15.DIO

1.7K 87 11
                                    

Marija POV.
Zavrsio se zadnji sat i izlazim iz skole sa Lukom.Pozdravimo se i svako ode na svoju stranu.Dolazim do raskrizja i cujem glas iza sebe.Nikola.Nista nije rekao samo mi je dao papiric i otisao.Na papiricu je pisalo:
"Danas gledaj broj 14"

>Mislim da je moj broj ipak 5.-rekla sam za sebe i nastavila kuci.

Ulazim u kucu,jedem sa roditeljima jer danas su dosli iz nocne i odlazim da pisem zadacu i ucim.Iz referata sam dobila 5-,samo zato jer sam neke rijeci napisala na hrvatskom.Mislim dobro jesam u Srbiji,ali imam korijene iz Hrvatske i to nece odmah proci.. No dobro 5- nije lose.
Posto je trenutno 5 sati odlucim se malo nasminkat,ipak idem navijat za svog decka,i oblacim haljinu.Naravno zapovijed Lane.No upravu je,moram se uredit za decka.Samo da pobijede,no sudeci prema svemu sto mi je Rina ispricala,kao i Lana,Darko stvarno sjajno igra i uz njega bi mogli pobijediti.Jedino to sto nije bas trenirao,no Lana kaze da ga je trener vadio sa nekih sata da vjezba i da je trcao jucer od 4 do 7 i trenirao,radio sklekove,trbusnjake...

Sada je pola 6 i izlazim iz kuce,pozdravljajuci mamu i tatu(tata je morao dodati da pazim na decke) i cekam Beku.Ona i ja idemo zajedno pjeske,pa cemo po putu jos sresti Rinu.Onda idemo na neko igraliste gdje se igra i tamo se nalazimo sa Elenom i Lanom.Decki su odmah iza skole isli na trening i trenirali da budu 100% spremni.

~10 MINUTA DO UTAKMICE~

Sjedim sa curama u prvim redovima i cekamo da utakmica pocne.
Evo ih izlaze.Nasi nose plave dresove,a ovi drugi narancaste.Nasi mnogo bolje izgledaju,no dobro,necemo se hvaliti.Pocinje himna.Ja sutim jer ju neznam,jedino znam Hrvatsku.Decki stoje i pjevaju,a Luka mi je namignuo,kao i Nikola...
I utakmica pocinje...Ja gledam samo broj 5.Luka.

Lana POV.
Nadam se da je Darko dobro.Da se ne uzrujava.Mozda sam ipak trebala prije doci da ga vidim...Evo ih!Izlaze.Prvi je Milos(on je kapetan),zatim idu ostali,a Darko dolazi na kraju i dobiva dosta iznenadenih pogleda.Svi ga ovde znaju i znaju sto je prosao.Mislili su da vise nece igrat,ali malo su se prevarili.Pjeva se himna i svi pjevaju,osim Maki.Ona valjda nezna reci jadna.Kada se himna zavrsila svi su se rasporedili i poceli igrati.Svi su sa divljenjem gledali broj 13. Darko,naravno.Ima jos jedno 5 minuta do kraja prvog poluvremena a rezulatat je 0:0.Odjednom Uros pada na pod,a sudac nista ne poduzima.

>Jeste mutavi?!Bacio ga je!?-derala se Beka,ocito ljuta.
Do suca dolazi Darko i nesto razgovaraju,zatim dolazi Milos i oni mu nesto pokazuju.Dolazi i onaj gad sto je Urosa bacio i svadaju se.Uros je i dalje na podu,a Nikola i Luka su tamo i pricaju i pokusavaju mu pomoci.
>Alo,ja cu vam tamo doci,ako mu ne sudite!!-nastavila je Beka ljuto-ako mu se nesto desilo gotovi ste!

