10.

110 6 1
                                    


10.

MICHAELA

Ko sem bila na svežem zraku, sem vedela, da sem izbrala Iana. Pravzaprav mi je postalo že zdavnaj jasno, da bi morala biti z njim. Bila sem nespametna, ker sem privolila v to ceneno maškerado. Morala bi se spametovati takoj, ko sem izvedela za svojo nosečnost z Ianom. Morala bi mu povedati. Očitno pa se je on odločil, da mi bo preprečil poroko.

"Michaela!" sem za seboj zaslišala Jamesov glas. Obrnila sem se in počakala, da je pritekel do mene. Stala sem ob fontani. Sedaj, ko sem bila rešena svojih zaobljub, sem lažje zadihala. Zdelo se mi je, da sem se prerodila.

"Povej," sem zamrmrala.

"Zakaj? Zakaj se nočeš poročiti?" me je vprašal. Opazila sem razočaranje v njegovem glasu, vendar mi je bilo popolnoma vseeno zanj. Ljubila sem Iana. Bila sem noseča z Ianom, čeprav se mi še vedno ni poznalo. In hotela sem biti žena Iana Somerhalderja. Imela sem prav. Jamesa nikoli nisem ljubila tako, kot sem Iana.

"Ljubim drugega," sem odvrnila. Odločila sem se za resnico. Morala sem mu povedati, zakaj se ne bom poročila z njim.

"Koga?" je James presenečeno vprašal.

"Mene," naju je zmotil glas. Nisem opazila, kdaj je prišel. Najraje bi se mu vrgla v objem, vendar sem se zadržala.

"Prosim?!" se je James obrnil proti njemu. Bil je šokiran. Vendar Ian mu ni namenjal posebne pozornosti. Strmel je vame. Jaz pa vanj.

"Prav si slišal," sem pritrdila. S pogledom sem bila še vedno prikovala na Iana. Le kako bi mogla gledati koga drugega?

"Ne, saj to ne more biti res!" je zakričal James. Opazila sem, kako so se nama pridružili moji soigralci, moji starši in še nekaj drugih. Posebej je izstopala Nina Dobrev, ki je prej nisem opazila. Poleg nje pa je bila starejša ženska, ki se je zadovoljno smehljala. Pogledala sem Iana, nato pa njo. Nemudoma sem vedela, kdo je.

Njegova mama, Edna Somerhalder.

"Žal mi je, ker sem ti pokvaril poroko," je nenadoma pristopil Ian. Govoril je Jamesu, ki ga je pozorno opazoval. "Moral sem to storiti, ker imaš nekaj, kar mi pripada. In tega ti za nič na svetu ne bom prepustil."

"Njo?" je James pomignil name. Opazila sem zaničevanje v njegovem pogledu. "Saj imaš ženo, kajne?"

"Imam. Vendar sem jo včeraj s kovčki vrgel iz hiše," se je zasmejal Ian. Nenadoma sem vse razumela. Izvedel je vso resnico in da otrok ni bil njegov. Vse je vedel. Ravno zato je prišel pome. Hotel je preprečiti mojo poroko. Uspelo mu je. Moje srce je od tistega prvega dne pripadalo njemu, čeprav tega nisem vedela.

"In zato si prišel po mojo?" ga je napadel James. Bil je besen. Mar sem mu toliko pomenila? Ali pa je bil jezen samo zato, ker ga nobena druga ni hotela? Moje srce je pospešeno bilo. Ja, to bo to. Vsi so vedeli, da je neploden.

"Ja. Ona mi pripada," se je vzravnal Ian.

"Ne pripada ti!" je zakričal James.

"Si prepričan? Te ne zanima, kaj ima mojega?" se je posmehnil Ian. James ga je nekaj trenutkov opazoval, jaz pa tudi. Pravzaprav so vsi zbrani opazovali dramo, ki se je odvijala ob fontani. Nihče ni razumel ničesar več.

"Ja, res me," je zasikal James. Pogledal je proti meni, nato pa spet proti Ianu. Vedela sem, da divje razmišlja.

"No, potem pa te obvestim, da nosi mojega otroka," se je ponovno posmehnil Ian. Zastrmela sem se vanj. Le kako je vedel? Pojma nisem imela, da je izvedel tudi za mojo nosečnost. Nato pa sem pogledala Candice.

You, you and ... you!Where stories live. Discover now