1.

184 14 2
                                    


1.

Kakšna je moja zgodba? Precej preprosta. Pravzaprav ne ... Zelo je zapletena. Po vsem, kar se je zgodilo v zadnjih mesecih ... Nisem se hotela poročiti z Jamesom. Bila sva skupaj pet let, bil je dober zaročenec, ampak ... Nisem ga ljubila.

Ljubila sem NJEGA.

Moja zgodba se je začela vročega poletnega dne v Atlanti. Bilo je pasje vroče in vse, kar sem si želela, je priti domov. Nameravala sem se namestiti pod klimo in v roke vzeti svoj scenarij, ki sem ga pisala v zadnjem letu.

James me je prepričal, da scenarij pošljem na televizijo. Ravno zato sem hotela narediti še nekaj popravkov.

"Izvolite, gospodična Adams," je gospa v kopirnem centru mi pomolila skripto z mojim scenarijem. Naročila sem izdelavo skripte, da bi lažje pregledovala in si označevala popravke. "Boste plačali s kartico ali gotovino?"

"Gotovino," sem odvrnila.

Pomolila sem ji dvajsetaka.

Sem se sploh predstavila. Moje ime je Michaela Adams in sem scenaristka. Pravzaprav želim biti scenaristka. Po poklicu sem novinarka, vendar me to delo nikakor ne veseli. Z novinarsko plačo si ne morem privoščiti sanjskega življenja, ki ga živim. Če se sprašujete odkod mi denar - loterijski listek dela čudeže.

"Najlepša hvala," sem se ji zahvalila, ko mi je v roko pomolila račun in drobiž. Stlačila sem si drobiž v torbico, nato pa se poslovila.

Ravno sem razmišljala o tem, kako bi se prilegla ledena kava, ko sem se v nekoga zaletela. Ja, saj vem. Ne gledam ravno predse, ko hodim trezna.

Moja skripta je bila na tleh, jaz sem veličastno telebnila s svojo ritjo po asfaltu in od udarca zastokala.

"Ste v redu?"

Nad menoj se je prikazal moški. Zajela sem sapo. Bil je rjavolas in imel je rjave oči. In bil je ... O bog, pomagaj mi!

Paul Wesley.

Ne, ne, to ne more biti res. Paul Wesley, ki je igral Stefana Salvatorja v Vampirskih dnevnikih. Skoraj mi je čeljust treščila na tla. Dobesedno.

Ponudil mi je roko, da sem vstala. Nato se je sklonil in pobral mojo skripto. Že mi jo je pomolil, ko je slučajno preletel naslov na prvi strani.

"Vampirski dnevniki," je zamrmral. "Pišeš?"

"Hmmm ... Ja," sem zamrmrala. "Moj zaročenec me je prepričal, da pošljem na CW svoj predlog za Vampirske dnevnike."

Paul je odprl skripto in pričel listati. Počutila sem se kot največji idiot na svetu. Pred menoj stoji znan igralec, sama pa ne uspem iz sebe spraviti ničesar drugega, kot o mojem zaročencu. Hm. Sicer pa je tako ali tako vseeno. Nisem njegova strastna oboževalka. Serijo Vampirski dnevniki gledam samo zato, ker so mi všeč vampirji.

"Tole je odlično," je dejal. "Fenomenalno."

"Hvala," sem dejala. Moja lica so gorela. Paul Wesley je pohvalil moj scenarij. Doletela me je čast! Velika čast.

"Bi si lahko tole sposodil?" je vprašal.

"Ammm ..."

"Ne skrbi, odnesel bi našim producentom," je hitro dejal. "Če boš poslala na televizijo, bo težko prišlo do nas. Tako pa bi imeli v rokah in se na naslednjem sestanku pogovorili o tvojem predlogu. Pravzaprav je sedma sezona precej zanimiva, tole pa ... Tole pa je odlično, da si naredimo dodatno publiciteto."

"No, lahko," sem končno zamrmrala.

