• második rózsa •

733 116 12
                                    

A hajad, s annak selymessége

Az első - akkor még csak baráti - találkozásunkkor egy elhagyatott - ám annál gyönyörűbb - parkba vittelek el téged, melynek közepén egy tó állt.

Emlékszem, mikor megérkeztünk, ajkaidat eltátva, csillogó szemekkel pásztáztad körbe a természetet, s dús párnácskáidról a mosoly levakarhatatlannak bizonyult.

Boldog voltam, mert te is az voltál, s mosolyogtam, mert te is. A mellkasomat majdhogynem szétfeszítették a pozitív emóciók - ezzel őrült dobogást kölcsönözve addig nyugodt szívemnek.

- Örülök, hogy tetszik. Kiskoromban mindig ide jöttem, ha valamiért szomorú voltam. Nagyon kevesen járnak ide, ami pont kapóra jön, ha az ember egy kis nyugalomra vágyik. - mosolyodtam el, miközben elindultunk a park belseje felé. Szemeid gyönyörködő csillogása nem szűnt meg - ahogy az enyémeké sem.

Bár, tudod, egészen másban gyönyörködtünk akkor mindketten.

Miután megérkeztünk a kis, nádassal tarkított tóhoz, te mint egy túlpörgött kisgyermek rohantál oda a korláthoz, hogy szemre vételezhesd a kacsákat.

- Úristen, Hobie! Imádom a kacsákat! Meg szabad őket etetni? - önkéntelenül is elvigyorodtam gyermekies megnyilvánulásodra, miközben előhalásztam hátizsákom mélyéről a szárnyas barátainknak szánt eledelt, s magamban az új becenevemet ízlelgettem. Bár sosem tűrtem meg semmi fajta becenevet, amivel valaha is illettek, a te szádból olyan édesen hangzott a "Hobie", hogy még én is egészen megkedveltem.

Sok ideig elidőztünk a kacsáknál. Te rengeteg ételt beszórtál nekik - csoda, ha másnapra nem dobták fel a talpukat étel túladagolásban  - , de nem szóltam rád, hiszen olyan vidám voltál. Sokat kacarásztál, és még a béna poénjaimon is nevettél, ami különös melegséggel töltötte el szívemet.

Hiszen Te voltál az első.

Éppen egy közeli pad felé tartottunk, hogy kissé megpihentessük elzsibbadt végtagjainkat, mikor egy hatalmas bogár repült el mellettünk, egyenesen a tincseid közé vetve magát. Te természetesen halálra rémültél - akkor tudtam meg, hogy mennyire is utálod a rovarokat - , s kővé fagyva meredtél rám segélykérően.

Egy halk kuncogás kíséretében vezettem ujjaim, szőkés tincseid közé - azzal a célzattal, hogy kiszedjem az odaszállt bogarat -, de ebből egészen más lett, mikor ujjaim között megéreztem selymes hajadat. Úgy tettem, mint aki a bogarat keresi, s közben kiélveztem, hogy ujjaimmal újból és újból végig járhatom tincseidet, néha-néha meg is táncoltatva azokat.

A hajadnak kellemes, édes, kissé talán fahéjas illata volt, szőkés hajszálaid selymesek voltak, fényesek és frissen mosottak - az volt az első, hogy egy haj képes volt ekkora bódulatot kiváltani belőlem.

Végül a bogarat is lepöcköltem a hajadból - egyébként teljesen megértem, hogy oda akart volna költözni -,s a hajfétisemet is kellően kiéltem, így végre tényleg a pad felé vehettük az irányt. 

- Egyébként, mi ez a nagy, kacsák iránti rajongás? - törtem meg a köztünk kialakult kellemes csendet, s érdeklődően fordítottam fejem irányodba.

Halvány mosolyra húztad ajkaidat, majd felém fordultál, s íriszeidet enyéimbe fúrtad.

- Nagyon sok közös van bennünk. - felelted végül röviden és tömören, néhány percnyi szemezés után, s halvány pírral az arcodon, hajtottad le fejedet, tornacipőd tanulmányozásába kezdve.

- Ezt nem értem. Tudtommal se szárnyad se csőröd nincsen! Vagy mégis? - kaptam kezem szám elé - meglepettséget színlelve, mire te nevetve csaptál rá vállamra.

Már akkoriban égetett minden érintésed.

- Ismered a rút kiskacsa történetét? Csak abban a sztoriban a kiskacsából végül nem lesz hattyú. - nevettél fel kissé keserűen, mire én csak értetlen pillantásokkal jutalmaztalak.

Bánom Jimin, most már nagyon bánom, hogy nem mondtam ki, amit akkor gondoltam.

A gyönyörűséged már akkor teljesen megigézett, mikor előttem hevertél a boltban - összefejelésünk okán.

A második dolog, ami teljes bódulatot okozott nálam - a selymes hajad volt, gyönyörű mivoltoddal karöltve.

**********

Sziasztook^^
Itt lennék a folytatással, s nagyon remélem, hogy elnyerte a tetszéseteket!!❤️❤️
Köszönöm szépen az előző részhez érkezett kommenteiteket, most is nagyon örülnék a véleményeknek!❤️

^^További Szép Estét Kívánok Nektek^^

Húsz szál rózsa: Neked  ||JiHope||Where stories live. Discover now