Odjednom sudac podize zuti karton i sudi onom debilu sto je bacio Urosa.Taj izlazi iz igre i menja ga neki drugi,a Uros polako staje na noge i radi neke pokrete sa nogom.Ustanovili su da bi bilo dobro kad bi seo,pa ako ce moci da nastavi u drugom poluvremenu.Na to Uros izlazi iz igre i ulazi neki drugi,neznam ga.
Tako je zavrsilo prvo poluvreme i sada je pauza.Beka se odmah ustala i otisla do Urosa valjda,a mi ostale smo pricale o tome sto se desilo.

Beka POV.
Ulazim u musku svlacionicu i shvatam da sam u krivoj prostoriji.

>Kriva svlacionica-rekla sam i krenula izaci,ali sam videla jedan dres,to jest broj na dresu koji me je privukao.18.-ko je ovde broj 18.
>Ja sam,mala,ali zauzet sam-reko je samouvereno,o mali krivo si krenuo
>Ne brini i ja sam.-rekla sam i dosla do njega-ali znas zasto sam ovde?
>Mislim da znam-reko je i nasmijao se
>Drago mi je onda-rekla sam i opalila mu takvu samarcinu kakvu ce pamtiti
>Uuuuu-rekli su njegovi drugovi
>Ovo ti je za ono sto si napravio Urosu.
>A ko je Uros?-pito je i krenuo prema meni
>Onaj kog si bacio na pod.-rekla sam kroz zube
>Aha 7,pa,mala...-reko je ali nije dovrsio jer je bio na podu.Mozda sam ga sa nogom lupila u nezgodno mesto.
>Aa mene zabolelo-reko je jedan u svlacionici
>A to..to ti je za mala-rekla sam i izasla van.

Ulazim u drugu svlacionicu,ovaj put pravu,i vidim da me svi gledaju kao "sta ti radis ovde"

>Trener vam je pokazao sta treba da radite?-pitala sam
>Da.-rekli su
>Dobro,gde je Uros?-pitala sam jer ga nisam videla medu ovima ovde.
>Trener ga je pozvao da vide kako je noga.-reko je jedan decko pored Darka
>Onda dobro,ja cu ga pricekati,ali vani jer vidim da se presvlacite-rekla sam i izasla van.
Stojim tu i cekam Urosa i trenera 10 minuta i napokon dolaze.

>E,imas malo vremena?-pitala sam
>Da,treneru,mozete slobodno reci timu.-reko je a trener je klimnuo glavom i usao unutra.
>Reci sta?-pitala sam
>Necu igrati ovu utakmicu.-reko je i seo.
>Zasto?
>Jer mi je noga natecena,sledecu cu moci,jer je za tjedan dana,ali to jedino ako ce danas pobediti.Zamenit ce me Rinko pa mislim da ce pobediti,a i imaju Darka....
>Znaci,zbog onog kretena neces ovu utakmicu igrati?-pitala sam,a on mi je samo klimnuo glavom.-samo sekund.-Rekla sam i ustala.Ulazim u svlacionicu onog tima i vidim da je sada trener tu.
>Ispricavan se,sto smetam,mogu li samo na trenutak dobiti broj 18.
>Oprostite,ali...-nije dovrsio,nisam dopustila
>Hvala.-rekla sam i dosla do tog kretena i opet mu zaljepila takvu samarcinu da ce imati uspomenu na mene-nedoti dragi Bog da te vise ikada vidim,jer cu onda biti ljuta.Ispricavam se na smetnji,treneru,ovaj decko zna o cemu pricam.
>Mislis na Fi..
>Ne treba mi njegovo ime.Mislim da se vise necemo sretati.Hvala i dovidenja.-rekla sam i izasla iz svlacionice i ugledala Urosa kako prisluskuje.
>Niko nece tebe dirati.-rekla sam i zagrlila ga
>Nemogu verovat da si ga osamarila hahahaha
>To je jos dobro,prije sam ga sutnula u nezgodno mesto hahaha
>Ne zezaj hahahaha

I tako sam pricala s njim sve do pocetka drugog poluvremena.Tada sam se vratila k curama,a on je isao na svoje mesto.

Teen Story/ZAVRŠENA✔️Where stories live. Discover now