SİLAHLAR ÇEKİLİYOR

2.7K 81 10
                                    

"Tamam, tamam, söyleyeceğim." dedi Aleksis zar zor nefes alarak. Dimitri'nin onu yere fırlatmasıyla yarım dakika kadar yeniden rahat nefes alabilmek için öksürmek zorunda kaldı. Ardından yavaşça ayağa kalkarak Dimitri'nin gözlerinin içine baktı ve anlatmaya başladı. "Emrettiğiniz gibi Katya'yı görevi sırasında takibe aldım. Adamı buldu, bir şekilde kandırıp kendine hayran bıraktı."

"Ona yaklaşmak için oynadığı senaryo neydi peki?"

"Adama fakir bir ailenin kızı olduğunu, annesinin çok hasta olduğunu ve ormana onun için şifalı bitki toplamaya geldiğini söyledi."

Dimitri'nin yüzünde bu sözleri duymasıyla hafif bir gülümseme belirdi. "En azından bir şey yalan değilmiş." diye geçirdi aklından. Ardından sorduğu sorunun cevabını bir an önce alabilmek için Aleksis'e bir adım daha yaklaşarak tısladı. "Devam et!"

"Bir süre ormanda ilerledikten sonra şiddetli bir yağmura yakalandık. Adamın yanında bir arkadaşı daha vardı, Oscar diye bir herif. Birlikte onun gösterdiği bir avcı kulübesine girip yağmurun dinmesini beklemeye başladılar. Yağmur dinince Oscar ve Maksim dışarı çıktı, aralarında bir şeyler fısıldaştılar."

"Ne konuştular peki?"

"Yemin ederim duyabilmek için çok uğraştım ancak başaramadım, Efendim."

"Aptal adam, bugüne kadar hangi işi doğru yapabildin ki zaten! Bu görev için seni seçende kabahat!" Dimitri'nin gözleri sinirden ateş topuna dönmüştü, ancak olanları tamamen öğrenene dek hiç istemese de karşısındaki adama sabretmek zorunda olduğunun farkındaydı. "Sonra ne oldu peki?" dedi sinirlerine hâkim olabilmek için derin bir nefes alıp yutkunduktan sonra.

"Maksim bir hışımla kulübeye daldı ve..."

"Ve..."

Aleksis gözlerini sıkıca yumarak boğazına düğümlenen kıskançlığı bir hamlede yuttuktan sonra cümlesini tamamladı. "Ve Katya ile beraber oldular."

"Kaç defa yattılar peki?"

"Ben yalnızca bir kez yattıklarına şahitlik ettim, Efendi Volkov."

"İki ya da üç defa değil yani, öyle mi?" Dimitri, Katya'nın bir yalanını daha ortaya çıkardığı için kendisiyle gurur duydu. Onun gibi bir fahişenin yalanlarını ortaya çıkarabilmek bir erkek için en büyük kıvanç kaynağı olmalıydı.

"Hayır, yalnızca bir kez yattılar."

"Gerçekten birlikte oldular mı peki?"

Aleksis birkaç saniye boyunca Dimitri'nin gözlerinin içine bakakaldı. Bu soruya vereceği cevabın hem Katya'nın hem de kendisinin hayatını tamamıyla değiştireceğini biliyordu. Şimdi bu soruya ya gerçekleri söyleyerek cevap verecek ve kendi hayatını, geleceğini kurtaracaktı; ya da Katya'nın hayatı için yalan söyleyecek ve kendi canını da onun canını da tehlikeye atacaktı. Her iki durumda da Katya'yı kurtarabilmek için hiçbir yol görünmüyordu. FSB'nin en gözde fahişesinin sonu gelmişti. Artık herkes gibi o da kendi hayatını düşünmek ve kendini korumak zorundaydı.

Derin bir nefes aldıktan sonra "Evet, Efendi Volkov, bu birliktelik gerçekti." diye cevap verdi başını hafifçe önüne eğerek. Ardından tekrar Dimitri'nin gözlerinin içine baktı ve devam etti. "Yani Maksim Shevchuk, Katya'ya gerçekten sahip oldu. Anlayacağınız, Ajan 802 artık bakire değil."

Dimitri ise bu sözleri duyar duymaz Aleksis'in yanından ayrılıp Katya'nın hücresine doğru koşmaya başladı.

****

Oscar, üstüne gömleğini geçirerek odadan bir hışımla ayrılan Maksim'e yetişebilmek için ne kadar çabaladıysa da arkadaşının merdivenlerden koşarak inip resepsiyon görevlisi kadının boğazına yapışmasına engel olamadı. "Kamera kayıtlarını aç!" diye bağırdı Maksim içindeki tüm öfkeyi kadına kusarak.

KIZIL CAZİBE +18Where stories live. Discover now