Zvečer, ko smo se vrnili z večerje, smo se dogovorili, da gremo na neko zabavo v mestu. Skrbno sem se izogibala Iana, čeprav se je pretvarjal, da me ne vidi. Bolelo me je, vendar sem vedela, zakaj sem to storila. Hotela sem, da me poišče. Nisem se hotela vlačiti po njemu pred vsemi. Čeprav nobenega ni motilo, da sva kaj imela prejšnjo noč, mi ni bilo do tega, da bi bila v središču pozornosti. Sploh pa je bil on poročen. Jaz pa zaročena. Lep par, kajne?

"Očitno se me izogibaš," je dejal, ko sem stala sama ob mizi in opazovala, kako se preostali zabavajo. Ozrla sem se k njemu.

"In ti se pretvarjaš, da me ne vidiš," sem odvrnila.

Samo nasmehnil se je.

"Še predobro te vidim," je dejal. "Mislil pa sem, da bi bilo najbolje ... Ah, saj veš ... Da ne bi najini soigralci pripovedovali naprej. Naj mislijo, da je bilo samo za eno noč." Pokimala sem njegovim besedam in spregledala dejstvo, da to ne bo samo za eno noč. Vsi so vedeli, da se Ian ne zaljubi zlahka ...

"Potem velja, da prideš k meni?" je vprašal.

"Imam izbiro?" sem se nasmehnila.

"Ne prisili mi, da vdrem v vašo sobo in te zvlečem iz nje," je zagodrnjal. Zadržala sem se, da se nisem zasmejala, ko sem si predstavljala prizor. "Resno mislim, Michaela. Želel bi ponoviti prejšnjo noč. In tokrat brez, da naju sliši cel hotel."

"Še posebej, da naju ne sliši Paul," sem odvrnila.

"Paul bo obdržal najino skrivnost," je dejal. "Pa tudi drugi. Le Candice se lahko zareče ... Čeprav dvomim, da bo govorila z Nikki."

"Mislim, da ne bo," sem rekla in pogledala plavolasko. "Tako ji zavidam. Noseča je. Jaz pa ... Ne bom nikoli."

"Ne govori tega," je dejal. "Obstajajo klinike za neplodnost. Obstaja umetna oploditev. Seveda pa imaš na voljo naravno."

"Naravno?"

Vedela sem, da mi odgovor ne bo všeč.

"Mene."

"Ok, tega raje ne bi," sem odvrnila.

Za trenutek je strmel vame. Vedela sem, da mu odgovor ni bil všeč. Le zakaj bi mu bil? Jasno sem povedala, da si želim otrok ... Ampak ne z njim. Že pred časom sem mu zabrusila oster odgovor. Sedaj pa sem si želela ... Da mu ne bi nikoli. Oba sva si želela otroke, vendar očitno ima samo on možnost, da jih ima. Čeprav ... Ko sem bolje pomislila, sem v glavi dobila noro zamisel. Kaj pa če bi se odrekla svoji poroki?

V naslednjem trenutku sem si izbila zamisel iz glave. Ne morem tega storiti. Dokler je Ian poročen, ne morem. Če bi se ločil ... Ampak kako naj ga prepričam v to? Še enkrat sem pomislila na fotografije v svoji torbici. Mi bo verjel?

"Dobro," je končno dejal. "Bi potem šla z mano?"

"Kam?" sem ga vprašala.

"V sobo," je odvrnil.

"Ne še," sem odkimala. "Spet bodo posumli, če skupaj izgineva. Pravzaprav bodo posumili, če bova tukaj stala in se pogovarjala."

"Prav imaš," je pokimal.

"Se vidiva kasneje," sem zamrmrala in odšla do Kat, ki je stala na drugi strani prostora. Pridružila sem se ji.

Kasneje, ko sem se prepričala, da Candice in Kat spita, sem se dvignila s svoje postelje. Vzela sem čevlje v roko, nato pa se bosa odpravila do vrat. Previdno sem jih odklenila s svojim ključem, jih zaprla in tiho zaklenila za seboj.

You, you and ... you!Where stories live. Discover now