Snemanje.

Zbudila sem se zgodaj zjutraj. James je še vedno spal. Zakopala sva bojno sekiro dan kasneje, vendar nisem pozabila na tisto, kar se je zgodilo. On je spremenil ploščo: pokazal mi je lokacijo najine poroke, osnutek vabil, poročne torte ... Sem bila kar presenečena nad spremembo, čeprav je spet izbral najcenejše. Standard zanj.

V garderobo sem prišla nekaj minut čez pol osmo. Odložila sem torbico in nekaj stvari. Pogledala sem se v ogledalo. Me je bilo strah? Bilo me je strah. Bilo me je strah, da se bom osmešila pred kamerami in Ianom.

Ian. Cel teden mi ni šel iz glave. Bil je tako hladen do mene, po drugi strani pa ... Le zakaj me je peljal v pizzerijo? Mislila sem, da samo zaradi mojega fanta, kasneje pa ... Tisti način, ko me je gledal, ko sva se pogovarjala o snemanju ... Ne, ne smem si delati utvar, saj naj bi bil srečno zaljubljen v Nikki Reed.

"Michaela?"

Obrnila sem se. Bil je Paul, ki se je nasmehnil. Prinesel nama je lončka s kavo, ki sem ga hvaležno sprejela.

"Kadiš?" me je vprašal.

"Ne," sem odvrnila. "Čeprav nekoč sem."

Ja, kadila sem. Pred leti, ko nisem še poznala Jamesa. Ko pa sem ga, sem prenehala, saj mi je težil glede denarja.

Paul mi je pomolil škatlico.

"Raje se sprosti," je dejal. "Snemanje bo naporno."

Vzela sem cigareto in si jo prižgala. Tako je pasalo. Ok, to je bilo samo zaradi tega, ker dolgo nisem kadila.

"Ok, spet bom pričela," sem zamrmrala.

"Zakaj?" me je presenečeno pogledal. "Je kaj narobe?"

"Oh, veš ... Probleme imam s svojim dragim zaročencem," sem rekla. "On me je odvadil. Potem živim v razpadajočem stanovanju, on pa noče najeti drugega. Razmišljam, da bi spakirala in se namestila v hotel."

"Oh, potem sem imel prav?" se je slišal glas pri vratih. Pogledala sem proti vratom. Slišal me je. Prekleto.

"Ja," sem zamrmrala.

"Kaj sem prepustil?" je Paul pogledoval od mene do Iana. Ta je vstopil in se usedel za mizo, poleg naju. Prinesel si je svoj lonček kave.

"Torej, bom začel: Prejšnjič v Vampirskih dnevnikih ..."

"Ok, preidi k bistvu," sem zamrmrala.

"Ko sem Michaelo odpeljal domov, sem videl kje živi. Povem ti, Paul. Tale njen James je brez okusa. In ko sem slučajno izvedel, da je moj zaposlen, sva odšle na pizzo v mojo pizzerijo," je pričel z pojasnilom. "In tale fantina mi je hotel pizzo zaračunati!"

Paul se je začel smejati.

"Ni vedel, kdo si?" je vprašal.

"Verjameš ali ne, ni imel pojma. Moja slika pa visi za šankom," se je zasmejal Ian. "Michaela, oprosti, ampak tale tvoj ni ravno pameten."

"Ian, dragi, tudi tvoja žena ni najbolj pametna, pa se iz tega ne norčujem," sem mu vrnila milo za drago. Ian se je prenehal smejati. Zadela sem njegovo šibko točko. Morala bi si čestitati, pa vendar mi ga je bilo žal.

"Jah, z Nikki ima probleme," se je Paul postavil na mojo stran. Vsaj on je na moji strani! Hvaležno sem ga pogledala.

"Michaela, ne izzivaj me," je dejal Ian.

"Ti si prvi začel," sem priprla oči. "Se ti opravičujem, če sem prizadela tvoj moški ego, vendar ženska, ki se boji uničiti postavo zaradi otrok, ni najbolj pri sebi. In me čudi, da se raje norčuješ iz drugih, kot pa da rešuješ svoje probleme."

You, you and ... you!Where stories live. Discover now