rekla je i par puta trepnula sa svojim okicama.
>Te reci cu izgovoriti samo tebi,dok ti budes u mojem zagrljaju,a ne u Lukinom.
>Nikola,ne zelim te razocarati,ali to se nece dogoditi.-to su bile zadnje rijeci koje mi je uputila prije nego sto je otisla igrati sa Rinom.Veruj mi,to ce se dogoditi i to veoma skoro.

Darko POV.
Igram sa Lanom,i vec sam malo pijan,ali nema sanse da stanem sve dok je Lana pored mene.
>Idem po pica,pa nastavljamo,nemoj da te neka ukrade.-rekla je i otisla.To je Lana haha.
Na podiju sam i igram kad odjednom do mene dolazi neka cura i pocinje igrati sa mnom,necu nevolju,samo sam se pomakao.No evo nje opet.Ne odustaje.

>Nisam zainteresiran.-reko sam i krenuo otici,ali me ova cura primila za ruku.
>O da jesii.-rekla je i namignula mi.
>Ne,srce,nije.-rekla je Lana sa dva pica u ruci.Jedno je popila na eks,a drugo meni dala.-A sada te molim makni se.-rekla je i pocela igrati.
>A ko si ti da mi kazes?Sta si mu ti?-pitala je cura iznenadeno.Izgleda da joj inace ne odgovaraju kao Lana ovako drsko.
>Ja sam mu ono sto ti nikad neces biti.-rekla je Lana sa pobjednickim osmehom ,namignula joj i povukla me da igramo.Ona cura je samo produzila.
>Ajme,sta te ja volim.Hvala ti sto si mi ju maknula sa vrata.-reko sam Lani.
>Nece ona mojeg pratitelja otimati.Veceras si samo moj,da te nisam vidjela da igras sa nekom drugom.
>Opa,sta smo ljubomorni.Znas da samo sa tobom igram.
>Nisam ja ljubomorna,samo ti najbolje igras od svih ovde.A sa mnom ces uvijek igrati,to ti je jasno.-rekla je i nasmijala se.
>Je hahah-reko sam.

*Kliknite zvjezdicu*

Teen Story/ZAVRŠENA✔️Where stories live. Discover now