5

152 9 1
                                    


Bili smo že teden dni v Grčiji. Bilo je prečudovito. Plaža, morje, dobra hrana in uživanje. Večino dneva smo preživeli na plaži, igrali odbojko na mikvi, se kopali, zvečer pa smo si privoščili večerjo v hotelu. Odlično sem se počutila v ekipi.

Odločili smo se, da gremo na zabavo v bližnjo diskoteko. Oblekla sem si rdečo obleko, ki sem si jo kupila pred dnevi v mestu, nato pa smo se s Candice in Kat napotili proti diskoteki. Ostali so bili že tam. Ian je sicer prišel malo pred nami, vendar sem nisem ozirala nanj. Bila sem še vedno jezna, ker je na letališče pripeljal Nikki.

Še vedno mu nisem povedala. Nisem ga hotela prizadeti, še posebej ne sedaj, med dopustom. Bila sem prepričana, da bi povzročila same težave, če bi mu sedaj pokazala fotografije in bi izvedel, da je Nikki noseča z drugim. Pravzaprav sem želela, da bi imeli brezskrben dopust, dokler bi bili v Grčiji. Le kako bi sedaj razmišljala o težavah?

Bili smo že dve uri v diskoteki. Bila sem rahlo omotična od vseh margerit, ki mi jih je Candice odlagala v roke. Sama je pila vodo zaradi nosečnosti. Začutila sem, kako mi vibrira mobitel v torbici. Položila sem kozarec na bližnjo mizico.

Bil je James.

"Ja?" sem se javila.

"Oprosti, ker te motim," je dejal. "Moral sem te poklicati." Njegov glas je bil ... Drugačen. Potreboval je pogovor.

"Povej," je bilo vse, kar sem rekla.

"Michaela, dobil sem izvide," je dejal. "Eno uro nazaj. Moral sem te poklicati in povedati. Niso v redu."

"Kaj to pomeni?" sem vprašala.

"Neploden sem. Ne bom nikoli imel otrok," mi je pojasnil. Moj svet se je porušil. Nikoli ne bo mogel imeti otrok? Ne, ne, to se ne sme dogajati! Bila sem jezna, ker se je to zgodilo ravno meni, vendar moje oči so se orosile. Nikoli ne bom mogla imeti otrok, če se poročim z njim. Počutila sem se obupano.

"Se slišiva jutri," je bilo vse, kar sem rekla.

Prekinila sem zvezo, nato pa odhitela do izhoda. Potrebovala sem svež zrak, da si nekoliko zbistrim misli in razmislim o vsem, kar mi je povedal. Vedela sem, da tega ne bom prebolela. Vedela sem, da se je vse spremenilo.

Sedla sem na kamen, ob morju, in zajokala.

IAN

"Kje je Michaela?" sem vprašal Candice.

Stala je za mizo, pila svoj kozarec vode in opazovala dogajanje. Ko sem ji prišel blizu, mi je namenila čuden pogled. Kat, Candice in Michaela so se obnašale zelo čudno v zadnjem tednu. Nisem vedel pri čem sem.

"Prej sem jo videla, da je šla ven," je rekla Phoebe, ki je prišla do naju in očitno slišala moje vprašanje.

"Ven?" sem presenečeno dejal.

"Ja ... In izgledala je precej obupano," je odvrnila. Po meni je švigala s pogledom, ki mi je dal vedeti, da sem ji neprijeten.

"Ok, hvala," sem dejal.

Odložil sem svojo pijačo na mizo, nato pa se napotil proti izhodu. Želel sem se pogovoriti z njo, ker mi ni bilo všeč, da se ne razumeva. Od začetka sem bil hladen do nje samo zato, ker je bila obupno podobna moji bivši, Nini Dobrev. Vendar Nino sem že prebolel, Nikki me je samo nervirala, ona pa je bila ... Drugačna.

Našel sem jo na skali, ob morju. Bila je sama. Njena ramena so se tresla, verjetno je jokala. Nekoliko sem se zmedel. Le kaj se dogaja? Bilo mi je žal njenih solz in njenega očitnega trpljenja. Spraševal sem se, kaj se ji je zgodilo.

You, you and ... you!Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt