ZİNDAN

4K 93 40
                                    

"Nasya, dedi Efendim." Angelica, önceki gece Maksim uyurken çekmecelerini karıştırarak bulup çaldığı SZRU'nun Kırım savunma planlarını Dimitri'nin masasına bıraktıktan sonra karşısındaki adamın gözlerinin içine bakarak görevindeki ilk geceyi anlatmaya başlamıştı. "Bana sahip olduğunu zannederken 'Nasya!' diye inliyordu."

"Nasya demek... Kim bu kız?"

"Kim olduğunu tahmin etmek o kadar da zor olmasa gerek." Angelica hırs ve kıskançlıkla dolu bakışlarını Dimitri'den saklayabilmek için başını hafifçe önüne eğerek gözlerini Dimitri'nin gözlerinden ayırdı.

"Katya'yı mı kastediyorsun?"

"Katya onu etkisi altına almış, belli. Ancak bundan sonra ben varım. Ve bana verdiğiniz görevi en iyi şekilde yerine getirerek onu avucumun içine alacağımdan şüpheniz olmasın. Katya'nın onun üzerinde bıraktığı tüm etkileri sileceğim. Ondan geriye hiçbir iz kalmayacak!"

Dimitri karşısında durmuş hırslı bakışlarla ona bakmakta olan genç kadına doğru iki adım daha attı. "Umarım başarabilirsin, Angelica. Katya'nın bir erkeğin üstünde bıraktığı etkiyi silmek Himalaya Dağı'na ekipmansız tırmanmaktan daha zordur. Bunu başarabilirsen eğer dile benden ne dilersen!"

"Benim sizden tek bir dileğim var, o da Katya'dan kurtulmanız. O nefes aldığı sürece görevim her zaman tehdit altında olacak. Bu sebeple onun bir an önce ayak altından kaldırılması şart. Eğer onu birkaç gün sonraki mahkemenin ardından idam edemezseniz Maksim ile bir şekilde temas kurmaya devam edecek. Ve bu, benim görevimi zorlaştırmaktan, dolayısıyla Maksim ve yanındaki o adamın işini kolaylaştırmaktan başka bir b*ka yaramaz."

"O işi bana bırak, Ajan 706! Sen sadece görevinle ilgilen! İnan bana, bu günler Katya'nın bu hayattaki son günleri olacak!"

****

Dimitri, Angelica odadan ayrıldıktan sonra hızla sandalyesine oturarak Katya'yı bir hafta sonraki mahkemede ne ile suçlayabileceklerini düşünmeye başladı. Onun gibi bir fahişeyi gözden çıkarmak hiç de kolay olmayacaktı. Ancak Angelica haklıydı, Katya nefes aldığı sürece Maksim'i kontrol altında tutmak mümkün görünmüyordu.

Maksim, Angelica ile sevişirken bile Katya'yı düşünüyorsa ona abayı fena yakmış olmalıydı. "Neyse ki Ajan 706 işini çok iyi biliyor." diye düşündü Dimitri. "Maksim o an sarhoş olmasaydı onunla asla yatmazdı."

Bir an Katya'nın da Maksim'e karşı aynı hisleri taşıyıp taşımadığını düşündü. Eğer durum buysa Katya'yı görevlerini kötüye kullanmakla suçlayabilir ve ondan kolayca kurtulabilirlerdi.

Bir anda ayağa kalkarak kapıya arkasını döndü ve sekreteri Alya'ya seslendi. Alya yine beş saniye sonra kapıda belirdi. Dimitri yavaşça kapıya doğru döndü ve sordu. "Katya Smirnova şimdi nerede?"

"Emriniz üzerine kendisini uyanır uyanmaz zindana attırdık. Tedavisi de orada devam ediyor."

"Hangi hücrede kalıyor?"

"402."

"Ya Ajan 205, o hangisinde?"

"506'da, Efendim."

"Pekâlâ, çıkabilirsin!"

Alya'nın odadan ayrılmasıyla Dimitri de zindana, Katya'nın kaldığı hücreye doğru yola çıktı.

****

Katya yalnızca bir saat önce atıldığı hücrede bir o yana bir bu yana volta atıyor, bir yandan sürekli olarak "Dimitri biliyor olabilir mi? Aleksis ona söylemiş olabilir mi? Artık bir bakire olmadığım ortaya çıkmış olabilir mi?" diye söylenirken, bir yandan da Maksim'i düşünüyor, tuhaf bir şekilde onun için içten içe büyük bir endişe duyuyor, "Dimitri kızlığımın elimden bir günde kayıp gittiğini öğrendiyse Maksim'in izini sürmeye de başlamıştır. Tanrım, ne olur sen onu koru." diye dua etmekten kendini alamıyordu.

KIZIL CAZİBE +18Where stories live. Discover now