Kaya Adaları

356 22 1
                                    

Kaya adaları dünyanın doğusunda bulunan kaya ve taşlarla çevrili bir ada.
Sıcak iklimi yüzünden kaya baş denen ejderha türünün bol bulunduğu ve hayatını sürdürdüğü o küçük ada.
Gölgenin anıtlarını yaptırmak için kölelerini seçtiği bu adanın ejderleri çok güçlü değillerdir.
Ateşe karşı çok dayanıklı olmalarına rağmen ağızlarından ateş saçamaz kuyrukları ile düşmanına saldırırlar.
Dünyadaki en iyi işçilerdir.
Gölge başa geçmeden önce kaya adaları mimarinin en iyi olduğu ejderlerin en rahat yaşadığı ada idi.
Gölge başa geçtiği zaman gölgeye baş kaldırmış ve neredeyse soyları tükenmek olan kaya başların hayatta kalanları gölgenin emri altına girmiş ve gölgenin kölesi haline gelmişler.
Kaya adaları insanların saklandığı dağa çok yakın bir konuma sahip bir ada hatta bir inanışa göre eski en eski kaya baş kralı insanların saklanabileceği dağı yapmış. Çünkü bir gün insanlar ile ejderler arasında büyük bir savaş çıkacağını ve insanların kaybedeceğini öğrenmiş bir kahinden. Bunun üzerine 400 günlük bir çaba ile gizli bir geçit ve insanların yaşayabileceği gizli bir ada yapabilmiş.
Bu gizli yer kaya adalarına yakın bir dağın zirvesindeymiş dağ o kadar yüksekmiş ki zirvesine hiçbir ejderha uçup çıkamazmış. Geçit o kadar küçükmüş ki hiçbir ejderha sığamazmış.
İnsanların geçebileceği bir geçit ve insanların tırmanabileceği bir dağ.
Ne yazık ki kahinin dedikleri gerçekleşmiş.. Gölge başa geçmiş ve büyük savaş başlamış, insanlar kaybetmiş. Tükenmek üzere olan insanlar gizlice dağa tırmanmış ve geçitten geçerek saklanmışlar.
Kaya baş kralı insanlara yardım etmiş çünkü çok bilge bir ejderhaymış ve insanlar ile ejderlerin dünya dengesini sağladığını biliyormuş insanlar olmadan dünyada düzen sağlanamaz. Ejderler olmadan dünya da yaşam sürdürülemezmiş.
Bu yüzden insanlar gittiğinden beri dünya yok olmaya başlamış. Artık bitkiler dünya üzerinde çok çıkmıyormuş. Dünyada yeşillik sadece kaya adalarında kalmış. O da gün geçtikçe gizli geçite doğru azalıyormuş.

Dragon BoyWhere stories live. Discover now