18

974 34 0
                                    

Nisam ni spavala. Cijelu noc sam gledala Filipa. Nekako mi je brzo doslo jutro. Cak i prebrzo. Znam da danas moram obaviti to sto moram. Kako cu bez Filipa stvarno ne znam, ali mozda i bolje. Ne ce me gledati kako slabim zbog terapija. Jedino sto cu biti zarucena za drugoga. Ja sam mislila da toga ima samo u filmovima, evo to se meni događa. 6:00 sati je i ustajem polagano iz kreveta da ne probudim Filipa. Oblacim se, uzimam stvari i izlazim iz stana. Danas jos ne budem Filipu rekla da ga ostavljam. Sutra cu mu reci jer navecer dolazi Ivan i njegov otac. Idem sada kuci i presvukla se budem pa na posao. Danas dolazi mali Luka.
Stizem kuci i vidim mamu i tatu kako bezbrizno sjede na terasi i piju kavu. Opce ih nije briga sto su mi unistili zivot. Odlazim u sobu i odmah sam otisla u kupaonicu da se otusiram. Kako mi voda tece niz tijelo tako mi se suze slijevaju niz lice. Uzasno se osijecam. Otusirala sam se i obukla za posao. Sisla sam u kuhinju i pojela tost.
Izasla sam iz kuce i sjela u auto te krenula na stadion. Stigla sam tamo u 7:45 sati. Bili su decki vec tamo. Filip je dosao do mene i poljubio me.

Filip: Mogla si ostati danas. Samo si otisla.

Ja: Morala sam kuci

Filip: Si dobro? Nekako si cudna

Ja: Jesam.

Coric: A di si ti meni??

Ja: Tu sam

Coric: Nisi bas nesto raspolozena?

Ja: Danas vam dolazi mali Luka na upoznavanje.

Ante i Filip su se samo pogledali. Znam da sam ignorirala Corica, ali ne mogu s nikim razgovarati. Okrenula sam se i otisla u ured. Nakon sat i pol dosla je do mene Martina sa Lukom. On mi je izmamio osmijeh na lice. Sisli smo do travnjaka.

Ja: Si spreman upoznati decke?

Luka: Daaaa

Decki su dosli do Luke. Sa svima se je slikao i dobio je dresove sa potpisima. Bio je presretan. Martina je bila također sretna. Ja sam bila u svom filmu. Kako sam stajala zavrtjelo mi se i osjetila sam da mi se slijeva neka tekucina na usnicu. Krv mi je iz nosa tekla. Doktor mi je rekao da je to normalno kod ove bolesti.
Odmah sam se okrenula i otisla u ured. Nadam se da nitko nije primjetio.
U uredu sam zaustavila krvarenje. Dosao je trener u ured.

Mario: Sto se događa?

Ja: Nista

Mario: Isabell, sada ti je krv tekla iz nosa, nikakva si u zadnje vrijeme. Nesto se događa !!

Ja: Gledajte, ne budem jos dugo mogla raditi tu. Barem tako mislim.

Mario: Mogu li znati razlog?

Ja: Privatne prirode

Mario: U redu, ali znam da nesto nije dobro jer ovakva jos nisi bila.

Izasao je iz ureda. Ja sam otisla s posla tako da me Filip ne vidi. Bitno mi je da se Luki ostvario san. Otisla sam u bolnicu na terapiju koja me je dodatno oslabila, ali rekao je doktor da to znaci da djeluje. Moram jos devet terapija napraviti. Kada sam pitala doktora da li ce mi biti lakse na petoj terapiji, recimo, on je rekao da je svakom terapijom sve gore i gore jer se tijelo bori.Dosla sam kuci i bila sam zatvorena u sobi sve do navecer, kada su dosli Ivan i Josip. Tada sam sila i sjela za stol. Uzasno mi je.

Josip: Sto ste odlucili?

Ja: Pristajem

Josip: Izvrsno

Mama: Ja sam odusevljena.

Ivan: Onda cemo staviti prsten.

Ustao se i stavio mi je prsten na prst. Vec se osijecam kao da sam prevarila Filipa. A i jesam. Izdala sam ga. Moji roditelji se smiju i nazdravljaju, a meni su unistili zivot. Mrzim ih. Mogla sam pustiti da otac ode u zatvor, ali cijeli zivot bih ga imala na savijesti. U tome je razlika između njih i mene. Ja imam savijest, ali oni ne.
Cijelu vecer sam sutjela za stolom. Ivan i Josip kao i moji roditelji znaju da je ovo na silu, ali nije ih briga. Nakon sto su ova dvojica otisla kuci ja sam otisla u sobu leci. Popila sam tablete koje mi je doktor dao. Presvukla sam se u pidzamu i legla. Zvoni mi mobitel. Filip zove. Nisam se javila pa mi je poslao poruku.

Kad se ne javljas onda sigurno spavas. Sanjaj me. Volim te

Zbog te poruke sam plakala jos vise. Ne znam kako cu zivjeti bez njega. On mi je sve na svijetu. Sto cu mu sutra reci? Zasto ga ostavljam?  Bolje da se nisam rodila nego da su me ovakvi problemi zadesili u zivotu. Samo se nadam da ce svi koji mi nanose nepravdu jednoga dana biti kaznjeni.
Ja sam umrla onog trena kada mi je Ivan stavio prsten na ruku.

Filip Benkovic: Love storyWhere stories live. Discover now