TEK PERDELİK TİYATRO

2.6K 71 4
                                    

Multimedya: Maria Shevchuk (Yeni karakterimizle ilgili yorumlarınızı özellikle bekliyorum canlarım...) 😉
Keyifli okumalar... 😘

"Anlaştığımız gibi, her ne olursa olsun gerçeği saklayacaksın!" Raşa hayattaki biricik arkadaşının yaşama tutunabilmesi için ömrü boyunca hiç girmediği kadar büyük bir riske girmişti. Katya'nın planına göre zindan kapılarını açtıktan ve arkadaşının serbest kalmasını sağladıktan sonra plana kendince bir tedbir olarak eklediği son hamleyi yapmak için âdeta koşar adımlarla 19.kattaki tıp merkezine gelmiş ve Katya'yı muayene edecek olan Doktor Larisa'yı bularak ona gerçeği saklaması için dil dökmeye başlamıştı. İnatçı doktor uzunca bir süre bu teklife direnmiş ancak Raşa'nın avucuna saydığı Rubleleri gördükçe inadı kırılmaya başlamış ve sonunda 1000 Ruble karşılığında sırlarını saklamayı kabul etmişti. Tabii bu anlaşmanın gerçekleşmesinde Raşa'nın Doktor Larisa'ya ait eski bir sırrı bilmesinin de büyük yararı olmuştu.

"Her insanın hayatında karanlık bir nokta vardır. Önemli olan o noktayı bilmek ve lazım geldiği yerde kullanmaktır, derdi her zaman Dimitri. Meğer ne kadar da doğruymuş." diye geçirdi aklından kapıya doğru ilerlerken. "Yine de bu kadın hafife almaya gelmez. İyisi mi Dimitri'nin ya da diğerlerinin beni göremeyeceği bir yerde saklanarak durumu kontrol altında tutayım."

Ardından doktora doğru döndü ve korkusuz bakışlarını onun tedirginlikten titreyen gözlerine kenetleyerek devam etti. "Bak, eğer anlaşmayı bozar da gerçeği söylersen Efendi Volkov'a seninle ilgili bildiğim bütün gerçekleri anlatırım. Ve eğer ben bunu yaparsam başına gelecekleri sana söylememe gerek yok sanırım, öyle değil mi?"

"Ha... Ha... Hayır yok, Ajan 503!" Doktor Larisa tıpkı gözleri gibi tedirginlikten titreyen sesiyle cevapladı Raşa'yı. "Hiç şüpheniz olmasın, her şey sizin istediğiniz gibi olacak."

"Ama şüphem var. Yine de bu şüphelerimi teker teker gidermek senin elinde."

"Benden daha ne yapmamı istiyorsunuz?"

"Yo, hayır, yanlış anlama lütfen. Senden sadece bana verdiğin sözü yerine getirmeni istiyorum. Ha bir de bana sen bu sözünü yerine getirirken o ana şahitlik edebileceğim ama kimsenin beni fark edemeyeceği korunaklı bir yer bulmanı..."

Doktor Larisa şöyle bir etrafına bakındıktan ve bir süre düşündükten sonra odanın arka duvarına yaslanmış beyaz dolabı göstererek "Şurada arada sırada kullandığımız gizli bir geçit var. Oraya bakmak Efendi Volkov'un bile aklına gelmez." diye fısıldadı.

Raşa dolabı şöyle bir göz ucuyla süzdükten sonra "Güzel." dedi ve devam etti. "Öyleyse tek perdelik tiyatro için bütün oyuncular yerlerini alsın."

Ancak o cümlesini bitirir bitirmez bütün binada tıp merkezinin kapısının önünden gelen tek el silah sesi yankılandı. Ve Raşa bu sesle birlikte içine düşen o büyük korkuya hâkim olamayarak bir anda kendini kapının önünde, Dimitri'nin o ateş topuna dönmüş bakışlarının tam karşısında buldu.

****

Oscar tetiğini çektiği silahın arkadaşının sağ omzunu yaraladığını Maksim'in acıyla dolu bir inilti çıkararak üzerinden kalkmasıyla fark etti. Maksim'in omzundan oluk oluk kan akıyordu, belli ki kurşun omzunu delip geçmişti. Hızla ayağa kalktı ve arkadaşı için doktor çağırmaya çalıştı ancak Maksim onu sol yumruğuyla bir hamlede yere serdi. Bunun üzerine Oscar da kendini tutamayıp Maksim'in yüzüne bir yumruk indirdi. Zaten hızla kan kaybetmekte olan Maksim yüzüne inen ve dudağının sol tarafını patlatan bu sert yumruktan dolayı iyice sersemleyerek odanın sağ duvarındaki kolona kadar geriledi ve âdeta yığılırcasına yere oturdu. O kendini kaybettiğinde Oscar çoktan doktoru çağırmak için odadan ayrılmıştı.

KIZIL CAZİBE +18Where stories live. Discover now