47.fejezet

369 20 0
                                    

Teljesen lefagytam, szaporán vettem a levegőt, miközben a szívem a torkomban dobogott.
- Bassza meg!-káromkodtam egyet felnőttesen, majd gyorsan elkaptam Garcia kezét.-Gyere, menjünk a gyerekszobába.-sietve elrángattam Penyt, miközben azért próbáltam ügyelni az újonnan szerzett sebére is, de nem volt idő finomkodni. -Állj ide. -húztam a szoba viszonylag legbiztonságosabb zugába. -Gyerünk, be a sarokba. -állítottam be, majd berohantam a hálóba és gyorsan a széfhez léptem.- Fogd meg ezt.-futottam vissza hozzá két pisztollyal. Az egyiket átadtam neki, mire szinte azonnal hepciáskodni kezdett.
- Nem vagyok a híve.
- Tudom, de most jól jöhet. Tartsd az ujjad a ravaszon.-magyaráztam neki, majd gyorsan be is állítottam a kezét, a megfelelő szögbe.-Ha bárki bejön az ajtón, rántsd elő a fegyvert és lőjj.-kértem, mire óvatosan bólintott egyet.- De előtte zárd be az ajtót.-kértem tőle. Garcia tétován, kizárt engem, én pedig mint valami kommandós megindultam. Miután megpillantottam a férfit, ő automatikusan felém lőtt, és amikor biztonságosnak ítéltem meg a helyzetet én is lőttem. A csávókám lerohant a lépcsőn, én pedig utána szaladtam. A képek és a hangok teljesen összefolytak körülöttem, miközben csak mentem, mint az őrült. Kifutottunk az utcára, és ahelyett, hogy rálőttem volna, inkább a vérző járőrhöz léptem. Miután a walki talkiba bediktáltam a házszámot és a rendőr sérüléseit, viszonylag gyorsan kiértek a mentők, így a rendőröket megsem várva futottam vissza Garciahoz.
- Peny.-kopogtam be.-Nyisd ki, kérlek, én vagyok az, Lív.-kérleltem.-Drágám.-öleltem vissza. A szőke hackerlány teljesen összetört. Zokogva szorongatott.
- Miért történik ez velem?-szipogta.
- Nem tudom.-simítottam végig nyugtatóan a hátán.-Nem tudom.
Penelopet gyorsan leültettem az egyik karosszékbe ,majd megnéztem Aaront, aki zavartalanul végig aludta az egészet. Hála Istennek. Lazán betakartam és kisétáltam a nappaliba.
- Mi volt ez?-csapta ki az ajtót JJ, Spencerrel a nyomában.
- Nem tudom.-szólaltam meg, hiszen én mégis csak jobb színben voltam, mint Garcia. -Szerintem a férfi egy adrenalinfüggő.-sóhajtottam.
- Jajj,te.-ölelt magához Spence. Szorosan tette, majd nyomot egy puszit a hajamba.-Nagyon megijesztettél.-suttogta. Oldalra sandítva láttam, hogy JJ épp Penyt vigasztalja.
- Láttad a fickót Lív?-szólalt meg mögöttem Hotch, aki Dave-vel ,Morgannel és Khallal együtt betrappolt a nappalinkba.
- Nem igazán.-csóváltam a fejemet, lemondóan. Morgan óvatosan átölelte Garciat , Spencer pedig a gyerekszobába sietett.
- Vissza kell vinnünk a kórházba.-jegyezte meg Khal.-Ott biztonságba leszel.-próbált hatni rá, ám a hackerlányra nehezen lehetett.
- Itt biztonságba vagyok.-akadékoskodott, ahogy azt tulajdonképpen vártuk is.
- Bevihetnek a központba is.-ajánlottam fel, mire a szőke nőnek elhomályosodott a tekintette.
- Garcia, jól vagy, mi történt?-kérdezgették többen is.
- Az étterembe, az ablak mellé akartak ültetni minket, de ő inkább a legrosszabb asztalt választotta, és a saroknak háttal ült le.-mindenki zavartan pillantott egymásra.
- Kérem biztosítsák a helyszínt.-jött be az egyik nyomozó, három járőrrel ,meg nyomszakértővel a lakásba.
- Nyomozó, kimennének kérem?-állt fel Khal védekezően, mintha megvédhetne minket bármitől is.
- A lakás is bűnügyi helyszín.-tette karba a kezét.
- A rendőr, aki kint védett minket, hogy van?-köszörültem meg a torkomat.
- Erős férfi, megmarad.-mosolyodott el egy pillanatra.-Szerencsére elég gyorsan és jól reagáltak.-nézett felváltva rám és felváltva Penelopera.
- Csak pár percet kérnénk.-próbálkozott Khal, mire a nyomszakértők és a nyomozók összenéztek, majd elhagyták a lakást.-Jó elég a dumából.-jött felénk Derek mennyaszonnya.-Mindent el kell mondanod. Most rögtön. -Garcia köpni-nyelni nem tudott, de Khal folytatta.-Rám néz ,ne rájuk.
- Semmit sem titkolok.-harapott az ajkába zavartan Peny, Spencer pedig átadta nekem a kicsit közbe.
- Garcia meglőttek, és biztos nem ok nélkül.-csóválta a fejét egyre erőszakosabban Jones ügynök.-Rám kell nézned. Mit művelsz az irodában, miért akar téged egy ügynök megölni?-emelte fel a hangját.
- Khal.-próbálta leállítani Morgan a barátnőjét.
- Mondd meg.-már szinte ordított.-Mit csináltál?
- Semmi rosszat, csak...-csúszott ki Peny száján, a csak szó, mire a szobában hatalmas csend tört be.-Csak segítek pár áldozat családjának, tudják hol dolgozom és néha megkérnek ,hogy nézzek utána az ügyüknek.
- Ez mit jelent?-szólt közbe Hotch.
- Megjelölőm a megoldatlan ügyeket.-dadogta.-Hogy az ügyön dolgozó nyomozók, azt higgyék hogy, az FBI kiemelten kezeli az ügyet. De én csak segíteni akartam.
- A nyomozók azt híhetik, hogy figyeled őket.-próbálta értelmezni a dolgokat Spence.
- Így legalább teljes bedobással dolgoztak.-szólt közbe Garcia. És esküszöm, ha nem lenne ilyen komoly az ügy, tuti elnevettem volna magam.
- Összesen hány ilyen ügy van?-kérdezte JJ.
- Nem tudom.-rázta a fejét.-7 talán 8, megkéne néznem a gépemen.
- Te fel vagy függesztve.-hurrogta le Hotch.-De tényleg meg kell néznünk az aktákat. Morgan, Reid ,Khal ti itt maradtok. De egyikőtök sem léphet be a rendszerbe-figyelmeztette az említetteket.

In love with a doctorWhere stories live. Discover now