"Kako ti je ime? Lahko dobim tvojo številko, da te pokličemo?" je vprašal. Le pokimala sem. Napisala sem mu številko na prvo stran scenarija. Pri tem dodala svoje ime. "Michaela Adams. Dobro. Poklicali te bomo v roku enega tedna."

"Misliš, da bi lahko posneli po tem?" sem nekoliko sramežljivo vprašala. Nisem upala, da bo kaj iz tega. Vendar upanje umre zadnje, kajne?

"Mislim, da bo," se je nasmehnil. "Odkar je odšla Nina Dobrev ... Potrebujemo malo sveže krvi, če razumeš."

Pokimala sem. Poslovil se je od mene z obljubo, da se bova slišala v prihodnjih dneh. Bila sem navdušena.

James je bil že doma. Ravno je pripravljal pomfri in meso. Objela sem ga in poljubila na lice. Ja, bila sem vesela, da je nekdo kuhal namesto mene. Saj sem rada kuhala, ampak ... Potem nisem imela časa za svoje pisarije.

"Se boš lotila popravkov?" je vprašal, ko nama je postregel s kosilom. Čeprav je bilo pasje vroče, sem bila lačna.

"Ne," sem odkimala.

Presenečeno je dvignil pogled.

"Nisi šla sprintat scenarija?" me je sumničavo pogledal.

"Sem," sem se zadovoljno nasmehnila. "Lahko uganeš v koga sem se ponesreči zaletela?" Odkimal je. "V Paula Wesleyja."

"In kdo je to?" je vprašal.

Zavila sem z očmi.

"To je vendar Stefan Salvatore iz Vampirskih dnevnikov," sem mu pojasnila. Včasih sem res potrebovala pojasnjevati. To se dogaja takrat, ko tvoj zaročenec ne gleda televizije. "Slučajno je opazil moj scenarij. Pravzaprav ga bo odnesel producentom. Poklicali me bodo. Tako, da ... Imam cel teden časa."

"Odnesel ga bo? To mi ni všeč," je sumničavo dejal James. Ja, James je bil včasih tako črnogled na svet. "Lahko ti ukrade zamisel."

"Dvomim, da bi to naredil," sem zavila z očmi. "James, včasih si preveč črnogled na svet." V usta sem si stlačila dva pomfrija.

Bila je ravno osma zvečer. Gledala sem televizijo, ko je nenadoma začel zvoniti moj mobitel. Vzela sem ga z mize in zagledala neznano številko. Le kdo bi bil to? Nekaj trenutkov sem strmela v ekran, nato pa se končno javila."

"Prosim?" sem rekla.

"Dober večer, se opravičujem za pozno uro," je dejal neznan ženski glas. Kdo bi lahko bil to? "Sem Julie Plec. Sem dobila Michaelo Adams?"

"Ja, pri telefonu," sem odvrnila. Moje srce je pričelo pospešeno biti. Ja, bila sem živčna. In Paul Wesley je že oddal moj rokopis.

"Torej, Paul mi je predal vaš rokopis," je nadaljevala. "Povabila bi vas na sestanek, da se dogovorimo o snemanju, če ste za."

"Oh, ... Ja, seveda ... Kdaj?"

"Ob devetih bi bilo v redu, gospodična Adams?"

"Odlično."

"Torej ob devetih v našem studiu," mi je povedala lokacijo. "Če vas varnostniki ne bodo spustili naprej, me pokličite."

"Najlepša hvala za priložnost," sem se zahvalila.

"Pravzaprav se morate zahvaliti Paulu, ker je odkril vaš talent," se slišala njen smeh. "Vztrajal je, da vsaj prvi del preberem danes. In sem ga. Ravno zato sem se odločila, da vas pokličem na sestanek, ker bi vašo idejo spravili na filmsko platno."

"Še enkrat hvala," sem se ponovno zahvalila.

Bila sem presrečna. Odložila sem telefon in skoraj stekla k Jamesu, ki nad mojim uspehom ni bil preveč navdušen.

You, you and ... you!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu