Življenje je postalo lažje. Brez Iana sem bila, kot prazna lupina školjke, vendar sem zdržala. Čeprav sem se odločila za poroko s človekom, ki ga nisem ljubila. Čeprav sem vedela resnico o Nikki, nisem hotela se več vmešavati. Ian je izbral.

Še teden dni do premiere moje serije. In ravno v tistem trenutku, ko bi morala biti v maski, sem bila na stranišču in bruhala. Že tretjič v zadnji uri. Neprestano mi je bilo slabo in dejstvo, da sem bila noseča, me je strašilo.

"Ok, Michaela, morala bi mu povedati," je dejala Candice, ki je stražila pred vrati. Nihče ni vedel, da sem nosila Ianovega otroka. Nihče, razen Candice, ni vedel za mojo nosečnost. Njej sem zaupala, ker nisem vedela, kaj storiti.

"Izbral je Nikki," sem zastokala.

Obrisala sem si usta.

"Ja, izbral je napumpano ženo, ki nosi otroka svojega bivšega moža," je zamrmrala Candice. Tisti dan, po snemanju, so vsi vedeli, kaj se je zgodilo med nama. Vsi so vedeli, da mi ni pustil do besede. Pravzaprav je bil dovolj trmast, da ni poslušal niti Paula, Candice, Kat in Phoebe, ki so mu poskušali povedati, da otrok ni bil njegov.

"Trmast je," je dodala Candice.

"Ja," sem pokimala. Sklonila sem se k umivalniku, da bi si oprala usta. "Trmast je. In dejstvo, da verjame Nikki ... Me žalosti. Pojma nimam, zakaj me ni hotel poslušati. Želela sem mu povedati resnico, vendar me ni poslušal."

"Mogoče zato, ker mu je napletla prepričljivo zgodbico," je odvrnila Candice. "Saj še vedno imaš fotografije, kajne?"

"Ja," sem pokimala.

"Zakaj jih ne bi poslala?"

"Nočem. Nočem, da bi me še bolj zasovražil. Raje bom zahtevala, da prizna tega otroka," sem zavzdihnila. "Da mu zakompliciram življenje."

"In kaj boš rekla Jamesu?" je vprašala.

Skomignila sem z rameni.

"Najprej se bom poročila," sem dejala.

Candice me je pogledala. Bila je šokirana nad mojimi besedami Vendar kaj naj bi naredila? Če bi preklicala poroko, bi ostala sama ... S panktrom. Ko bi bila enkrat poročena, bi James priznal otroka ... Čeprav ne bi bil njegov.

"Ti nisi normalna," je dejala Candice.

"Poročila se bom," sem bila trmasta.

"Če bi Ian izvedel ..."

"Candice, obljubiti mi moraš. Ne sme izvedeti za otroka sedaj," sem dejala. "Priznal ga bo, ko bom bila poročena. Vsaj Nikki bo znorela, ko bo izvedela. Oh, in veš kaj? Najbolje je, da izve, ko bo rojevala svojega pankrta."

"In zakaj ne bi izvedel pred tvojo poroko?"

Skomignila sem z rameni.

"Ne bi bilo najbolje, da izve prej, kajne? Če verjame Nikki, naj izve zadnji, kakšen kreten je bil," sem dejala.

"Imaš prav, ampak ... Kako boš to speljala?" je vprašala.

"Candice, bom že nekako," sem zavzdihnila. "Sedaj pa je najbolje, da posnamemo zadnjo epizodo ..."

Le pokimala je.

FLASHBACK

Po razhodu z Ianom, sem se počutila slabo. Skoraj vsak dan, ko sem prišla s snemanja, sem prišla v stanovanje, se vrgla na posteljo in jokala. Pravzaprav sem jokala od olajšanja, ker sem bila na snemanju vesela. Ko pa sem se zavlekla v samoto stanovanja, pa ... Sem masko veselja zbrisala z obraza in se predala bolečini srca.

You, you and ... you!Onde histórias criam vida. Descubra agora