13.

122 9 2
                                    


Bil je osmi december. Veliki dan. In Ianov rojstni dan. Zbudila sem se že zgodaj zjutraj, saj nisem mogla spati. Ker sva spoštovala tradicijo, sva spala ločeno, čeprav mi to ni dišalo. Hotela sem biti ob njem, ko bi se prebudil.

Tako pa sem stopila najprej pod tuš. Obred je bil ob petih. Mama in Edna sta natančno pripravila moj urnik: najprej sem imela masažo, nato frizerja in na koncu še kozmetičarko. Bila sem zmedena, saj nisem pričakovala, da bom ponovno šla skozi vse to. Vendar tokrat sem bila srečna. Srečna samo zato, ker se bom poročila z moškim, ki ga ljubim. Še dva meseca nazaj bi razmišljala o tem, kako priti do njega ... In sedaj sem bila njegova.

Ravno sem se vrnila izpod tuša, ko je zazvonil moj mobitel. Pogledala sem na zaslon telefona, ki mi ga je pred mesecem dni kupil Ian. Vztrajal je, da telefoni, kot je bil moj prejšnji, niso več v modi. Sicer pa tistega je kupil James na razprodaji. Tako je zatrl moje ugovore in pričela sem uporabljati najnovejši Iphone.

Ian.

"Ja?" sem se mu javila.

"Michaela, imava problem," je dejal.

Nenadoma me je stisnilo pri srcu. Si je premislil? Se noče več poročiti? Zajela sem sapo in se poskušala pomiriti.

"Zakaj?" sem končno vprašala.

"Novinarji," je dejal. Jaz pa sem mislila, da si je premislil. Vendar še vedno sem se spraševala, kaj je narobe z novinarji.

"Kaj je z njimi?" sem vprašala.

"Torej ničesar ne veš?"

"Pojma nimam."

"Danes zjutraj je izšel članek o nama," je prešel k bistvu. Nenadoma sem razumela. Nekaj je narobe s tem člankom. "Piše o ... Tvoji nosečnosti."

"Ja? Saj vsi vedo, da sem noseča," sem zaščitniško položila dlan na svoj trebuh. Malo se mi je že poznalo.

"Ja. To vsi vedo. Jaz pa sem iz članka izvedel, da sem po njihovem mnenju največji idiot na svetu." Njegov glas je bil jezen.

"Ian, o čem se gre? Prenesla bom."

"O tem, da je tvoj bivši dal izjavo. In očitno si lasti mojega otroka," sem slišala Ianov besni glas. James? Kaj naj to pomeni?

"Saj se šališ, kajne?" sem vprašala.

"Niti najmanj. Ta paramecij je izjavil, da je moj sin v bistvu njegov otrok," je odvrnil. Globoko sem vdihnila. Nenadoma sem razumela popolnoma vse. Nikki, denar, James ... Hotela naju je osramotiti, uničiti življenje. Vendar veselja ji ne bom pustila.

"Kar seveda ne drži, saj je neploden," sem zamrmrala. Popraskala sem se po glavi. "Ian ... Se spomniš tistega dne, ko sva videla Nikki."

"Misliš ..." Očitno je ugotovil, kaj sem imela v mislih.

"Natanko tako," sem odvrnila z jeznim glasom. Nikki me ne bo osramotila. Nikoli več ne bo imela Iana. Nikoli več ji ga ne bom prepustila. Zaradi nje sem skoraj izgubila edinega moškega, ki sem ga ljubila. Borila se bom zanj. Vedno, ko mi bo stala na pot, jo bom premagala. Odrinila. In jo pahnila v sramoto.

"Michaela ... Poskusi se pomiriti," mi je svetoval. "Poskusi danes pozabiti na to sranje. S tem se bova ukvarjala, ko bo poroka za nama."

"Prav," sem odvrnila. "Ian ... Vse najboljše."

Slišala sem njegov smeh na drugi strani. Res sem si želela, da bi ga lahko objela in poljubila. Hrepenela sem po njegovih dotikih. Pravzaprav mi je presedalo to, da moram biti ločena od njega. Pa čeprav le za nekaj ur.

You, you and ... you!Where stories live. Discover now