Luku: 8 : Ensimmäinen koulupäivä

1.4K 108 22
                                    

A/N Anteeksi, jotkut ehkä kommenteista miun ja miun bff:n välillä huomaskin, että lupasin eilen laittaa uuden luvun. Oon just päässy siihen lukioon johon halusin ja ensimmäinen koeviikko alkaa ihan just! Jouduin eilen illalla sen takia lukeen Ruotsin kokeeseen kirjoittamisen sijaan. Oon tosi pahoillani ja toivon, että ymmärrätte ja yritän olla missaamatta uudelleen sovittua 'päivitys'päivää. <3 <3 <3 <3 <3

***

Luokan oven avasi lähimpänä istunut oppilas. Tyttö jolla oli lyhyet hiukset ja pisaminen iho. Hänellä oli purkka suussa ja avaessaan oven hän tokaisi tylsistyneenä: " Jesse ei päästä myöhästelijöitä tunnin alkamisen jälkeen luokkaan."

Hän alkoi jo sulkemaan ovea kun miehen ääni sanoi: "Odotas nyt vähän Emma. Päästä tyttö sisään. Ja Emma sinä teidät että minua kutsutaan sukunimellä."

Pyöräyttäen silmiään Emma katsoi minua päästä varpaisiin arvostelevan näköisenä, ennenkuin hän vastahakoisesti avasi oven minulle ja meni takaisin paikalleen istumaan. "Oletko sinä se uusi oppilas?" Opettaja kysyi liitutaulun luota, pöytänsä takaa, toiselta puolelta luokkaa.

"Joo. Olen Nadja." Sanoin katsoen ensin opettajaa ja sitten liitutaulua jossa oli hankalan näköisiä fysiikan kysymyksiä kirjoitettuna.

"Minulle ei kerrottu että tuntisi alkavat minun luokassani. Et ole edes oppilaslistalla." Opettaja sanoi katsoen nimilistaa kädessään.

"Ensimmäinen tuntini on matematiikkaa. Kanslisti käski minun tulla tähän luokkaan kysymään Jesseä esittelemään koulua minulle tämän tunnin ajaksi." Sanoin katsellen oppilaita jotka olivat kaikki kääntyneet penkeissään tuijottamaan minua. Luokassa kuului supinaa kun oppilaan puhuivat toisilleen ilmeisesti minussa. Kokoajan kävi yhä selvemmäksi ettei tässä kaupungissa oltu totuttu uusiin asukkaisiin tai edes turisteihin.

"Selvä. Noniin luokka. Lukekaa ensin sivut 24-39. Kaivakaa esille vihkonne ja kirjoittakaa kysymykset ylös taululta ja vastatkaa niihin mahdollisimman kattavasti. Jos olette nopeita tehkää tehtävät 2-4 sivulta 38. Kotiläksyksi tulee kappaleen 2 muistiinpanojen kirjoitus vihkoon. Muistiinpanojen pitää olla ainekin kaksi sivua pitkät. Minä tarkistan ne huomisella tunnilla." Katselin hämmentyneenä kuinka opettaja pisti oppilaat töihin täysin sivuuttaen minut jättäen kertomatta kuka oppilaista on Jesse.

Olin juuri avaamassa suutani puhumaan, kun opettaja kiersi pulpetin ja tuli luokseni. "Mennäänkö?" Hän kysyi minulta avatessaan oven. Nyökättyäni opettaja puhui taas vahvalla äänellä luokalle: "Pyydän viereisen luokan opettajaa katsomaan teitä aina välillä. Antton olet johdossa. Kerro jos joku rikkoo sääntöjä tai pitää suurta melua." Usea oppilas alkoi samantien valittamaan mutta Jesse ja minä poistuimme luokasta ja oven suljetessa takanamme ääniä ei enää kuulunut.

"Hetkinen oletko sinä Jesse?" Kysyin opettajalta joka käveli kohti toista luokkaa.

"Joo. Opetan fysiikkaa." Jesse sanoi avatessaan oven toiseen luokkaan, kurkaten sisään: "Tarja. Kävisitkö välillä katsomassa luokkani perään tällä tunnilla? Esittelen koulun uudelle oppilaalle."

"Juu toki." Kuului naisen vastaus luokasta, mutta olin liian kaukana nähdäkseen puhujaa.

"Kiitos." Jesse kääntyi takaisin minua kohti ja ovensi kätensä. "Olen Jesse Erikson. Oppilaat kutsuvat minua herra Eriksoniksi tai vain Eriksoniksi." Hän sanoi kätellessään minua.

"Olen Nadja Moon. Mukava tutustua." Vastasin hennolla hymyllä. "Ei pahalla, mutta oletin Jessen olevan joku oppilas joka kuuluu oppilaskuntaan ja on vastuussa esittelykierroksista."

Nauraen Jesse sanoi: "Ymmärrän. Kaupunkimme on kuitenkin niin pieni, että uusia asukkaita ei tule ikinä. Koko elinikänäni perheesi on ensimmäinen joka muuttaa tänne. Siksi meillä ei ole virallista koulun esittelijää."

Lunan veri ~ Kirja 1  ✔Where stories live. Discover now